USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку святкували з отруйною рослиною. ФОТО

26 Серпня 2010 12:23
На святкування 24 серпня у Луцьку витратили немалі кошти – постригли газони, прикрасили вулиці і відремонтували Театральний майдан. А про амброзію забули.

У 2006 році в Україні були тільки дві області – Івано-Франківська та Волинська, - де не росла амброзія. Нині ж ця рослина повністю захопила Україну. Трапляється вона і в Луцьку, а в Луцькому районі є навіть цілі плантації, - пише 26 серпня «Сім’я і дім».

Видання виявило джунглі з амброзії біля залізничної колії на вулиці Яровиця у районі кінотеатру «Промінь».

Саме на залізничних полотнах, сміттєзвалищах, пустирях ця рослина приписалась в Україні.

Про загрозу, яку амброзія несе людям, розповіла обласний алерголог Алла Бабіна: «Пилок амброзії спричинює у значної частини населення гостру алергічну реакцію – поліноз, – розповідає лікар. – Типовими ознаками полінозу є алергічне запалення слизових оболонок очей та носа. Гірший варіант, коли риніт іде далі в трахею, бронхи і розвивається алергічний бронхіт, що викликає приступ ядухи. Якщо в 1 кубічному сантиметрі більш як 25 зерен пилку, тоді починається пік захворювання. А через високу забрудненість повітря збільшується агресивність пилку».

На жаль, в Україні погано розвинена аеропалінологія (наука про рослинний пилок, його концентрацію в повітрі у певні періоди року, переміщення, структуру). За кордоном це цілком звична практика розміщувати у ЗМІ такі дані, адже для алергіків це так само важливо знати, як нам прогноз погоди на завтра.

Батьківщиною амброзії є Північна Америка, де її бояться більше, ніж у нас тополевого пуху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛітРедактор Показати IP 26 Серпня 2010 19:21
А згадайте про борщівник... Тож недаремно сказано: "Наше місто - все гаУніше і гаУніше"... Гарне, зелене)))
ЛТ Показати IP 27 Серпня 2010 16:31
Геть амброзію! Засадимо місто волошками!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus