USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку шукали рештки одних в’язнів, а знайшли інших

27 Жовтня 2009 18:10
Жертви розстрілу, решки яких знайдені під час ексгумації на західному подвір’ї Луцької тюрми, можуть виявитися радянськими солдатами, розстріляними в таборі військовополонених, що діяв у Луцьку у 1941-1942 роках. Про це сказав директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Сергій Годлевський під час робочої наради, присвяченої появи меморіального комплексу Луцької тюрми – повідомляє 27 жовтня репортер «Волинських новин»
Чиновник зауважив, що вважати знайдені рештки можна жертвами шталагу через супроводжуючі речові докази, які були знайдені при ексгумаційних роботах. Наприклад, пусті капсули, що зашивалися у одяг червоноармійців, стандартні ґудзики, гаплики із одягу, вставні зуби, виготовлені із особливого нержавіючого металу, котрий використовувався у Червоній Армії.
А серед кісток були виявлені черепи азійського походження. Директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Сергій Годлевський зауважив, що остаточно говорити про результати дослідження можна буде наприкінці року.
«Проте остаточно про це говорити можна буде опісля заключення усіх експертів» - наголосив пан Годлевський. Наприклад, судмедекспертиза над такою кількістю останків може бути завершена за два місяці.
Довідково:
В обласному центрі Волині у 1941-1942 роках розміщувався так званий шталаг № 360, тобто табір для полонених сержантського і рядового складу. За словами голови громадської ради Волині Ігоря Левчука, вдалося встановити, що через цей табір пройшло приблизно 11 тисяч військовополонених. Лише десь півтисячі з них були відпущені, а решта загинули. Втім, загинули не від куль, а від голоду і хвороб. У 2008 році на «Гнідавській гірці» були перепоховані кістки полонених червоноармійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus