USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку ставитимуть вистави про аборти і торгівлю людьми

20 Листопада 2009 09:51
У обласному центрі Волині відкрито перший у краї Гендерний інтерактивний театр. Творча студія базуватиметься в Луцькому педагогічному коледжі.
Репертуар театру складається із вистав на тему торгівлі людьми, профілактики молодіжних абортів, насильству у сім’ї та інших гендерних проблем. Акторами будуть молоді волиняни – юнаки та дівчата, які мріють про сцену.
Ініціатором створення театру є громадська організація «Гендерний центр». Вона є регіональним партнером у реалізації проекту «Гендер – у школу», що буде реалізовуватися на Волині протягом нинішнього навчального року. Координує цю діяльність Міжнародна громадська організація «Школа рівних можливостей» за сприяння Посольства Фінляндії в Україні. Загалом організація патронує проект у п’яти регіонах України – Києві, Львові, Луцьку, Вінниці та Дніпропетровську.
Мета цієї діяльності у впровадженні гендерної освіти у систему позашкільного навчання та виховання. Організатори будуть готувати наставників-педагогів з числа працівників школи і одночасно юних тренерів для поширення гендерних знань серед своїх однолітків.
Презентація вистав новоствореного Гендерного інтерактивного театру відбудеться 9 грудня у великому залі Луцького міського Палацу культури. Тоді ж триватиме Громадський форум із протидії гендерному насильству. До підготовки цього дійства приєдналися Волинська облдержадміністрація, Луцька міськрада та Центр практичної психології сім’ї «Любисток». У такий спосіб громадськість області долучається до Міжнародної акції «16 днів протидії гендерному насильству», що проводиться під егідою ООН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 20 Листопада 2009 23:55
сподіваюся вистави будуть не надто авангардними і зуміють донести до глядача істинну ідею задуманого. обов'язково треба буде переглянути :)
Ірина до Юка Показати IP 7 Травня 2010 16:20
Вистава класна... прийте варто...
seal Показати IP 21 Листопада 2009 00:17
to Юка Наскільки я знаю про ВОГО "Гендерний центр", то вони не підтримують надто авангардні проекти. Їх діяльність скоріше просвітницька. Так що можете сміливо приходити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus