USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку рахуватимуть різницю між платними і безплатними пасажирами

13 Листопада 2009 16:18
Новостворена комісія у Луцькій міській раді візьметься обраховувати коефіцієнт між пасажирами, котрі платять за проїзд, і тими, що користуються пільгами. Про це 13 листопада у коментарі «Волинських новин» розповів директор департаменту соціальної політики Луцької міськради Петро Верзун.
Очільник «соціального» департаменту Луцькради Петро Верзун розповів, що ставити питання про плату пенсіонерів і ветеранів у громадському транспорті некоректно. Адже, діє ряд нормативних актів, які утверджують безкоштовний проїзд у транспорті для певних категорій громадян. Введення плати за проїзд для пенсіонерів і ветеранів – це явне порушення законодавства. Тому ймовірний інших механізм – запровадження добровільних внесків для обліку пільгових пасажирів.
Проте у Луцькраді вирішили піти іншим шляхом: у ній нещодавно створили комісію з питань розрахунків обсягів компенсації витрат на пільговий проїзд окремих категорій громадян у громадському транспорті. Комісія створена, аби провести моніторинг співвідношення кількість пасажирів, які платять, та які їздять безкоштовно. Опісля моніторингу визначиться і коефіцієнт співвідношення безплатних і платних пасажирів для громадського транспорту. Його порівняють із нині існуючим для Луцька.
Наразі такий коефіцієнт, за словами директора департаменту соціальної політики Луцькради Петра Верзуна, становить 1, 2. У той час як для Ковеля, де відсутні тролейбуси, він – 3,3. Тому комісія покликана з’ясувати, чому це так. Рішення моніторингу комісії, на думку Верзуна, носитиме рекомендаційний характер. 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Vlad07 Показати IP 13 Листопада 2009 19:16
Рішення проблеми лише одне - скасування безплатного проїзду для всіх пільговиків і адресна допомога найбіднішим. Інакше нас чекає ще не один страйк тролейбусників.
Українець Показати IP 13 Листопада 2009 21:40
А от мені цікаво,чому працівники міської ради мають безплатний проїзд в маршрутних таксі.Вони що прирівнюються до ліквідаторів на ЧАЕС?В тролейбусах теж на халяву їздять.
alex Показати IP 13 Листопада 2009 21:41
Коефіцієнт 1,2 говорить про те, що на 10 пільговиків в нас 12 платників. Але дійсність в нас не така, в тролейбусах в нас на 10 платників припадая 20-25 пільговиків. І тому коєфіцієнт від 0,4 до 0,5. А в марштутках обмежена кількість пільговиків кількістю посадочних мість.
seal Показати IP 13 Листопада 2009 22:53
Уявляю, як поважна комісія (не менше трьох осіб)при краватках і з портфелями цілий день буде кататися у тролейбусі і підраховувати кількість пасажирів по категоріях. Чи може вони надіються, що цифри їм скажуть кондуктори????????? А, взагалі, давно зрозуміло, що муніципальний транспорт завжди буде збитковим при нинішній кількості пільговиків. У нас же, як тільки влада чимось завинить перед населенням, так першою ж пільгою чомусь стає безкоштовний проїзд у міському транспорті. Та дайте людям нормальні зарплати і пенсії і ніякі пільги їм стануть не потрібні!!!!
Юка Показати IP 14 Листопада 2009 15:20
До Українця: звідки у Вас така інформація? міськрадівське посвідчення навіть у тролейбусах не проходить!
Таня Показати IP 14 Листопада 2009 18:05
Скасувати пільги треба всім. А ті, хто дійсно цього заслуговують нехай отримують адресну допомогу. Інакше ситуація не зміниться. Якщо в автобусах і маршрутках ще більшість платить, то дизель-поїзди по-моєму возять лише пенсіонерів, студентів і інших пільговиків.
OrestN Показати IP 14 Листопада 2009 23:49
ПІДТРИМУЮ! Скасувати пільги треба всім. Бо розвелося в країні не тільки чиновники з фальшивими паспортами але і різними фальшивими посвідченнями! Ми впереді всієї планети..
вого КРОК Показати IP 15 Листопада 2009 00:23
Якого милого плодити ще одну комісію якщо ...Рішення моніторингу комісії, на думку Верзуна, носитиме рекомендаційний характер...Поясніть мені плз як ці функціонери зможуть реально оцінити ситуацію,МАРКЕРОМ?Проблема загальнодержавна й вирішувати її потрібно на загальнодержавному рівні!Спроба змінити коефіцієнт на місцевому рівні є ніщо інше як фарс.
Николай Показати IP 15 Листопада 2009 11:40
какой мониторинг? соглашусь с тезой, что этот вопрос надо решать на общегосударственном уровне, кстати, интересный миф: во время немецкой окупации ехал трамвай, по приказу он был остановлен на пол пути, были проверены билеты,кто оказался "зайцем", тех вывели на улицу и расстреляли.:) Думайте, любители халявных поездок:)
Дядечко Показати IP 15 Листопада 2009 16:56
А що таке добровільний внесок для обліку???
seal Показати IP 15 Листопада 2009 18:46
to Дядечко. Це такий самий добровільний внесок, як, наприклад, в поліклініці. Не заплатиш - не будуть лікувати, ну ,відповідно, в цьому випадку - не поїдеш.
Житель громади Показати IP 15 Листопада 2009 20:50
Слухай сюда! Міська рада і зокрема Департамент соціальної політики робить правидьно".
вого КРОК Показати IP 16 Листопада 2009 09:21
небоЖителю громади--- Уупсс..Що таке громада знаю а ось що там є жителі не знав LOL))Агресивненький пост,кумедненький LOL)))
Николай Показати IP 16 Листопада 2009 09:41
Как же красиво вписалась эта фраза: Слухай сюда!!
seal Показати IP 16 Листопада 2009 10:28
Громадному жителю - відповідаю туда; ПРАВИДЬНО, як ти написав(-ла), роблять тільки праведники. А у нас в міській раді делеко не всі такі, а скоріше навіть навпаки. Якби вони робили все правильно, то і питань би таких не виникало, і всі би були довольні і сміялись!!!!
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:51
Ця країна робить з пенсіонерів бомжів (в плані життя), а тепер хоче їх зжити з світу. Але, певно це робиться з певною метою. Людину можна зробити щасливою дуже легко - щось в неї забрати а потім віддати. Той, хтовіддасть той і причина цього бардака з транспортом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus