USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

День Перемоги у Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

9 Травня 2013 12:15
Урочистою ходою та мітингом на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку відзначили День Перемоги.

Розпочалося дійство на Театральному майдані, звідки стартувала хода. Під час заходу задіяли і військову техніку та ретромобіль, які супроводжували ветерани Великої Вітчизняної війни, переодягнені у фронтовиків люди, вихованці військового ліцею, духовий оркестр, правоохоронці, «силовики», духовенство та посадовці області.

Так, з-поміж інших участь у дійстві взяли голова Волинської ОДА Борис Клімчук, голова Волинської облради Володимир Войтович, Луцький міський голова Микола Романюк, начальник управління МВС у Волинській області Олександр Терещук, голова управління СБУ в області Володимир Мельникович, прокурор Волинської області Андрій Парака, начальник УДСНС Волині Володимир Грушовінчук, очільник Волинської єпархії УПЦ КП, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, інші посадовці й депутати міськради та облради. Окрім того, до них долучилися і представники Комуністичної партії України, Антифашистського комітету України та обкому комсомолу.

Уже традиційно люди мали на собі «георгіївські» стрічки та сині кульки з вітальними написами у руках.

Хода завершилася на меморіалі, де мітинг розпочав мер Луцька Микола Романюк. Після виконання Гімну України він привітав усіх з Перемогою. «Україна – одна з держав, яка прийняла на себе основний удар фашистів… Оборона Києва, форсування Дніпра, Корсунь-Шевченківська операціям – це не просто етапи війни, це – кров та сльози, гіркота поразок і радість перемог і лише один вибір: або перемогти, або стати рабами… Ми ніколи не забудемо солдатів, які воювали на фронтах, жінок, які замінили чоловіків та дітей, які стикнулися із жорстокістю того часу. Всі вони – герої війни», - зазначив Микола Романюк.

Опісля цього усіх полеглих у Великій Вітчизняній війні вшанували хвилиною мовчання.

До привітань з Днем Перемоги приєдналися й губернатор Волині та голова Волиньради. «Сьогодні ми повинні, зобов’язані висловити слова шани тим, хто виборював для нас такий чудовий сьогоднішній травень… Треба було йти на війну для того, щоб сьогодні жити в мирі», - зауважив Борис Клімчук. Він додав також, що йому прикро за те, що з кожним роком кількість ветеранів зменшується, утім, зазначив, що йому не соромно перед учасниками війни, адже у державі роблять справи, спрямовані на покращення життя цих людей.

«Не підвладні часу подвиги переможців, які захистили свободу, честь і незалежність своєї Батьківщини, очистили рідну землю від фашистської навали. Пам’ять війни – це пам’ять серця, її сувора правда залишається із нами як уособлення мужності, патріотизму, тяжкої праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар перемоги найдорожче – своє життя», - зазначив Володимир Войтович.

Після виступу очільників області і міста слово надали учаснику бойових дій у Великій Вітчизняній війні Ігорю Мисенко. Він привітав усіх лучан, фронтовиків і працівників тилу. За його словами, 68 років тому встановили червоне переможне знамення над Рейхстагом. «Цей день ми зустрічаємо з великою радістю і сльозами. Бо війна принесла в кожну сім’ю, в кожен двір горе, сльози, розрухи. І такої війни на цілій земній кулі більше не було. Вона йшла на знищення народу, території, війна з ізвергами, які увірвалися на нашу землю без оголошення війни. Нам важко було в перші роки війни. Після мобілізації, деякої підготовки, німецьку армію погнали,… як рудих мишей. Німці відчули, яка сила в нашому народі. Покотилася армія Гітлера», - зазначив фронтовик.

Так, Ігор Іванович пригадав, що воював на сході України, брав участь у визволенні Донецька, Мелітополя, Маріуполя, Бердянська, Херсону, Миколаєва, Одеси, причорноморських територій та придунайських держав. А завершилася для нього війна в Альпійських горах на висоті 1831 метр. «Я пройшов воєнними фронтами більше 2 тисяч кілометрів», - додав він.

Вихованець Волинського обласного ліцею з посиленої військово-фізичною підготовкою Олександр Маркевич також привітав ветеранів та подякував за перемогу і те, що «ми не бачимо, як страждали близькі люди». «Та дорога, якою ми йдемо сьогодні, вистраждана вашим подвигом», - зазначив він.

Завершивши виступи, посадовці та усі охочі поклали квіти та вінки до Вічного вогню, могил воїнів-визволителів та інших пам’ятних знаків на меморіалі.
Опісля покладання квітів, спочатку служителі УПЦ КП, а після них і УПЦ, провели панахиди за людьми, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни.
















































































































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 51
варвара Показати IP 9 Травня 2013 12:29
Зірка прикольна! Зі святом всіх!
Не бичтися до варвара Показати IP 9 Травня 2013 23:30
Постісти! Не бичтися. А читайте і у мозги свої закурковуйте. У Луцьку проживае: учасники бойових дій у ВВВ – 1,2 тис. чол. Всі Вони є інваліди. У кадри фотографа попало біля двадцяти учасників бойових дій у ВВв. Тільки на кадрі початку тексту їх три. Учасник бойових дій –виступаючий,той хто іхав у джипі, ті що біля зірки(меншої) стоять двое, у колясці, на передньому плані полковник-артелерист. Е такі люди і на інших кадрах. Цим людям від 86 до 93 роки. Прославляйте тих і тих, хто вдома, або у госпіталі і не змогли взяти участь у заході.
Олександр Показати IP 9 Травня 2013 12:47
Давайте так: або міняємо стратегію свята і вшановуємо просто усіх людей, які десь колись служили чи гарно працювали, за що мають якісь нагороди, або приберіть усіх ряжених, які до Великої Вітчизняної війни не мають жодного відношення. На фотографіях фронтовиків майже нема, а найбільш соромно має бути тим бабам, на грудях яких нічого, крім ювілейок.
Охрім Показати IP 9 Травня 2013 13:25
9 травня один із небагатьох днів року , який майже повертає в совєтчину. Бридота
охрам до Охрім Показати IP 9 Травня 2013 13:58
ти спочатку пригадай, скільки людей збирається 1 січня біля місця запланованого під пямятник бандері, а потім поглянь сюди на меморіал. рідні памятають про своїх дідів, квіти несуть в шану своїм ще живим героям. перемога була і це памятають, совок тут ні до чого, мій дід був українцем і загинув 1944р., і мені все рівно на совок і на бандеру, для мене авторитет мій дід, який не ссяв віддати життя за мир.
лучани Показати IP 9 Травня 2013 13:31
Совок вічно живий. Марширують зі стрічками,які носили власовці та казаки на службі у німців.
Горпина Показати IP 9 Травня 2013 13:41
Тобі, Охріме, щоб у совєтчину повернутися хоч би побувати там треба було. Ох, вже ці діти
З Луцька Показати IP 9 Травня 2013 13:52
Мені вже майже 50 - це до того, що я виросла при Союзі і вихована ще в тих патріотичних традиціях поваги до ветеранів. Але де справжні ветерани на цих фото? Ті, які вовали на фронтах і витягли на собі тягар страшної війни? Ветеранами чого є досить браві чоловіки приблизно 80 років з купою юбілейок? Що це таке - вшанування чи профанація пам'яті загиблих і померлих солдатів?
з пуцька до З Луцька Показати IP 9 Травня 2013 14:03
дивитись уважно треба було. про те, хто бачити не хочить - перед носом не побачить.
Українець Показати IP 9 Травня 2013 14:00
Не сваріться. День Перемоги - державне свято. Безпосередньо на фронтах, воювали мільйони українців. Саме Вони спільно з іншими народами перемогли людино-ненависницьку ідеологію фашизм. Загинули мільйони безневинних людей. 9 травня це дата коли ми згадуєм полеглих і вшановуємо живих. Не слід в цей день займатись безглуздими взаємними образами. Людина повинна бути мудрою. Адже купка інтриганів, інтернет-хероїв, які з дня в день тільки займається говнометанням один в одного - успіху, мудрості і перемоги не здобудуть. Так і проживуть до старості поверхневими і недалекими людьми. І поваги ні від кого не здобудуть бо самі нікого не поважали.
Волинянин Показати IP 9 Травня 2013 14:01
Цікаво хто з тих ветеранів дійсно воював? Ци це НКВД яке нищило українців після війни до 1960 р?
птах до Волинянин Показати IP 9 Травня 2013 14:06
нквд нищило не українців, а зрадників і запроданців сере українців. нквд - це не дракон з пащою, це були люди, в тому числі і українці. історію читай.
109 до птах Показати IP 9 Травня 2013 16:23
Знаєш,мій дід розказав,хто такі нквд. Він пройшов війну і бабуся концтабір.А після війни такі тупі придурки як нквд, контужені чи просто хворі,тупо знищували звичайних людей,які не так дивились чи хоч щось мали проти.Але де тобі це зрозуміти,НКВД для таких як ти. Шанс відчути себе богом.Ти історію не читав, ти літератури томами не перелопатив. Так, аби ляпати
Українець до Волинянин Показати IP 9 Травня 2013 14:24
Якщо ти в армії не служив - це твої поблеми. Навчись спочатку відрізняти емблеми, які розміщені на комірі форменого одягу. Так от на фото які ми бачимо даній статті можна розгледіти емблеми - артелеристів, льотчиків, танкістів, війькових моряків інших. Емблем ветеранів НКВС-МГБ-КГБ я не бачу. Крім того, офіцер, який звільняється у запас по вислузі років має право на носіння військової форми і нагород. Мене зрозуміє той хто служив. Я наприклад служив стокову службу не так давно і скажу відверто,пиємно бачити офіцерів запасу в формі на День Перемоги. Бо в нас в Луцьку крім ліцеїстів військових майже не залишилось. Напевне хтось з ура патріотів хоче створити всі умови для нових Крут...
Сірожа Показати IP 9 Травня 2013 14:28
Дуже класний і вичерпний фоторепортаж! Молодці, дякуємо!!! Не були там, але цікаво було все побачити.
лучани Показати IP 9 Травня 2013 14:31
Парад окупантів та російських холуїв.
чулани до лучани Показати IP 9 Травня 2013 16:30
парад реальних військових, сильних духом, міцних серцем, щорих душею. сьогодні в україні війська майже і немає. льтчик - це взагалі така рідкість, що скоро їх у музеї треба буде показувати. а ті, хто називає ветеранів окупантами - це діти тодішніх зрадників і дезертирів, які прикриваючись визвольною ідеєю ховались у лісі, щоб їх на фрон не забрали. як може бути окупантом дід, який в луцьку народився, відвоював, та у луцьк повернувся? що окупував?
лучани до чулани Показати IP 9 Травня 2013 16:59
Парад голо*опих рабів. Яких на мясо гнали,а потім впроголодь жили в Совку. За те з цяцьками на грудях
чулани до лучани Показати IP 10 Травня 2013 02:03
ото ти сьогодні багатий, нам1200 грн 50% населення працює, навіть Клімчук цього не заперечує і що? ти не мясо сьогодні? мясо, тільки по тобі не стріляють, а українські раби будують москву, памперси міняють престарілим італійцям та тілами торгують на всю європу. радій, що той дід дав тобі право народитись.
Я до лучани Показати IP 9 Травня 2013 21:12
Закройте свое ! В этот святой день.
андріана Показати IP 9 Травня 2013 16:37
Виходити сьогодні на так зване свято не хотілося. Як і вмикати телевізор. Боляче на душі. І сумно. Вічна пам'ять Вам, жертви кривавих подій, що згоріли в горнилі війни. Не дочекалися Вас матері, дружини, діточки... Схиляю голову в жалобі.
Любі свині Показати IP 9 Травня 2013 17:31
Нажаль,день памяті іскорботи за всіми полеглими на тій війні перетворили на дешевий піар так званої влади.Про СПРАВЖНІХ ветеранів не згадує ніхто ( брешу - підняли їм пенсію аж на 10 грн.).Хочеться щоб про ту війну думали не тільки 8-10 травня,а постійно.Щоб мої діти не задавали питань, чому після війни пройшло 68 років,а т.зв.ветерани з ювілейними медалями ще моложаво бігають по вулиці ( цікаво,аскільки їм років було втому-ж таки 1945 році? ).Якось те все що на фото засмучує і не прикрашає нас.Не по- християнські якось і перед полеглими і перед історією.
Наталя Показати IP 9 Травня 2013 17:41
Треба віддати шану вельмишановним ветеранам за свободу. Здоров'я, достатку. Шановні модератори, чому допускаєте образливі висловлювання "коментаторів", блокуйте.
Max Freeman Показати IP 9 Травня 2013 18:17
Это, наверное, была самая приятная новость дня - зайти сюда и увидеть, что любимый Луцк не "отличился" в этом году драками митингующих или ветеранов. Увидеть, что ветеранам дали пройти под своими знамёнами, а на митинге рядом с ними подняли и государственные флаги. Вот так и должно быть, мне кажется... И только в комментариях всё, как обычно, печально... :) С Праздником всех тех, для кого это - Праздник!
леся до Max Freeman Показати IP 9 Травня 2013 18:59
я скажу вам, для кого сьогодні "праздник": для колишніх прихвоснів радянської системи - усіх, хто не розуміє істини. Для вас це день тріумфу комуністичної доктрини, бравурні марші і брехливі промови? та війна - то горе народне, люди конали в муках!..Мої діди воювали, бойові нагороди залишилися, а діди пішли в небуття ще в 70-ті. Усе вони розповідали: і про загородзагони, і НКВД, і про м'ясника Жукова. не було ніякого ентузіазму, бо захищати владу, яка вбивала, вчинила голодомор-33, люди не хотіли! Це був страшний час, а зараз ви співаєте і радієте? Отямтеся!
Син фронтовика Показати IP 9 Травня 2013 19:42
Останній рік призову в діючу ЧА - 1927. Тобто наймролодшим ветеранам зараз 86 років. - "Кто все эти люди?".
Олександр Показати IP 9 Травня 2013 19:55
Наталі: на фото НЕ ВЕТЕРАНИ, і весь шум - через це.
иван Показати IP 9 Травня 2013 19:57
ветеранам хто воював зараз вид 86-90 рокив (Кто все ети люди?) я також незнаю - внук фронтовикив
иванУ до иван Показати IP 9 Травня 2013 21:27
Ну хоть и внуки и правнуки и что? Они чтут и будут делать это десятилетиями, память своих родных и близких, которые освободили Украину от фашистской чумы!!! И эти страницы истории никто никогда не сотрет из памяти людей!!!
Баннед Показати IP 9 Травня 2013 20:33
Вы умные все тут пишите сраные "патриоты", а ничего что идеи Гитлера и идеи Тягнибока абсолютно идентичны? И вы не заметили, что идеи фашизма живы - их активно пропагандирует "Свобода".И что вы тут про войну будете рассказывать? Вы там были? А то что вы в интернете прочитали на ПРОроссийских или ПРОфашистских сайтах отдельные предложения и корчите из себя умных начитанных историков - так это стандартная ситуация для нашего луцкого продажного "люда".
Баннеду до Баннед Показати IP 9 Травня 2013 22:11
Не рівняй "люд" по собі
Комсомол. Показати IP 9 Травня 2013 21:51
Мы коммунисты победили и над Рейстагом возвеличился стяг с серпом и молотом нравится это кому то или нет!
катерина Показати IP 9 Травня 2013 21:55
можливо ми бачимо і не зовсім ветеранів, але ці люди, як кажуть росіяни, "свято чтут" великий День Перемоги над коричневою чумою, хоча і в тій (фашистській) армії не усі хотіли воювати за власним бажанням. Але мене запепило зовсім інше. Де вічний вогонь, який мав би горіти сьогодні (принаймні) яскраво? Невже не вистачило у наших можновладців розуму і совісті, щоб хоч би сьогодні пустити сюди наш дорогоцінний газ на повну потужність? Я б хотіла побачити коментарі..
finder Показати IP 9 Травня 2013 23:21
Війна є війна. там не може хтось робити "все так як треба" а інший "як не треба". По суті найбільший м'ясник там - ГітлерЮ, адже він стільки своїх німців положив і ще й країну свою розрушив. І ніякого позитивного результату. Жуков може теж "м'ясник"... не знаю і сам для себе це остаточно ще не визначив. Але людей які зі зброєю в руках захищали свою землю - ЗЕМЛЮ - а не леніна чи сталіна... Їх треба просто поважати і станом на сьогодні - захищати. Захищати від тої влади, яка їх змолоду використовувала а зараз чи не на голодну смерть прирекла (А Клімчук сьогодні гордо заявив що йому не стидно в очі цим ошуканим людям дивитись), захищати від шпани і від тих нападів які наприклад з цього сайту легко переходять в образи на вулиці. Бо вони свою кров проливали. Не варто думати, заставляли їх це робити чи вони просто патріотами були - вони проливали СВОЮ кров, а не куплену на базарі. І варто їх за це поважати. І поважати це свято, яке означало для них КІНЕЦЬ СМЕРТЯМ. КІНЕЦЬ ВБИВСТВАМ. І ПОВЕРНЕННЮ ДОДОМУ. Хоча б так. не вдаючись в політику. Вони мають право на це свято і не нам у них його відбирати.
я до finder Показати IP 10 Травня 2013 00:11
КІНЕЦЬ? Якби ж то! Так після війни ж на західноукраїнських землях і почалося комуністичне пекло!!!
Смерш Показати IP 9 Травня 2013 23:22
Мразь ссыцца и срется. Это -хорошо. А мы будем продолжать дело своих дедов. А у нас - очень много работы. Нам нельзя расслабляться. Только тогда мы сможем сказать, что достойны своих дедов.Слава Победе.
СмерК до Смерш Показати IP 10 Травня 2013 08:04
Дивись не об****сь від натуги.
внук фронтовика Показати IP 10 Травня 2013 06:22
Класний фоторепортаж! Безмежна дяка фотокору! Фото - це мистецтво, це - смак, це - частинка нашого життя. А голові міста його численні іміджмейкери і радники-порадники повинні вказати, що на такі дійства епатажні костюми не одягаються. Хай повчиться в Клімчука і Войтовича. Те ж саме адресується і малоокультуреному чиновнику від культури графського (як він сам про себе каже), походження Войнаровському. Я вже не веду мови про полішука Карпомиза - це темрява з темряви. Білий костюм, як і шорти, можна одягнути до тещі на іменини.
баба параска до внук фронтовика Показати IP 10 Травня 2013 08:16
Ну а якщо спекотно людям?
Павло до внук фронтовика Показати IP 10 Травня 2013 08:58
Забули про Романюка - теж у білому!:) Ну а ці журналісти-фотокори то взагалі - на пляж поприходили! Соромно!!!:(
п'єр карден відпочиває до Павло Показати IP 10 Травня 2013 10:51
Романюк - як жених на весіллі! А дехто до сорочки на короткий рукав ще й краватку прилампічив! Цирк на дроті.
Саша Показати IP 10 Травня 2013 07:27
відверто,клоунів там тепер більше як ветеранів,але я буду все життя памятати свого покійного діда,який пройшов всю війну.Ці люди і ми разом з Вами заслужили це свято,а не такі гадості як тут пишуть...А на рахунок ОУН-УПА,ви в простої баби в селі спитайте а не в цих модних теперешніх істориків,що вони вичворяли...Мені розказувала людина яку вивезли в сибір за те ,що брат там був,що партизанка тоже перегинала палицю,могли забрати і кожуха і харчі,а бандерівці приходили вбивали і своїх і чужих а потім в рубашці вбитого на вечорниці приходив.Так що поки є тих пару чоловік,що пережили це жахіття війни,майте до них повагу будь-ласка...
наснаги патріотам Показати IP 10 Травня 2013 10:11
Вітчизняна війна для нас не закінчилася. В окупованій державі тривають із змінним успіхом битви: на політичному, економічному, мовному фронтах. До перемоги далеко, особливо над 5-ю колоною.
Александр до наснаги патріотам Показати IP 10 Травня 2013 13:17
Европа у этих все воюющих "патриотов" заканчивается там, где начинается "коренная нация", 5я колонна и языковый вопрос. И замечательно воюете у себя, успехов вам! Только не дай Бог вам перейти границу!
Лучанка Показати IP 10 Травня 2013 16:15
Гидко дивитися на цю показуху.І де справжні ветерани,які пройшли війну?По телевізору кажуть,що на Україні їх проживає 1,7 млн.чол.Звідки така цифра? Людям які воювали має бути не менше 87-88 років.Чи багато таких лишилося?Чи мають силу вони ходити на демонстрації? А тут марширують ситі вгодовані дядьки з червоними прапорами і стрічками.Чим більше років після війни,тим більше ветеранів.
дмитро Показати IP 10 Травня 2013 17:01
Перемога одного тирана над іншим. Сталінська система "не стояла за ценой" і розраховувала на примус і масовий подвиг. Жуков казав, що солдатів не шкода, жінки ще народять. ООН визнала 8-9 Днями пам'яті і примирення, а за союзу нам насадили "пабєду".
Александр до дмитро Показати IP 10 Травня 2013 20:31
А на тех, кому "насадили", рассчитано не было. Их не добили просто...
александру до Александр Показати IP 11 Травня 2013 12:03
Для тебе існують поняття "гуманізм", "любов", "Бог", "душа"? Тебе мати вчила добру? Чи вихолощена з тебе людяність до краплини і ти тільки можеш "добивать"? Ти любити вмієш?
правда Показати IP 10 Травня 2013 23:06
З Днем перемоги? http://www.youtube.com/watch?v=KZN75U3rb88
Старий Показати IP 10 Травня 2013 23:48
Велике і світле свято. Але на фото є обвішаний нагородами старий чоловік, який крім лопати в руках нічого не мав, а пошану вимагає (та і отримує) як фронтовик, що сидів в окопах. Справжніх фронтовиків, на жаль, майже не залишилося. Вони були скромніші. Вічна пам'ять загиблим героям, пошана тим, хто ще поруч з нами.
Тарган Показати IP 11 Травня 2013 00:59
А полішуки лЕнточки чіпляють нерозуміючи що це таке і для чого ... Навіть депутат міськради начепив ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus