USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку інтернетизовують школи

14 Вересня 2010 18:15
До кінця 2010 року високошвидкісний інтернет з’явиться в усіх школах Луцька – обіцяють луцькі чиновники.

За його проведення взялось регіональне відділення мобільного оператора Beeline.

Про це розповіла начальник управління освіти Луцької міської ради Анджела Масиник 14 вересня під час прес-конференції у НВК №26.

Директор регіонального відділення Львівської філії ЗАТ «Українські радіосистеми» Валентин Гнатюк розповів, що для підключення інтернету до приміщень навчальних закладів прокладатимуть оптоволоконний кабель, який є значно якіснішим та безпечнішим за мідний, який використовувався донині.

«Світ відмовляється від звичайного мідного кабелю, який під’єднувався до комп’ютера. Великі магістралі робляться за допомогою оптоволокна. Мідний кабель рано чи пізно виходить з ладу. Оптоволоконний кабель значно безпечніший», – пояснив Гнатюк.

Доступ до всесвітньої павутини освітнім закладам ЗАТ «Українські радіосистеми» надаватиме за безлімітним тарифним планом, який не потребуватиме щомісячної абонентської плати.

«Наразі до високошвидкісного інтернету підключені лише дві луцькі школи – 21 та 26. Вже закінчуються роботи по 19 і 20 школах. Ми готуємо до підключення також 20 і 24 школи, вивчаємо можливість 4, 15 та 5 шкіл. Кожну школу ми окремо розглядаємо… Загалом в Луцьку 90% шкіл попадуть під наше покриття. Це будуть ті райони, де ми знайдемо відповідну технічну можливість», – повідомив Гнатюк.

Крім того, регіональний директор Beeline розповів, що в їхній компанії розглядається можливість підключення до інтернету і шкіл у районах області.

Довідково:

Загалом в Україні високошвидкісним інтернетом компанії користується понад 60 шкіл і 10 бібліотек.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Скажена Мама Показати IP 15 Вересня 2010 12:39
Воно то, звичайно, добре, але чи будуть діти мати нормальний доступ до того інтернету? Чи поставлять пять компютерів, і в черзі за ними муситимуть сидіти 300 старшокласників?
Лада Показати IP 16 Вересня 2010 13:48
і важливо навчити їх з користю ним користуватись і навчатись на майбутнє!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus