USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку роздали жетони для чотирилапих улюбленців

2 Грудня 2017 19:29
Власники собак мали змогу отримати безкоштовні жетони для своїх чотирилапих друзів, аби бути впевненими, що легко віднайдуть тварин, якщо ті загубляться.

Акція, організована директором КП «Ласка» Даною Новарчук, відбулася 2 грудня на території майданчику для вигулу собак, який знаходиться у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону.

Усі охочі могли не лише безкоштовно отримати жетони з нанесеним QR-кодом, який можна зчитати сканером у ветеринарній клініці та отримати телефон власника, але й чіпувати своїх домашніх улюбленців.
Якщо жетон можна зняти з тварини, то чіп вживляється песикам під шкіру, що й продемонструвала ветеринар, яка чіпувала тварин. Процедура нагадує укол, тож не всім домашнім улюбленцям вона припала до душі, але за кілька хвилин опісля, вони вже й забули про неї. Тож, коли чіп зайняв визначене лікарем місце у тілі тварини гаджет протестували, щоб продемонструвати, що він діє.
Акція мала на меті популяризувати реєстрацію собак, адже під час заходу тварини проходили облік, а їхні дані та контакти власників будуть внесені у міжнародний проект ідентифікації тварин «Animal-id».
Пані Олена прийшла на захід зі своїм йоркширським тер’єром Ельзою та поділилася своїми думками щодо ідеї з жетонами та чіпуванням: «У мене була така ситуація, що недавно Ельзу викрали і зателефонували мені з вимогою викупу. Я гадаю, що зараз це величезна проблема. Але досить часто собаки просто губляться і їх буває важко знайти. Тож, якщо є будь-яка можливість підвищити шанси віднайти свого песика, нею варто скористатися».
А щасливий власник золотистого ретривера пан Валерій додав, що ідея з жетонами набагато полегшить ідентифікацію тварин та пришвидшить їхній пошук у разі втрати домашнього улюбленця.

Також власники собак можуть зробити чіпування й у ветклініках, там же й отримати жетон, проте за нього вже доведеться заплатити. Організатори також обіцяють провести ще одну акцію з роздачі безкоштовних жетонів для тих, хто не мав змоги прийти на сьогоднішній захід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
учасник АТО Показати IP 2 Грудня 2017 20:05
що сказати ... .. тільки одне "тихо шифером шурша едет крыша неспеша "
Доктор до учасник АТО Показати IP 2 Грудня 2017 22:22
Кончай бухать
Мимопроходил Показати IP 2 Грудня 2017 21:27
Ідея гуд. Але от чіпування - голою рукою, без рукавичок , в нестерильних умовах, під відкритим небом - що це за популяризація така? Песиків не шкода? Чи це просто показуха? Хоча, на халяву, як говориться, і оцет солодкий. Тьху
Ооо Показати IP 2 Грудня 2017 22:53
Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus