USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку проблема з доступом «візочників» до храмів

3 Грудня 2009 15:10
Луцькі культові споруди не обладнані засобами безперешкодного доступу для інвалідів на візках.
Про це, зі слів директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради Петра Верзуна, розповідали деякі представники громадських організацій неповносправних на засіданнях Комітету доступності.
Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко зазначив, що у відомих йому храмах Луцька відповідних облаштувань справді немає. Це стосується і головного храму міста – Свято-Троїцького кафедрального собору.
«Питання облаштування пандусів у соборі поставало неодноразово, проте досі нічого не зроблено», - додав він.
Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук зауважив, що хоч у їх церквах дійсно немає облаштувань для інвалідів, проте неповносправні часто відвідують храми. «На приклад у Храмі всіх Святих землі Волинської сходинок немає взагалі, тож інваліди на візках без труднощів в’їжджають до церкви. Також створені громадські організації при храмі, що супроводжують хворих та допомагають їм», - пояснив він.
За ловами Петра Верзуна, при виконкомі Луцької міської ради створений Комітет доступності, який розглядає питання придатності міської інфраструктури для потреб інвалідів.
Проте, як каже чиновник, у функції комітету входить лише моніторинг - спостереження і виявлення порушень та підняття питань на рівень житлово-комунальних господарств, які, за його словами, і мають шукати кошти на облаштування пандусів, занижених бровок та іншого.
Щодо пристосування громадського транспорту для потреб неповносправних Луцька, то Петро Верзун, зазначив, що це великий обсяг роботи, який вимагає багато коштів. А їх немає. «Навіть якщо автобус розрахований на перевезення неповносправних, самі водії мають зважати на інвалідів – під’їжджати до бровки, та на жаль цього не відбувається», - додав він.
Щодо потреб незрячих, то як розповів Верзун, у наступному бюджетному році на вулиці Шевченка (недалеко від приміщення волинського УТОСУ) пішохідний перехід буде облаштований звуковим супроводом.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 3 Грудня 2009 15:21
А, між іншим, це проблема! І не тільки щодо храмів. Часом проходячи по вулицях міста і спостерігаючи наявність пандусів там, де вони є задаєшся питанням: "А чи думали ті, хто ці пандуси будував, як інвалід-візочник по ньому зможе піднятися?" Я не кажу про всі. Але є дуже багато таких пандусів, по яких виїхати зміг би, мабуть, тільки каскадер! Якщо вже робити, то не заради галочки, що пандус є (бо це зараз вимагається), але й дійсно для полегшення пересування інвалідів.
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 20:04
До seal: цілком з вами погоджуюся, спочатку понароблювали, а потім подумали що понароблювали. за ті пандуси маса скарг від інвалідів
Таня Показати IP 6 Грудня 2009 18:34
На вказівку Романюка понароблювали пандусів до більшості держ установ і лікарень, але справді для галочки. Взяв би той майтер візка, тай сам би спробував виїхати нагору. Шкода на інвалідів дивитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus