USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку невизнаній республіці присвятили виставку. ФОТО

20 Січня 2010 14:03
Проголошеній, проте не визнаній іншими країнами Придністровській Молдавській Республіці, у Луцьку присвятили виставку. Відучора кожен бажаючий безкоштовно може подивитися на експонати, пов’язані з Придністров’ям, у холі центрального приміщення «Західінкомбанку».
 
Організатор події голова Волинської асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков каже, що вирішив присвятити експозицію саме цій країні, тому що це наймолодше державне утворення на теренах колишнього СРСР.

«Незважаючи на те, що країну не визнали інші держави, проте ми з Придністров’ям сусіди. І 26% їхнього населення – це українці. Тому нам важливо знати про цю республіку більше», - каже Сєрков.

Основні експонати колекції – це придністровські монети та грошові знаки, картки. Купюри цікаві тим, що на деяких з них зображені Петро I, Катерина II, Тарас Шевченко.

Колекціонер каже, що на стаді проголошення держави тут на старі російські рублі наліплювали емблеми з зображенням Шевченка, Суворова та інших. Це і були перші гроші республіки.

Придністровська Молдавська Республіка – єдина країна у світі, де окрім інших мов, державною вважається українська. Навіть конституція тут написана на молдовській, російській та українській мовах.

Один з найцінніших експонатів – автограф президента республіки Ігоря Смирнова та його візитна карточка.

Виставка триватиме по 3 березня. Наступними у планах «Паритету» організувати експозиції присвячені інших республікам колишнього СРСР, тому Сєрков просить відгукнутися діаспору українців в Білорусії, Азербайджані, Казахстані, аби ті допомогли зібрати наповнити виставку.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus