USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку любителі тварин просили Шибу не вбивати собак. ВІДЕО

6 Жовтня 2010 09:51
Луцькі школярі зі свічками в руках пройшли центральними вулицями міста під стіни міськради, щоб вкотре попрохати луцького міського голову Богдана Шибу заборонити вбивати собак – так вони відзначили День захисту тварин.
Подібна акція, яка мала назву «1000 загублених життів», 5 жовтня пройшла не лише в Луцьку, а й по всій Україні. В обласному центрі Волині нею опікувалась громадська організація «Волинське товариство захисту тварин», розповіла її керівник Богдана Новарчук.
«Ми запалили свічки в честь жалю до всіх тварин, які загинули за цей рік від рук людей. Святкувати цей день ми не могли, оскільки дуже багато було вбито тварин. В Луцьку до цього часу тварин вбивають», – стверджує вона.
Вимоги активістів звичні: луцьких безпритульних псів потрібно не вбивати, а стерилізувати. Для цього варто створити центр стерилізації, бо силами товариства щотижня вдається простерилізувати не більше десяти псів, а це, за словами Новарчук, крапля в морі.
«У Тернополі, Львові і Одесі стерилізують за німецькою програмою, і там таких проблем з бездомними псами немає», – стверджує Новарчук.
Крім того, треба знайти можливість облаштувати міні-притулок для чотирилапих безхатченків, який, до того ж, не був би переповненим.
«Тварин, які є соціалізовані і стерилізовані, треба випускати назад. Той собака, який може вкусити людину, або породистий, який не пристосована до дворняжого життя, повинен потрапляти до притулку. Там вже йому підшуковували б власника», – ділиться своїми думками Новарчук.
За підрахунками Волинського товариства захисту тварин, зараз у Луцьку живе близько трьох тисяч бездомних собак. Щороку, каже керівник товариства, міська влада виділяє 180 тисяч гривень на знищення тварин. За ці ж кошти можна простерилізувати усіх собак за два роки і таким чином позбутись проблеми.
«Але якщо Богдан Павлович вийшов до нас і підтримав при дітях цю акцію, а при нещодавній особистій зустрічі мені дав слово, що будуть гуманними методами діяти. То я надіюсь, що він дотримає свого слова», – каже Новарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Віктор Показати IP 6 Жовтня 2010 10:11
Я щось не зрозумів... То ж іще в травні захисники тварин добилися заборони відстрілу собак. Чи це інші захисники? Чи в луцьку міськрада стріляє собак? Чи оці страйкуєчі з естонії десь?
VSC Показати IP 6 Жовтня 2010 10:27
Шиба - "не убивай"(с).
ВВ Показати IP 6 Жовтня 2010 11:32
То виходить коли я маю собаку вдома, то вигулювати її я повинна у наморднику. А безхатченки нехай бігають прото так. Де логіка у діях НОВАРЧУК? І хто буде на собі перевіряти покусає собака бездомна людину чи ні? Може пані Новарчук погодиться? Лучани не заперечують.
))) до ВВ Показати IP 6 Жовтня 2010 12:10
Якщо ви маєте собаку, будь ласка, почитайте хоч щось з по психології тварин. За статистикою, з 10 укусів 9 - саме за домашніми улюбленцями. А ці цифри підтверджують факт - собака, який гуляє з господарем, і собака, який блукає сам - дотримуються двох протилежних типів поведінки. Якщо пес йде з хазяїном - він поводиться агресивно, бо він є у складі своєї стаї. Якщо він біжить по джунглях або по місту сам - він виживає, і тому не видовбується і ні на кого не зазіхає. Це - спосіб виживання - "не висовуйся". Бездомні тварини тим паче нікого не чіпають, якщо добре не прижме. Логіка у діях Новарчук є.
Black_angel Показати IP 6 Жовтня 2010 12:26
"Якщо він біжить по джунглях або по місту сам - він виживає". Шановний ")))"- місто це НЕ ДЖУНГЛІ!!! І особисто щоранку спостерігаю картину на зупинці, як ваші бідні-нещасні собачки, які "виживають" біжать за маршрутками, кидаючись під колеса(що може спричинити ДТП), чіпляються за ноги велосипедістів і гарчать, а діти ховаються при цьому за спинами батьків, тому що бояться. Ну да, що ж діти, в яких з малечку починає формуватись фобія, якщо собакам треба давати жити, подумаєш... ТИм більше, такими зграями, як вони бігають, то і доросла людина боятись має, бо якщо навіть на сильного ЧОЛОВІКА нападе 10-12 таких "милих створінь" він вже нічого не зробить. Ви б краще задумались де беруться ці безхатченки, ну крім того, що самі розмножуються. Може притягати власників, до відповідальності, які викидають, як іграшку, тварин, які набридли? А собак, я вважаю, в місті, потрібно вистрілювати. Вони нічійні, ніякої користі не приносять, а навпаки, шкодять. А от 180 тисяч гривень,які є НАШИМИ ПОДАТКАМИ, можна використовувати більш раціонально
Serg до Black_angel Показати IP 6 Жовтня 2010 14:29
Підримую
))) до Black_angel Показати IP 7 Жовтня 2010 10:36
Шановний Чорний ангел, місто - це і є джунглі, судячи з того, що ви пишете. Не знала, що основна причина ДТП - це собаки. Я-то думала, що ДТП спричиняють п"яні бидлаки з купленими правами, які чавлять на переходах і собак, і людей. А ви мене просвітили. От сьогодні ви відстрілюватиме собак, а потім, як це вже було не зовсім давно, будете так само відстрілювати бездомних підлітків. Головне - вдалий початок. Успіхів вам! 180 тисяч - це, звісно, офігенна сума. Порівняно з тим, що коммуніздять ті, за кого ви вправно голосуєте, це прямо манна небесна. Так що не смішіть мене.
Black_angel до ))) Показати IP 11 Жовтня 2010 12:48
Шановний (а) ))). От читаю ваш коментар, і розумію, що дійсно наші люди сприймають все, як їм хочеться. Читайте УВАЖНО "що може спричинити ДТП" - не означає, як ви пишете "Не знала, що основна причина ДТП - це собаки". По-друге, цікаво, і звідки ж ви знаєте за кого я так вправно голосую? А ви самі, в такому випадку за кого хрестика чи галочку ставити? Щось я не чула що в нас нова партія, яка виступає за права тварин виступає є на політичній арені. А тому, здогадують, що в нашій міськраді, є і ВАШІ обранці!
))) до Black_angel Показати IP 7 Жовтня 2010 10:40
"Вони нічійні, ніякої користі не приносять, а навпаки, шкодять". пропустила цей божествєнний пассаж. ви навіть уявити не можете, скільки сміття та відходів вони підбирають за такими, як ви. Хочете спалахів інфекцій? приберіть з міських вулиць собак. Будете в лайні по самі вуха. Але, напевне, через це - як Європа свого часу - теж треба пройти, щоб хоч трохи порозумнішати.
Ха! до ))) Показати IP 7 Жовтня 2010 14:21
О! Да! То, виходить, собаки - санітари міста??? Можливо, вони еталони чистоти та гігієни. Напевно, пора звільняти комунальні служби, що прибирають сміття, бо у нас є СОБАКИ - новий, сучасний, а головне безкоштовний метод очищення міста!!!
))) до Ха! Показати IP 7 Жовтня 2010 16:50
"Коли підвезуть і головний мозок, вертайтесь" (с)
Ха! до ))) Показати IP 8 Жовтня 2010 08:45
Оце і все(( Я розраховував на більше!
лучанин Показати IP 6 Жовтня 2010 12:33
хочуть попіаритися - хай піаряться. в країні більші проблеми, ніж вбивство бездомних тварин. куди ми йдемо? про людей менше думають, як про тварин
Tan4ik Показати IP 6 Жовтня 2010 12:36
Я не розумію як можна агітувати за відстріл собак! Це ж прояв жортокості!!!!! У Європі це заборонено і не гуманно!! Давайте і злочинців відстрілювати, які крадуть, гвалтують, вбивають.......... Для цього є більше підстав!
Mirna Показати IP 6 Жовтня 2010 13:57
Підтримую Tan4ik! Проблему просто треба вирішувати ПРАВИЛЬНО. Мені теж часто здається, що простіше відстріляти всіх і мати спокій, не боятись затемна вертатись додому. Але коли ти йдеш по вулиці і до тебе приб'ється пес, такий нещасний, худющий, обдертий, засмоктаний... Ти тільки торкнешся, погладиш... і він так радісно починає своїм обскубаним хвостом махати, такий погляд довірливий... Ну, як можна вбити таку тварину??? Як? Вони не винні, що народились. Вони теж хочуть жити. І в них є відчуття, емоції, хай там церква скільки влізе кричить, що в тварин немає душі... А те, що в нас проблема з бродячими собаками, з нападами зграй псів на людей... Це проблема тільки наша. Винні ми - люди! Бо це ми викидаємо з дому собак, які набридли, або нашкодили. Бо це ми підкидаємо чи кудись вивозимо малених цуциків, яких немає куди подіти! МИ! А влада, яка повинна була б грамотно вирішувати цю проблему, просто не може знайти правильний вихід із ситуації. І це вже зовсім інша тема.
I win до Mirna Показати IP 6 Жовтня 2010 15:11
Згоден. Влада має правильно вирішувати цю проблему. Що робити? Одна людина винна бо покинула тварину на вулиці.Інша людина, яку тварина покусала також винна? "Из двух зол выбирают меншее" и точка. А ще треба проводити ці санітарні роботи без залучень ЗМІ. Тут можна використати цензуру.Тоді суспільство буде спокійнішим і проблама відійте сама собою.
))) до I win Показати IP 7 Жовтня 2010 10:51
"треба проводити ці санітарні роботи без залучень ЗМІ". щось таке ми вже колись чули. Десь так у 1932-33, на території Східної та Центральної України. Да, було. І журналістів теж не пускали. Блін, ну нічому жизнь людєй нє учіт.
VSC до ))) Показати IP 7 Жовтня 2010 16:27
Хоть кто-то адекватный. Спасибо.
))) до VSC Показати IP 7 Жовтня 2010 17:12
я не адекватна. я злобна. задовбала чужа дурість. до своєї звикла.
VSC Показати IP 6 Жовтня 2010 15:37
Предлагаю отстреливать безграмотных комментаторов на ВН, бестолковых журналистов, любителей цензуры, политиков - всех без исключения.... Чем мое предложение, более жестокое чем действия власти?
Маркіян Показати IP 6 Жовтня 2010 16:28
До VSC: ну шо ж ти так на себе наїхав-то? ))
Mirna Показати IP 6 Жовтня 2010 19:34
VSC, мені тебе шкода. складається враження, що твоє життя - суцільне лайно. бо з твоїх виходить, що все і всі навколо - це масштабне зло. всі погані, дурні, нечесні і збочені. певно, тебе в дитинстві сильно били. співчуваю.
Tarantino до Mirna Показати IP 6 Жовтня 2010 20:00
Знаєте, мені здається, причина не в тому, що VSC били. Таких як він тут багато. Це його стихія. Не секрет, що коментарі до новин часто бувають набагато цікавішими, ніж самі новини. І багато які новини починають читати з коментарів. Я, наприклад, часом так роблю. Але у волинському інтернеті левову частку коментаторів складають такі собі шавки, які користуючись можливістю обісрати когось не засвічуючись, роблять це багато і нагло. Я переконаний, що часто це люди, які при безпосередній зустрічі з об"єктом свого обсирання мило посміхаються, тиснуть руку і клянуться у вічній дружбі. Шавки. Підленькі і огидні шавки. От зараз напишу - і почнуть воняти. "А ти сам-то!!!" "На себе, гімнюк, подивися!!!"
Василь до Tarantino Показати IP 6 Жовтня 2010 20:05
Не згідний. Ніки - звична практика спілкування в інтернеті.
VSC до Tarantino Показати IP 7 Жовтня 2010 10:22
Иш как журналюги обиделись. :)
* Показати IP 6 Жовтня 2010 21:26
Я також вважаю, що проблему безпритульних тварин треба вирішувати тільки у гуманний спосіб, проте я не вірю, що хоч один із кандидатів у мери буде це робити, якщо мером стане. Особисто я віддала би свій голос на виборах за любого з них, хто збудує притулок для безпритульних тварин і підтримає стерилізацію, замість відстрілу.
знаю до * Показати IP 7 Жовтня 2010 11:33
Такий пункт є в програмі Грицюка
СОБАКА ШУКАЄ ГОСПОДАРЯ Показати IP 7 Жовтня 2010 09:52
там на відео часто "мількає" така гарнюня собачка в помаранчевій футболці. її звати клара захаровна. їй три місяці і вона дуже хоче, щоб її любили. хоче мати хазяїна, якому буде вірно служити. в неї добрі очі і весела вдача. повірте. кому сподобався цей песик, телефонуйте о50 825 79 65 або 23 00 97, питати Тетяну Войтову.
Чебуречник Показати IP 7 Жовтня 2010 11:21
Люди добрі, ну як це не відстрілювати бродячих котів та собак? А біляши та чебуреки ви ж всі хочете їсти?
да Показати IP 7 Жовтня 2010 11:28
Шиба - безжалісна людина.
знаю все Показати IP 7 Жовтня 2010 11:55
Шибі плювати на собак та і на людей також. Головне зараз для нього знов поосісти посаду мера.
Олесь Показати IP 7 Жовтня 2010 12:31
Тема болюча і у мене нема рецепту для її вирішення. У мене є собака. Я її завжди вивожу на поводку, але не можу відійти хоч кудись подалі від дома, бо стаї бродячих собак кидаються на нас. Ще рік- два тому такого не було. Я міг ввечорі пройтися містом. Вигуляти себе і свого питомця. Зараз це просто неможливо. Спитайте мене - як вирішити це питання, і я не відповім, але щось робити треба вже сьогодні, не чекаючи, поки станеться ЧП. Стерилізація не вирішує питання. Бродячих собак треба ізолювати. Я розумію, що моя точка зору декому не сподобається, але й мені не подобається проходити ввечорі повз свору, де є собаки по 30-35 кг ваги, що пройшли школу вуличних драк. Я доросла людина. А як бути дітям? Добре подумайте перед тим, як агітувати за милосердя до них. Не хочу сперечатись. Це все - просто точка зору.
))) до Олесь Показати IP 7 Жовтня 2010 17:00
у мене 2 собаки. Обидва - підібрані з вулиці. Я теж не хочу сперечатись, але я просто не розумію, навіщо винаходити колесо, якщо інші країни вже давно через усю цю дурню пройшли і ми можемо спокійно переймати їхній досвід, не ламаючи голови? Але якщо всім суспільством піти шляхом відстрілу, можна почати з собак і дуже далеко зайти. Тут всі пишуть про дітей, в яких можуть виникнути фобії, бо собаки бігають. Спробуйте повідстрілювати одного-двох песиків в очах на дітей, як це знов таки в нас вже було. Вони вам скажуть, хто ви є, без моєї допомоги. Я не розумію, навіщо вбивати тварину, якщо хіба з метою її з"їсти, як це пише Чебуречник. Це я ще можу зрозуміти ))) І ще - не знаєте, що робити - консультуйтеся з законодавством, яким би воно в нас не було. Там все написано.
Black_angel до Олесь Показати IP 9 Жовтня 2010 13:00
на всі 100% підтримую цю думку!!!!
Олесь Показати IP 7 Жовтня 2010 12:31
Тема болюча і у мене нема рецепту для її вирішення. У мене є собака. Я її завжди вивожу на поводку, але не можу відійти хоч кудись подалі від дома, бо стаї бродячих собак кидаються на нас. Ще рік- два тому такого не було. Я міг ввечорі пройтися містом. Вигуляти себе і свого питомця. Зараз це просто неможливо. Спитайте мене - як вирішити це питання, і я не відповім, але щось робити треба вже сьогодні, не чекаючи, поки станеться ЧП. Стерилізація не вирішує питання. Бродячих собак треба ізолювати. Я розумію, що моя точка зору декому не сподобається, але й мені не подобається проходити ввечорі повз свору, де є собаки по 30-35 кг ваги, що пройшли школу вуличних драк. Я доросла людина. А як бути дітям? Добре подумайте перед тим, як агітувати за милосердя до них. Не хочу сперечатись. Це все - просто точка зору.
Олесь 2 ))) Показати IP 7 Жовтня 2010 18:17
Фобії, кажете... Я вже ду-у-у-уже доросла людина, але запам"ятав на все життя, відклалося, як кажуть, на підкорці, як на мене в дитинстві кинулись дворові собаки. Пройщло багато років, було три домашні собаки, а той дитячий переляк живе в душі. Нема чим пишатись, визнаю, але я й досі дуже обережно ставлюсь до такої зграї. Хочете, щоб і Ваша дитина росла з цим?
Так Показати IP 8 Жовтня 2010 14:20
Підтримую! У мене такаж історія, тому зараз намагають обходити зграю собак за 20-30 м. Не хотіла б такого для своєї дитини!
Антишиб Показати IP 8 Жовтня 2010 21:47
Шиба задавив чотирьох молодих хлопців у Рівненській області, коли з молодою коханкою вертався з б.ядок. То що йому знищити кілька сотень собак і котів? Раз плюнути!!!
2 Антишиб Показати IP 11 Жовтня 2010 16:15
Я Шибу люблю не меньше за вас, але нащо мішати мухі і котлети?
AHHA Показати IP 14 Жовтня 2010 01:12
Сперечатися та цю тему можна довго. Але скажу одне: Порівняйте країни, які давно провели стерилізацію тварин. В європі Ви не знайдете жодної безпритульної собаки. І порівняйте країни пострадянського союзу, як з давна проводили відстріл тварин. І до чого це призвело - до теперішньої ситуації на наших вулицях з безпритульними тваринами. Отож якщо ми не хочемо далі так само жити, потрібно стерилізувати безпритульних тварин!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus