USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку хочуть демонтувати магазинчики на зупинках

30 Квітня 2013 18:06
Інвентаризацію магазинів на зупинках проведуть у Луцьку. Ті, що встановлені з порушенням, обіцяють у міськраді, демонтують.

Про це стало відомо під час координаційної ради з питань розвитку підприємництва Луцька міської ради 30-ого квітня.

Так, у Луцьку знаходиться понад 60 магазинів, які знаходяться на зупинках громадського транспорту. За словами головного архітектора міста Юрія Казмірука, мабуть половина з них встановлена з порушеннями нових вимог законодавства.

Наразі ці магазинчики кваліфікують як малі архітектурні форми (МАФи), відповідно вони мають знаходитися не ближче, ніж за 5 метрів від проїжджої частини і розміщенні не на комунікаціях. У той же час ці вимоги порушені, - кажуть в управлінні містобудування та архітектури. А, відтак, чимало МАФів на зупинках треба демонтовувати. Принаймні так цього вимагає прокуратура.

«Мене не було в місті 10 років і те, що тут наспоруджували, - мені соромно за попередніх архітекторів і проектувальників і в цілому за управління архітектури», зазначив Юрій Казмірук.

За словами представників малого і середнього бізнесу, коли треба було облаштовувати зупинки, то влада звернулася до них. Підприємці робили відповідні погодження, дозволи, на що витрачали офіційно і неофіційно свої кошти, а тепер, мовляв, у них хочуть забрати можливість заробляти гроші.

Підприємці обурені такою ідеєю, про це вони висловилися під час координаційної ради. «Знову треба вибити у когось гроші, ви знайдете купу моментів, щоб щось знайти. Це - несправедливо».

Новообраний голова координаційної ради з питань розвитку підприємництва Луцька Тарас Яковлев зазначив, що необхідно зробити повну інвентаризацію усіх магазинчиків на зупинках і тоді визначити, які демонтовувати, а які ні. І привести місто до вимог законодавства. Крім того, тим підприємцям, чиї МАФи підпадуть під демонтаж, надати інші місця для продовження справи.

Тож наступні три місяці триватиме процес інспектування, після чого на раді приймуть остаточне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вот Так! Показати IP 1 Травня 2013 09:40
В магазинах на зупинках продають "палену" горілки цілодобово,дорослим та підліткам.Територія навколо цих МАФів засцяна та засрана бо продають пиво ,працюють цілодобово а вбиралень немає,кобаси та сири продають з простроченим терміном дії...
зверни увагу до Вот Так! Показати IP 2 Травня 2013 17:05
на мафи на сходах біля торгового технікуму!3 метри і учні і півцо.І ГОРІЛКА,і на ніч в клуб сходити можна,знизу річка..відповідно є де посидіти і вночі покувиркатись.ех як круто благоустроїли.мер відкривав.капіталовкладення.благодійність.заодно провіриш якість горілки.
Вчителька Показати IP 1 Травня 2013 09:47
А що ваші попередники закінчували кулінарне училище,що вони не знали можна чи не можна будувати магазини,просто гарні зупинки потрібно поробити,магазинів і так багато,покупців менше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus