USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку розповіли, чого треба вчитися у Тараса Шевченка. ФОТО

22 Травня 2013 14:07
Волинян закликали вчитися любити свою рідну землю, як це робив Тарас Шевченко. А словами Великого Кобзаря щодо втрати українцями національної свідомості та осуду соціальної несправедливості заговорили луцькі діти.
Панахида та покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди перепоховання його праху в Україні відбулися у Луцьку 22 травня.
Запокійне богослужіння відправили під керівництвом настоятеля кафедрального собору Святої Трійці УПЦ КП, протоієрея Миколи Нецькара.
«Великий Кобзар любив свою Україну і все те, що називається українським, свою родину. І ту любов він передає кожному із нас. Наскільки вже ми сприймаємо цю любов, залежить вже від нашої свідомості… Треба навчитися від нього вміти любити свою землю, свою Україну і свої традиції і не тільки мати потребу в цій любові, але й обов’язок… Нехай Господь дає вам мудрості, сили і здоров’я не забувати, хто ви є, якого роду-племені, не забувати, що ви теж є синами і доньками української землі», - зазначив священнослужитель.
Участь у заході взяли й волинські посадовці. Так, серед присутніх були заступник голови Волинської ОДА Сергій Ющак, заступник голови Волинської облради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт, депутати Волиньради та Луцької міськради, начальники управлінь облдержадміністрації та луцької мерії, перший керманич Волинської області у часи незалежної України, голова правління обласної організації «Союз споживачів України» Володимир Блаженчук, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай.
Під звуки пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», яку виконав Державний академічний Волинський народний хор, усі охочі поклали квіти на п’єдестал пам’ятника Тарасові Шевченку.
Опісля цього виступив голова Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Микола Кучерепа та волинська письменниця Ніна Горик.
А учні луцьких шкіл №4 Христина Сухоставська і №22 Захар Демидюк зачитали уривки з творів Тараса Шевченка «Великий льох» та «Холодний яр», у першому з яких автор розглянув проблеми, які призвели до втрати українцями національної свідомості, а самою Україною — державності, а в другому - засуджував соціальну несправедливість.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
моветон Показати IP 22 Травня 2013 15:04
скільки говориться: до сорочки з коротким рукавом краватка аж ніяк не пасує!!! Здавалося, тільки невіглас цього не знає.
Корінний лучанин до моветон Показати IP 22 Травня 2013 15:53
Це мода КОМСОМОЛЬСЬКИХ ВОЖАКІВ періоду 1970-80-х років щоб виділятись і підкреслювати свою партійну приналежність. Наявність краватки не є ще ознакою інтелегентності. Там стоять "бувші" з краватками. Пролетів час, тепер модно потусуватись біля памятника Тараса Григоровича. На "сторожі коло них поставте слово",- це слова Шевченка, а ще казав "БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ!". Нам ще боротись і боротись!
Гомофоб проти ЛГБТ до моветон Показати IP 22 Травня 2013 18:40
Для знаючих! Краватка іде до всього лише треба знати стиль краваток який і до якого вбрання застосувати. А полішуки як ви десь почули щось а поцікавитись рештою інформації лінь. ви такі ж невігласи я і ті кого ви коментуєте.
корінний лучанин до Гомофоб проти ЛГБТ Показати IP 22 Травня 2013 22:23
Слухай, Гомофобе, ти читати уважно і аналізувати вмієш, про що мова? Я знаю що я пишу і про що пишу, на відміну від тебе, заторможеного, якщо не розумієш підтекстів!!! А в краватах краще за тебе розбираюсь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus