USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку мало волонтерів

20 Жовтня 2010 18:11
Громадським благодійним організаціям Луцька не вистачає волонтерської допомоги, адже «ідей багато і самі їх реалізувати вони не в силі», - вважає керівник молодіжного Центру становлення та розвитку особистості «Нова генерація» благодійного фонду «Добра новина» Наталія Бачевська.

Про це йшлося на круглому столі, організованому Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, присвяченому активізації волонтерської роботи для допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Наталія Бачевська каже, «що молоді люди можуть впливати на долю міста, долю інших людей, але немає людини, яка могла б їх направити». За словами Наталки, на базі їхнього Центру діє клуб «Рідні серця» та «Творці історії». На базі Центру денного перебування «Нова генерація» проводить безкоштовні гуртки з театрального мистецтва, брейк-дансу, вокалу. Ще один напрямок роботи Центру – проведення благодійних акцій зі збору коштів для благодійної допомоги. Проте для усього цього бракує волонтерської допомоги – каже Бачевська.
Допомоги волонтерів потребує і кримінально-виконавча інспекція Луцького міського відділу УМВС у Волинській області. Її начальник, підполковник внутрішньої служби Мирослава Хлистік зауважує, що ця структура займається людьми, які засуджені, але не позбавлені волі.
«Найчастіше на злочини ідуть особи, які опинилися у складних життєвих обставинах або виховуються у неблагополучних сім’ях. Цим дітям не вистачає людей, з якими вони б захотіли поспілкуватися і які б могли їх психологічно підтримати. Тому думаю, що волонтери – це якраз ті люди, з якими вони змогли обговорити свої проблеми, організувати цікаве дозвілля», - каже начальник кримінально-виконавчої інспекції.
Не вистачає волонтерів і у громадській організації для людей з особливими потребами «Стимул». Голова її правління, Денис Клименко наголошує, що «часто люди замикаються у чотирьох стінах через те, що мають певні обмеження,. У них менше можливостей себе реалізувати, їм важко дістати потрібну інформацію. У таких ситуаціях на поміч стають волонтери».

За словами кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри соціальної педагогіки Ігоря Остапйовського, «рівень цивілізованості суспільства і зрілістю громадянського суспільства визначається його ставленням до знедолених верств населення». Ігор Євгенович каже, що у рейтингу щодо надання благодійної допомоги серед 135 країн світу Україна займає 132 місце.

Як розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан у Луцьку буде створений ресурсний центр волонетрів, а також сторінка волонтерів на Громадському порталі Волині.

Довідково:
Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає інформаційні, психологічні, соціально-медичні, юридичні, соціально-педагогічні, соціально-економічні послуги. Центр працює із сім’ями та особами, які опинилися у складних життєвих обставинах, з опікунськими сім’ями, учнівською та студентською молоддю різних категорій, у т.ч. неповнолітніми та молоддю, які повернулись з місць позбавлення волі, з дітьми та молоддю з особливими потребами. Центр забезпечує соціальний супровід прийомних сімей, надає соціальні послуги вживачам психоактивних речовин, у т.ч. вживачам ін’єкційних наркотиків та членам їх близького оточення.

На базі ЛМЦССДМ також діють спеціалізовані формування: «Школа волонтерів», «Телефон Довіри», «Служба соціальної підтримки сімей», «Служба соціально-профілактичної роботи», Консультативний пункт при пологовому будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus