USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть створити службу, якої в місті ще не було

21 Червня 2013 16:38
Службу для роботи з дітьми з особливими потребами хочуть відкрити в обласному центрі Волині.
Про це розповіла голова правління ВОДГО «Центр розвитку дитини» Людмила Вознюк під час засідання постійної депутатської комісії з питань комунального майна та приватизації 21 червня.
З її слів, роботу з дітьми з особливими потребами організація «Центр розвитку дитини» здійснює уже 10 років, утім приміщення почали орендувати лише з березня цього року, аби перетворити діяльність у службу.
Так, працюють в організації у напрямках, зокрема, раннього виявлення патології у дітей, народжених, наприклад, з 500-грамовою масою тіла, організовують корекційні, реабілітаційні заняття з дітьми, видають профільну літературу. До цього займалися арт-терапевтичної діяльністю, ведучи гурток «Забавляночка».
У майбутньому планують відкрити діагностико-корекційний центр. «Будемо ставити діагнози психо-інтелектуального, емоційного розвитку дитини», - додала жінка.
«Запити дуже великі», - розповіла голова правління ГО Людмила Вознюк. Так, за місяць на заняття Центру записалися уже приблизно пів сотні дітей.
Працюють із ними вчителі-дефектологи на волонтерських засадах. Утім, Людмила Вознюк зауважила, що організація виграла грант однієї з програм США, а інколи отримують благодійну допомогу. Так, уже вдалося купити деяке обладнання для розвитку психологічних процесів, інтелектуального розвитку, необхідне під час роботи з дітьми з особливими потребами.
Як розповіла педагог, робота такої служби буде кропіткою. Так, дітей не можна об’єднувати у групи, а з кожним потрібно працювати індивідуально, адже проблеми у всіх – різні.
Фінансування ж, ймовірно, здійснюватиметься ще за рахунок благодійних внесків батьків. Мовляв, вони і самі не проти, адже у Києві, до прикладу, година занять з вчителем-дефектологом коштує мінімум 200 гривень. «До цього часу вони нічого не платили», - додала Людмила Вознюк.
Тож, саме для роботи служби жінка вирішила попрохати надати їй можливість орендувати приміщення на бульварі Дружби Народів, 7, на пільгових умовах.
Після обговорення, члени комісії погодили річну орендну плату в розмірі однієї гривні для ВОДГО «Центр розвитку дитини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus