USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку масово відловлюватимуть бродячих собак

31 Березня 2010 15:03
Напружена дискусія у стінах Луцькради розгорнулася через «собаче» питання.

Депутат Юрій Довгун запропонував, щоб ті, хто захищає тварин, взяли їх додому, щоб собаки мали притулок. Він нагадав, що тварини розмножуються у геометричній прогресії. Собаки, які не мають господарів, повинні бути ліквідовані. «Вони не мають кусати і бігати по вулицях», - сказав депутат. Він зауважив, що рішення відповідної профільної комісії далося обранцям громади важко.

Міський голова Богдан Шиба сказав, що за останній місяць до нього приходили троє людей, котрі лікувалися від укусів собак. «Хто дає відповісти тим людям і хто має їх лікувати?», - сказав мер. За його словами, гуманізм у місті має зрости до такого рівня, щоб люди, котрі беруть собак додому, не викидали їх на вулицю. «Потрібно вживати випереджуючих заходів», - сказав Шиба.

Депутат Лариса Духневич, як лікар розповіла, що до медиків щороку звертаються 500-600 чоловік, котрих покусали собаки. Вона додала, що сказ – це стовідсоткова смерть.

«Врятувати людину може лише вчасне лікування - 30 уколів у живіт. Проте хворі перед лікуванням підписують документи, де усвідомлюють і визнають можливі ускладнення, у тому числі, психологічні», - каже депутат.

Обранець Сергій Григоренко зауважив, що при такому обговоренні собаки є винними у всіх бідах, навіть у світовій кризі. Він зауважив, що більшість лучан покусані бійцівськими собаками, які мають господарів, а не безпритульними. «Давайте далі приймемо програму про відлову мух і щурів», - сказав Сергій Григоренко.

Обранець громади Андрій Козюра зауважив, що дератизація і дезінсекція міста проводиться згідно із відповідним графіком. І не погодився із думкою Сергія Григоренка. Проте він зауважив, що ця програма дублює програму про утримання тварин у Луцьку.

У проекті рішення йшлося про те, що породистих псів і тварин із нашийниками утримуватимуть на території «Луцькспецкомунтрансу» протягом 5 днів. Мовляв, за цей час власник може звернутися, щоб забрати своїх чотирилапих улюбленців.

Повернення тварин їх власникам можна проводитиметься із дозволу ветеринарної служби Луцька після пред’явлення ветеринарного паспорту. А також за умови оплати вартості витрат за відлов і утримання тварин. Незатребуваних тварин піддаватимуть евтаназії.

Депутат Микола Нікітюк запропонував відправити це питання на доопрацювання.

Відстріл буде проводитися до 6:30 і безшумними рушницями. Депутат Василь Гриб вважає, що собак треба відстрілювати снодійними препаратами.

У підсумку, «за» проголосувало 34 депутатів із 39.зареєстрованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Перехожий Показати IP 31 Березня 2010 15:17
Суперчудова новина! Коли розпочнуть? :)
Солдат Джейн Показати IP 31 Березня 2010 15:44
Довбні безсердечні ті 34 депутати! Тварини друзі людей! Сьогодні міська влада буде стріляти безневинних тварин - завтра потруїть бомжів і пенсіонерів! Бо вони також дорого обходяться. Так, Богдане Падловичу?
Вікторія Показати IP 31 Березня 2010 15:54
Це не безсердечність, безсердечні ті люди, котрі цих собак спочатку приручили, а потім вигнали на вулицю...На мене така вулична собака кидалась, не саме приємне відчуття. Я взагалі боюсь проходити дворами, коли бачу стаї по 6 і більше собак, вони не передбачувані...і як би жорстоко не звучало - я за відстріл.
ФІКС Показати IP 31 Березня 2010 16:44
до Солдат Джейн: потрібно розуміти ситуацію, бомжі на людей некидаються і некусають. І ці довбані 34 депутати переживають за пенсіонерів і бомжів, бо якщо собака покусає пенсіонерку - в неї є гроші на лікування?, а якщо покусає бомжа? - то він здохне від укусу десь в арці чи вкущах.
filadelfos Показати IP 31 Березня 2010 16:49
Вас кусали собаки хоч раз? от ви йдете містом з морозивом і бебсом малим. і назустріч собак 5-6.. всіх обходять, а ви чимось не сподобалися. І от вони вас обступили і гавкають, дитина плаче, це їх дратує, тому починають кусати, а кругом люди просто стоять і дивляться, бо ніхто не хоче бути покусаним чи подертим собаками. Інше питання навіщо місту стільки безпритульних собак? Вони нападають, і обсирають місто, ногою не станеш. Причому тут бомжі і пенсіонери? Що за істерика?)))
Молода мама до filadelfos Показати IP 1 Квітня 2010 09:07
ППКС!
тузік Показати IP 31 Березня 2010 17:12
правильно. стріляти й вішати. в луцьку потруїте, то приїжджайте до нововолинська. тут теж є кого труїти. от тільки нема кому. покищо.
Влад Показати IP 31 Березня 2010 17:20
Как продолжение булгаковского "Собачьего сердца",только там шариковы и швондеры,а здесь свои мурчики,но тема таже"А мы их душили-душили,душили-душили"...Каждому депутату по пять собачек в кабинет,а коль тесновато,так в их же потайные домики,земельки натырили,пусть хранят их закрома ихней отдельной родины.
rusych Показати IP 31 Березня 2010 17:20
дуже цікава ситуація. містом гуляють сотні голодних, а значить злих собак. влада пропонує вихід, негуманний, але дієвий. захисники тварин протестують проти цього, але навзаєм нічого не пропонують. То для чого взагалі існують ті організації по захисту тварин? Залучайте іноземні гранти, меценатські кошти, вкладайте власні гроші і будуйте спецприймальники. Але ж цього немає. Зате є багато галасу про конвенції, моральність, гуманність. Шкода собак? А покусаних дітей не шкода?
Солдат Джейн Показати IP 31 Березня 2010 17:35
Мене собаки кусали - аж два рази. У двох випадках вина була моя. Я не переношу власну відповідальність на плечі комусь.
rusych до Солдат Джейн Показати IP 31 Березня 2010 22:09
тобто тепер при кожному укусі треба збирати комісію і проводити розслідування хто в цьому винен собака чи людина. І тільки якщо виявиться що в більшості випадків винна собака з ними варто починати боротися. Я вас вірно зрозумів?
Мен До Солдат Джейн Показати IP 31 Березня 2010 18:18
То забери всіх собак собі додому і не мямли тут!Це реальна проблема і в нормальних державах з нею так і борються.Мало того що ці тварини сруть по всьому місту,людей кусають ще й розносять всяку заразу. ПІДТРИМУЮ РІШЕННЯ ДЕПУТАТІВ 100%.
spiker Показати IP 31 Березня 2010 21:54
оті грантоїди тільки трандіти можуть...не справляєтесь-посуньтесь,інші наведуть порядок....
* Показати IP 31 Березня 2010 22:08
А чого це напередодні Паски це вже таке питання важливе, що його міська рада аж два дні обговорює? Це, напевно мер хоче такий собі подаруночок лучанам зробити – втопити місто у собачій крові. В страсну неділю дуже актуально! Навіть думки про вбивство це вже гріх, а тут, я розумію, одними думками не обмежаться. До того ж в Біблії не сказано, що не вбити людину, просто «не вбий». Тому смерть будь-якого Божого створіння не залишиться без покарання. З Солдат Джейн згідна, влада на собаках не зупиниться. Після їх знищення з’явиться новий «ворог». Спочатку Шиба буде розповідати, що до нього приходили люди на яких напали ворони, та чиї костюми забруднили голуби. І знову почнеться терор проти всього живого. Містеру Фіксу хочу сказати, що більшість пенсіонерів, а особливо пенсіонерок дуже доброзичливі до бездомних тварин, тому подібні новини від мера, більше зашкодять їх здоров’ю, чим допоможуть його зберегти. Теж стосується і бомжів, собаки їх не кусають, тому що їх стиль життя подібний і вони товаришують між собою. Filadelfos хочу сказати про бебсів. Це не до Вашого, так взагалі, бо цю тему підняли. Сама бачила, як дитина років 4, била ногою кішку, а її матуся стояла і дивилася на це дійство і ніякого зауваження дитині не зробила. Це виховання? Ще бачила, інша дитинка років 5-6 тягнула во дворі багатоповерхівки собаку за хвіст, а потім за шкіру. Як на Вашу думку мала реагувати собака? А потім страшні історії про покусаних дітей та сказ… Rusych підтримаю частково. Я проти вбивства, але за те, що захисники тварин повинні бути більш активними у залученні коштів. Не можна все перекласти тільки на міський бюджет.
Go vegan! Показати IP 31 Березня 2010 22:25
тих коментаторів, шо підтримали рішення самих стріляти. повільно так, шоб відчували як це
mrtime до Go vegan! Показати IP 1 Квітня 2010 11:12
"повільно стріляти" Ггг підтримуючи Мена До Солдат Джейн пропоную всім тим кому шкода свори шавок позабирати їх додому ;)
VSC Показати IP 1 Квітня 2010 10:53
А мне не нравятся эти 34 проголосовавших. Я считаю, что они большее зло для моего города, чем бродячие псы. Теперь осталось найти сотни две единомышленников, проголосовать и .... Можно и боевыми, без усыпления. Как вам такая перспектива?
Перехожий Показати IP 1 Квітня 2010 11:30
2 Звйоздочка (*) == ==Тому смерть будь-якого Божого створіння не залишиться без покарання.=== А ти м'ясо чи там сало їси? Не гикається за тих самих свинок? А курки? А кролі? А риба? Коротше, ад для людства - це дитячі забавки, має бути щось набагато серйозніше. Найдурніша інтерпретація Біблії... ==більшість пенсіонерів, а особливо пенсіонерок дуже доброзичливі до бездомних тварин== То чого ж вони жаліються на пенсії? Не вистачає за квартиру заплатити, але нагодувати шавок - гроші є. Гидко слухати! ==Сама бачила, як дитина...== ==Ще бачила, інша дитинка...== А підіти і сказати щось - до такого варіанту не додумалася? Теоретизаторка. А не бачила, як собаки кидаються на перехожих, просто так, без приводу, без виявів агресії у їхній (собачий) бік? Поспостерігай. 2rusych - та не щкода їм дітей, тож діти в усьому винні, як ти не розумієш! Собака - то ідол. А діти - то шматок лайна, яке заважає суспільству. Тож уяви, як буде гарно, коли місто здихається дітей, а натомість потоне у собачих екскрементах! Казка просто! Тьху.
* до Перехожий Показати IP 1 Квітня 2010 21:12
Вбивати для того, щоб з'їсти і просто вбивати, це зовсім різні речі. Пенсіонери як раз за квартиру платять чемно. І на "шавок" їх вистачає, бо готові останнє віддати нещасним тваринам. Про дітей, то я зробила зауваження і дитині і її матері. Я вже не стала, про це писати, бо тема тут не та. Я не вважаю дітей "шматком лайна", бо сама маю дітей. Моїх дітей чогось собаки не кусають, напевне тому, що вони дуже добре ставляться до тварин.
Олеся Показати IP 2 Квітня 2010 18:21
Ще одне підтвердження тому, що мер і наші вельмишановні депутати просто напросто потвори, які шукають найлегший спосіб вирішення проблеми. Краще думайте, і не позорьтесь такими прийнятими рішеннями та такими коментарями.Гидко читати. Серед нас вже мабуть і людей не залишилось. Жах!
Наталя Баденко Показати IP 4 Листопада 2022 17:45
Це проблема не тільки Луцька,а й всієї України.І цю проблему потрібно вирішувати цивілізовано:відловлювати,стерилізувати і утримувати в притулках з нормальним доглядом і медичним забезпеченням.Зараз я заробляю гроші в Англії,а коли звільнять Херсонщину,повернусь в рідний край ,знайду приміщення під притулок і почну волонтерську діяльність на власні кошти,залучаючи при цьому благодійників.Живіть самі і давайте жити іншим,вам мало смертей і страждань на цій землі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus