USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку побільшає журналістів

7 Травня 2010 17:01
У місті стартував шостий всеукраїнський фестиваль шкільної преси «Яблунева гілка-2010».

До участі подали заявки десять команд зі шкіл Луцька, Ковеля та райцентру Броди Львівської області. Фестиваль триватиме чотири дні - з 7 по 10 травня. Гості будуть ночувати та харчуватися у Луцькій школі-інтернаті.

Чотири дні майбутні журналісти писатимуть про свою школу, про Луцьк. Серед завдань – фоторепортаж із мітингу на честь Дня Перемоги та інтерв’ю з фронтовиком.

Майстер-класи для молодих журналістів проведуть редактор головної редакції Служби інформації ВОДТРК Вікторія Поліщук, Ольга Максим’як з департаменту інформаційної політики Луцькради, журналіст Володимир Лис та Оксана Євпак з ВОДТРК.

Учасники фестивалю відвідають Волинське телебачення, Музей Волинської ікони та Старе місто. У програмі є й перегляд фільмів у кіностудії «Волинь».

Оцінювати учнівські роботи будуть члени журі, серед яких – працівники волинських мас-медіа Надія Гуменюк, Сергій Цюриць, Святослав Лесюк і керівник Волинського прес-клубу Богдана Стельмах. Учасники фестивалю змагатимуться за перемогу в номінаціях «Краща шкільна газета», «Краща репортерська робота», «Фотокореспондент фестивалю» та інших.

На відкритті конкурсу Надія Гуменюк попередила учасників, що в роботі журналістики мало романтики.

«Я беру участь у двох таких конкурсах. Другий – міжобласний конкурс Малої академії наук «Я – журналіст». У своїх роботах конкурсанти мають пояснити: чому вони обрали саме цю професію. І у цих роботах дуже багато романтики. Автори вважають, що робота журналіста – це поїздки за кордон, зустрічі з зірками. Але насправді це не так. Журналістика – це не тільки лірика, а й дуже важка відповідальна робота», - розповіла Гуменюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Майкл Корлеоне Показати IP 7 Травня 2010 18:33
Святослав Лисюк - то син Володимира Лисюка?
Юрій Ричук Показати IP 7 Травня 2010 18:39
Який Святослав Лисюк? ;-) А взагалі-то - мерсі
Капець Показати IP 7 Травня 2010 20:05
Просто жах!!!!! Що склад комісії, де всього два практичних журналісти, що ведучі майстер-класів!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus