USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку пройдуть дебати кандидатів

25 Жовтня 2010 09:01
Волинське представництво Громадянської мережі «ОПОРА» в рамках реалізації в місті Луцьку Кампанії громадського демократичного моніторингу місцевих виборів 2010 організовує проведення публічних дебатів між кандидатами.

До участі в дебатах буде запрошено представників п’яти найрейтинговіших партій, а саме один кандидат із першої п’ятірки виборчого списку до Луцької міської ради та п’ять найрейтинговіших кандидатів на посаду міського голови.

Участь у цих публічних заходах зможуть взяти також експерти з конкретних тем, які є проблемними для громади, журналісти та представники місцевих громадських організацій.

Учасниками дебатів можуть бути лише запрошені організаторами кандидати, які у визначений термін підтвердили свою участь.
На початку дебатів ведучий представляє кандидатів та проводить жеребкування почерговості їх виступів.

В першій частині дебатів кожен із кандидатів повинен буде дати відповіді на три питання, які були визначені на основі результатів експертного опитування, проведеного ГМ «ОПОРА» в місті Луцьку.

Обговорення кожного питання відбуватиметься по черзі. Кандидати в депутати міськради-представники партій матимуть змогу розповісти про тактичні кроки, які будуть здійснені їх партією в разі перемоги на виборах щодо:
- розвитку інфраструктури міста;
- залучення приватних інвестицій в економічний розвиток громади;
- якісного функціонування дошкільних дитячих установ.

Кандидати на посаду міського голови повинні будуть розповісти про тактичні кроки, які будуть здійснені ним в разі перемоги щодо:
- проблем в житлово-комунальній сфері міста;
- розвитку малого бізнесу;
- підтримки людей з особливими потребами та забезпечення для них повноцінної інфраструктури.

Після відповідей усіх кандидатів слово буде надане експертам в даних галузях, які з професійної точки зору оцінять якість та реалістичність пропонованих кандидатами ідей. Всього буде запрошено 4 експертів.

Друга частина дебатів проходитиме у форматі «питання з залу». Запрошені експерти, журналісти та громадські діячі матимуть змогу напередодні сформулювати кожному з кандидатів по одному питанню, що пов’язане із проблемами міської громади. З запропонованих питань організатори виберуть по одному для кожного кандидата.

У третій частині дебатів кожен з кандидатів матиме змогу задати одне питання одному із своїх опонентів.

В завершальній частині дебатів кожен з кандидатів матиме право на підсумковий виступ.

Тривалість кожного виступу строго регламентована часом. Ведучий дебатів, в разі закінчення часового регламенту виділеного на виступ або ж порушення порядковості виступів, має право зупинити промову кандидата.

На дебатах буде заборонено агітувати проти іншого кандидата, ображати та вживати некоректні висловлювання щодо опонентів.

Кожен кандидат матиме право привести із собою не більше п’яти прихильників. За порушення порядку під час дебатів учасники можуть бути позбавлені права участі в заході.

Орієнтовна тривалість заходу – 2 години.

Дебати між кандидатами в депутати відбудуться в середу - 27 жовтня.

Дебати між кандидатами на посаду міського голови відбудуться в четвер – 28 жовтня.

Передбачена пряма трансляція дебатів в ефірі інтернет-телебачення «Волинські новини». Початок дебатів - об 11:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2010 09:19
А чому обрали такий незручний час?
Наталія Показати IP 25 Жовтня 2010 11:22
А це для того, щоб ніхто не побачив
Назар Показати IP 25 Жовтня 2010 12:23
навпаки, в робочий час ві сидять за компами - тож інтернет-трансляцію можна буде дивитись відразу.хто не встигне - на сайті - залишається зазвичай запис...
Еліна Показати IP 25 Жовтня 2010 12:33
Цікаво, хто визначав 5 найрейтинговіших кандидатів, адже соціологічних даних - маса, однак не всі вони справедливі. Особисто я б хотіла почути ВСІХ кандидатів. Або принаймні першу десятку...
Степан Показати IP 25 Жовтня 2010 12:53
Круто! А хто буде учасниками? Ну, прізвища...
tudon Показати IP 25 Жовтня 2010 14:37
Це взагалі повна дискримінація інших кандидатів.... чому не зробити трансляцію всіх... чи хтось боїться різних "цікавих" питань...От журналісти Волинських новин запитайте в Грицюка за гектари землі...в Бондаря де взяв кошти на агітацію...: взяти середньо статистичні дані по Бондарю.... Палатки стоять приблизно по 6-7 штук в місті...і по 2 місяці (в день в середньому 4-6 годин) ...середньо статистична оплата за годину 15 грн.(в Токарського 17-18 ) ...якщо порахувати то зарплати Бондаря хватить на 3 дні ...а остальні кошти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus