USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пустили автобус з пандусами для «візочників»

31 Березня 2011 15:45
У Луцьку вперше виїхав на маршрут автобус, який обладнаний пандусом для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Урочисте відкриття маршруту відбулося 31 березня на одній із зупинок громадського транспорту неподалік гіпермаркету «Там-Там».

Перший автобус, який представило ПП «АТП №1», має загальну пасажиромісткість 43 місця. Туди може поміститися за один раз троє людей на інвалідних візках. Крім того, у салоні є ще 15 посадкових місць.

З 1 квітня рух розпочне два таких спеціально обладнаних автобуси за міським маршрутом № 24 «Єршова-Вересневе».

«Маршрутки» з пандусами поки не будуть їздити за всіма маршрутами у Луцьку. За словами луцького міського голови Миколи Романюка, потрібно більш детально дослідити, де такі автобуси є необхідними, там і пускати їх на маршрути.

«Тут потрібно вивчити проблему, чи це потрібно. От наприклад, пандуси. Їх зараз наробили стільки, але заїхати на них не можна. Ми зараз запускаємо по різних маршрутах, а далі будемо координувати цю роботу», - зазначив Микола Романюк.

Люди з обмеженими фізичними можливостями нововведенню радіють, проте висловлюють свої побажання водіям.

«Хотілося щоб водії не були «шумахерами», адже що сидіти на сидінні, а що у калясці – є різниця. Тебе може викинути із неї. Щоб пам’ятав, що везе людей», - просить Валентин Шабунін, який змушений пересуватися на інвалідному візку.

Водночас інваліди хочуть, аби водії не ігнорували їх, коли бачитимуть на зупинках громадського транспорту.

«Він повинен вийти допомогти - цей пандус вийняти та, мабуть, допомогти заїхати. Та й взагалі бути обережним, коли бачить, що заїжджає людина на візку», - переконаний Олексій Сундіїв, ще один інвалід-візочник.

Тим часом, перевізники розуміють, що такі нововведення потрібно впроваджувати, але зізнаються чесно – якби не умови конкурсу, то навряд чи купували б такі дорогі автобуси.

«На сьогоднішній день перевізники хочуть чи ні, але вони згідно із законом змушені це зробити. Якщо я вам скажу, що це була моя добра воля купувати автобус на 40% дорожчий, - то трохи покривлю душею. Проте потрібно повертатися обличчям до людей з особливими потребами і це треба робити», - зазначив директор «АТП №1» Олександр Шаміс.

Після проведення конкурсі на перевезення пасажирів містом також почнуть курсувати 4 автобуси ПРАТ «Луцьке АТП 10701» та 2 автобуси ТзОВ ВТП «Санрайз».

До речі, звичайні маршрутки коштують 390–400 тисяч гривень, а вартість автобусу для осіб із обмеженими фізичними можливостями збільшується приблизно на 100 тисяч гривень.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
заратустра Показати IP 1 Квітня 2011 20:52
добра справа. Підтримую двома руками. Наші параолімпійці показують одні з найкращих результатів в світі, наш обов'язок турбуватися про них і всіляко допомагати. Це лише перші кроки, але вони, безумовно, дуже правильні.
цокотуха Показати IP 2 Квітня 2011 11:28
ці автобуси - тойще "совок".. Водій має виходити й допомагати..ага..особливо на зупинці де вже "натовп" з трьох-чотирьох автобусів,які мчать навипередки,щоб забрати пасажирів...Хочу бачити.. Якщо ще врахувати стан наших зупинок...Маразм і тільки..ПОКАЗУХА,,,щоб мерія могла "ДОЛОЖИТЬ наверх".....СОВОК.. ТАк само як і пандуси біля деяких магазинів, устано та організацій...смішно на них дивитися.. Гірки для екстемалів... Пандус є, наприклад, а двері такі і так розташовані, що ніяка коляска ніколи не заїде..навіть дитяча... ПОКАЗУШНИКИ...
цокотуха Показати IP 2 Квітня 2011 11:31
як так розумію, що модератор пропускає тільки хвалебні панегірики...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus