USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку рятуватимуть Сапалаївку і дитячу залізницю

13 Квітня 2010 09:49
Перший рейс потягу на дитячій залізниці відправиться 9 травня.

До луцького міського голови Богдана Шиби звернулися працівники дитячої залізниці, які попросили, аби місцева влада допомогла у розчистці колії. Під час щовівторкової оперативної наради заступник луцького міського голови Борис Сорока розповів, що сьогодні розпочнуться роботи із благоустрою цієї території.

Так, на очистку річки Сапалаївка вийдуть близько 150 студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки, працівники КП «Луцькспецомунтранс», Ківерцівської дистанції колії, МНС та спецкомбінату. Зокрема, вони займуться очисткою русла річки під мостом на вулиці Шопена. Знищать затори на воді, виймуть повалені дерева, щоб знизити рівень води. Адже наразі вода затопила колію дитячої залізниці.

Луцький міський голова Богдан Шиба назвав Сапалаївку «багатостраждальною річкою». «Щомісяця ми там проводимо санітарно-екологічні акції, а через місяць річка має такий самий вигляд. Немає ще в лучан достатньої екологічної свідомості», - сказав мер. Він закликав екологічну інспекцію, працівників муніципальної поліції та міського відділу УМВС жорсткіше ставитися до порушників благоустрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
filadelfos Показати IP 13 Квітня 2010 09:56
от молодцы!!))
VSC Показати IP 13 Квітня 2010 12:48
В прошлом году это чудо, детская жд, работала всего пару дней. Меня всегда удивляет, зачем такое количество средств впихивать в мертвую идею. Может списывают в разы больше, чем тратят в действительности? Тогда понятно. На эти средства можно благоустроить парк, поставить аттракционы, платить дворникам, охране, создать место отдыха, а не место для распития. А средства вкладываются в ремонты, которых хватает на пол-года. Вот опять поменяли рельсы на половине пути, вторая половина осталась старая, в чем смысл?
))) Показати IP 13 Квітня 2010 14:46
очень простой смысл. Они специально бабло туда закидывают, чтобы хроническое отсутствие результата списать не несознательность лучан и многострадательность Сапалаевки ))) что тут непонятного, не понимаю. Идея не мертвая. В Ровно, как мне рассказывали, из аналогичного груза советской эпохи сделали вполне рентабельную штуку. Я вот в прошлом году с удовольствием прокатилась по детской железке: влом было на маршрутку идти, а по тем хащам транспорт не ходит )))
kozak Oleg Показати IP 13 Квітня 2010 17:00
Опа моє фото! Мені як колишньому юному залізничнику дуже приємно чути таку інформацію. Кожного року скільки я пам'ятаю Луцьку дитячу залізницю підтоплює річка Сапалаївка і міська влада нічого не робила.
kozak Oleg Показати IP 13 Квітня 2010 17:01
Доречі заради інтересу з якого ресурсу була взятя оя фотографія :) ?
kozak Oleg Показати IP 13 Квітня 2010 17:57
VSC она не работала несколько дней это факт, детская железная хоть и не рентабельная на её ни копейки не выделяет местная власть!!! Детская желзная дорога находится на балансе УКРАЗАЛІЗНИЦІ!!! Так что не надо тут разводить неправдивые слухи! И детская Луцку очень нужна - это один из гуртков для детей что сохранился. И ездит она по графику - по суботам и воскресеням !!! ))) - детская в Ровному точно в таком же финансовом стне как и Луцкая, может чуть больше посетителей.
VSC до kozak Oleg Показати IP 14 Квітня 2010 15:36
Она всего работала пару дней в 2009 году.
Швондер Показати IP 14 Квітня 2010 22:03
я підтримую Олега я також колишній юний залізничник і так про неї негативно може говорити лише той хто туди не ходив і не бачив як начальство дит. залізниці вимолювало кошти аби діти мали куди прийти і провести цікаво час!!!!!!!! і треба підтримувати її щоб вона працювала нормально!!! Слава дитячій залізниці!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus