USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку в обігу – монета-гігант? ВІДЕО

21 Серпня 2010 09:06
Близько 200 монет і банкнот, досі платоспроможних і тих, що вийшли з обігу - однаково рідкісних і цінних зібрали в унікальній колекції місцеві нумізмати.

Про це 20 серпня розповів «Канал новин 24».

«Ми самі пересічні колекціонери, а таких монет ми не можемо всіх купити, а на цій виставці ми бачимо всі монети, які випустила наша незалежна Україна. нам все подобається. Будь-яка монета - то цінність, а якщо її нема в колекції, то ще тим більше вона цінна», - каже колекціонер із Луцька Василь Калита.

Експозиція присвячена Дню незалежності України та 925-річчю першої писемної згадки про Луцьк. Відтак на представлених експонатах 200-гривневих банкнотах старого і нового зразка - В’їзна вежа Луцького замку і портрет Лесі Українки, яка певний час жила у місті. Є й зовсім оригінальні експонати: із зображенням Зимненського монастиря, інкрустовані діамантами і рубінами, та півкілограмові й кілограмові срібні монети, присвячені хрещенню України-Руси.

«Та ж сама монета Зимненський монастир, яка увійшла в обіг зовсім недавно, але зараз її знайти дуже важко і вартість її зростає і тому не кожен колекціонер, який займається нумізматикою, може встигнути піймати ту чи іншу монету вчасно», - каже прес-секретар волинської Асоціації колекціонерів «Паритет» Ольга Охремчук.

Такі гіганти, попри свій незвичний вигляд - є платіжним засобом на території України. Утім, необізнані продавці віддавати свій крам за такі гроші не погоджуються.

«Ви дарма не хотіли продати. Ця монета коштує 30 тисяч гривень... Кожен торговий заклад повинен приймати такі гроші», - каже керівник волинської Асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков.

На виставці є навіть срібні банкноти - копії нинішніх паперових грошей. Утім вони радше прикраса і купити на них нічого не вдасться.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучано Показати IP 22 Серпня 2010 01:05
Якась дурня. Банкнота в 100 гривень, коштує 30 000 грн а нічого купити не можна. Для чого тоді цей прикол?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus