USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

У Луцьку немає жодної приватної маршрутки для «візочників»

16 Грудня 2010 08:39
За даними департаменту соціальної політики Луцької міської ради, у Луцьку людей на візках перевозять лише 6 спеціально облаштованих тролейбусів та комунальні маршрутки № 15.

Про це повідомили під час прес-клубу Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з параолімпійцями.

Натомість, за статистикою, у місті проживає майже 14 тисяч осіб, які мають особливі потреби, а це майже кожен четвертий лучанин. 4100 осіб мають захворювання опорно-рухового апарату і 200 з них пересувається на візку.

В ході прес-клубу директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан виступила з пропозицією створити каталог громадських організацій аби люди з особливими потребами мали можливість зорієнтуватися, куди при потребі їм краще звернутися за допомогою. Адже з чотирьох сотень громадських організацій, офіційно зареєстрованих на Волині, справді дієвими є приблизно 50.

Під час прес-клубу також відбулася також зустріч із параолімпійцями, яких готує Центр інвалідного спорту Волині. Як розповів його начальник Володимир Гащин, Центр був створений ще у 1993 році, й за 17 років свого існування вже має 12 майстрів спорту, 19 майстрів спорту України міжнародного класу та 7 заслужених майстрів спорту.

«У нас немає інвалідів, у нас є спортсмени, які дають собі раду і можуть самі добратися куди завгодно», - каже Володимир Гащин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
tarasick Показати IP 16 Грудня 2010 08:48
Кореспонденти ВН, бачу, не дуже дружать з математикою. Кожен четвертий лучанин - це трошки більше як 50тис., ну але аж ніяк не 14. Чи може за останній рік населення Луцька вчетверо зменшилось? Оце була б новина!
Лучанин Показати IP 16 Грудня 2010 14:44
І що змінилось? Чи що зміниться?((( Та нічого! Візочники раз у квартал будуть їздити за межі свого мікрорайону(.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus