USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку нічному клубу заборонили працювати вночі

17 Лютого 2011 16:51
Луцький виконком міської ради 17 лютого вирішив обмежити роботу нічного клубу Cherry, що на проспекті Волі в Луцьку, до 22:00.

Нагадаємо, що режим роботи нічного клубу дискутується громадськістю з 2008 року, тобто часу створення нічного закладу. Мешканці будинку, в якому знаходиться клуб жаліються на те, що відвідувачів закладу постійно лунає уночі шум, паркуються таксі, трапляються мордобої і крадіжки.

В свої чергу підприємець, який є власником розважального бізнесу Володимир Павленко зазначає, що виконує усі вимоги, які перед ним ставить влада.

Висновки та вимоги

Голова тимчасової депутатської комісії, яка була покликана розібратися у цій ситуації Андрій Калахан повідомив, що депутатська комісія рекомендувала дозволити роботу закладу до четвертої години ранку. Однак, для цього підприємець мусить дотримати певних умов.
Зокрема, забезпечити відео нагляд як усередині клубу, так і на зовні. А також укласти договір на охорону закладу і двору будинків, біля якого знаходиться клуб.
Павленко зазначив, що нині співпрацює з приватною охороню, а міліціонери договір укладати відмовляються до того часу, поки не буде виконкомом погоджено рішення про режим роботи закладу.

Також у висновку комісії зазначається, що необхідно посилити охорону з боку міліції загалом в центрі міста, а також ДАІ біля клубу, де несанкціоновано паркуються таксисти.

За і проти

Думки членів виконкому стосовно роботи закладу розділилися. Категорично проти роботи закладу виступив Святослав Кравчук.
«Розважальні заклади, що вбудовані в житлові будинки повинні працювати до 23:00. Крапка. Я не проти Cherry, я проти того, аби вбудовані заклади працювали вночі», - висловив свою позицію Кравчук.
Заступник голови міста Василь Байцим виступив проти роботи клубу вночі, адже протягом останніх трьох прийомів громадян вислуховував скарги стовно клубу. Якщо Cherry не обмежувати працювати вночі, то єдиним компромісним рішенням Байцим бачить заборонити в ньому продавати алкоголь після 23:00.

Закон і сила

Суперечливі позиції стосовно закладу висловили представники силових структур. Якщо начальник Луцького міськвідділу Роман Крохмаль зазначив, що «певні жильці отримують компенсацію» за незручного сусіда в формі клубу і продовжують скаржитися, то заступник прокурора Олег Юрченко сказав, що в клубі під час рейдів таки ловлять п’яних неповнолітніх.
«Чомусь в одні клуби навіть з документами не пускають. Кажуть – молодо виглядаєте, викликає підозру», - коментує правоохоронець.
Нагадаємо, що нещодавно в клубі також знайшли наркотики.

«Багато чиїхось інтересів»

Ще один член виконкому Віктор Чорнуха зазначив, що «там багато чиїхось інтересів. Але хай там господар наводить порядок. Може там не нічний клуб, а кафе якесь треба».

До слова, мешканець Ігор Малютін, який скаржиться на роботу клубу, зазначає, що згідно з дозволом на роботу закладу, який видавала міська рада, Cherry повинне працювати як заклад громадського харчування і магазин господарських товарів, а не нічний клуб.
«В принципі підтримую підприємця, бо він вклав туди гроші і хоче якось їх повернути. Тут повинен бути компроміс. Мова йде про шум, неповнолітніх, таксі. То треба просто усунути ці проблеми», - зазначив секретар міськради Григорій Пустовіт.

А Романюк думав про інше…

«Я навмисно приїздив до клубу і в 12, і о першій годині, і о другій годині ночі. Я поставив на вулиці машину і чекав, поки буде шум, гам. Зайшов в бар, аби випити склянку кави: молодь танцює, відпочиває», - наводив свої аргументи інший член виконкому, «свободівець» Євген Мельник.

Він каже, що до клубу є якесь упереджене ставлення. Ігор Малютін на такі судження Мельника пообіцяв йому дзвонити вночі і говорити, коли біля Cherry шумно і навіть зняти фільм про роботу закладу.

Заступник міського голови Лариса Соколовська висловлювала думку, що усе місто не можливо перетворити на спальний район і скарги на центр міста будуть завжди.

Врешті решт Микола Романюк зазначив, що клуб не є головною проблемою міста.

«Я думаю, як кредит в десять мільйонів віддати. Хіба можна стільки часу на це питання витрачати?», - зазначив Романюк.

Відтак виконком прийняв рішення, аби не встановлювати спеціальний режим роботи закладу, а встановити звичайний – до 22:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
матроскин Показати IP 17 Лютого 2011 17:01
если такой умный то в киверцах и торгуй.а шо ты еще натворил Мельник фамилия до боли знакомая.а вообще все нормальные люди ночью спать ложатся
Scouce Показати IP 17 Лютого 2011 17:04
нормал
VSC Показати IP 17 Лютого 2011 17:08
разве это решит проблемы наркомании и детского алкоголизма??? Пойдут в другой клуб, только и всего. Создается впечатление, что решение частично лоббировано конкурентами.
Тетянка до VSC Показати IP 17 Лютого 2011 17:34
якби чері поставив більш високу ціну ніж 15-20 грн за вхід, (50-60, як практикують в інших клубах), то і публіка була би серйзоніша. плюс охорону нормальну поставити.
VSC до Тетянка Показати IP 17 Лютого 2011 17:49
Честно говоря, я не знаю почем нынче вход в ночные злачные места, сплю в это время суток. Если Вы действительно считаете, что цена за вход 50-60 грн, остановит молодежь от приобретения наркотических веществ, то оказывается, что я ошибаюсь. :)
ірина Показати IP 17 Лютого 2011 17:44
мельник- це депутата облради від Свободи.І голова комісії депутатської,яка вивчала це питання- Калахан- депутат від Свободи. А Пустовіт- голова БЮТу у міськраді ,яка голосує разом зі Свободою. А власник клубу- Чернецький- депутат міськради від Свободи. Зрозуміло, що їм наплювати на мешканців, їм треба захищати однопартійця, щоб гроші їм на партію дава-. Але треба мати совість - і не робіть це за рахунок нічного спокою людей. Схаменіться, Свободівці, вас люди не для того обиращи щоб ви лобіюали інтереси нічих клубів, де продають алкоголь неповнолітнім та наркотики. Чи це в Калахана алкогольна хвороба- він же на футбольному матчі набуянив- і в СІЗО попав
selecty Показати IP 17 Лютого 2011 21:13
Та все одно, клуб під вікнами людей - це погано!!! для клубів потрібно будувати окремі спеціальні приміщення! Все одно вночі більшість спить, тому незадоволені будуть завжди!
мирек Показати IP 18 Лютого 2011 00:31
будувати окремі спеціальні приміщення!не нужно для этого можно использовать мусорку в брыще или заброшеные фермы пусть там колются и крыс пугают по ночам а люди в луцке имеют право на нормальный сон
анонімус Показати IP 18 Лютого 2011 00:42
в шайбі дітей побільшає(
Анатолій Котлюк Показати IP 18 Лютого 2011 09:11
і от голосуй післ всього цього за свободу. партію місцевих олігархів.
прохожий Показати IP 18 Лютого 2011 10:02
Щось мені здається що клуб буде скоро працювати, тільки от треба ввести нормальний дресс-код і фейс контроль і поміняти декого з адміністраторів, а то дійсно дуже багато дітей.Плюс треба поміняти формат самого клубу.Ну а Павленку удачі в протистояннях з міською владою!
експерт Показати IP 18 Лютого 2011 14:00
свобода це не партія олігархів. Олігарх там один - Чернецький. всі решта так - мєлка сошка, які вирішили поживитися біля нього
... Показати IP 18 Лютого 2011 14:12
Розважальні заклади, що вбудовані в житлові будинки повинні працювати до 23:00. Крапка. -100%вірно
Клаббер Показати IP 19 Лютого 2011 21:06
Та закривати те Чері треба.. Власник взагалі ні про що не думає.. Апаратура вбита, звук ніякий, народ - бидло, нема някого фейс-контролю, дресс-коду.. Половина персоналу завжди напідпитку, а дітвора в клубі практично не п"є, для цього є цілодобовий магазин "Пано". На місці Чері дуже гарно дивився б якийсь МакДональдс, і по кольору підходить і місце в центрі ідеально підходить для даного фаст-фуду..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus