USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку в три рази частіше викликають швидку

31 Жовтня 2009 12:57
Зі вчорашнього дня випадки виклику карети швидкої допомоги та лікарів збільшились приблизно у три рази – про це повідомив телефоном головний лікар Луцька Федір Кошель. Проте, медик зазначає, що співвідношення діагностування захворювання грипом та ГРЗ у цих випадках - 1:10. Про це інформує репортер «Волинських новин».
«Лучани панікують, це звична прогнозована реакція, а тому при будь-яких симптомах, навіть незначних звертаються до лікарів. На щастя, виявлення саме захворювання грипу не велике. Лікарні з потоком хворих справляються, працюють у посиленому режимі» - повідомив головний ескулап Луцька.
Федір Кошель констатує, що зареєстрованих випадків саме каліфорнійського грипу штаму A/H1N1 на Волині не було виявлено. Підтвердити цей вид вірусу можливо лише лабораторно, а не клінічно. Симптоматика видів грипу схожа, але так званий «свинячий», пояснює медик, дає більше ускладнень.
«Головне наразі - розрізняти грип, тобто вірусне захворювання від гострого респіраторного захворювання. У першому випадку хворий не зможе навіть встати з ліжка. При ГРЗ людина відчуває слабкість, інші симптоми, але здатна вийти на вулицю, роботу, здійснити покупки. Діагностувати хворобу повинен лікар», - пояснює Федір Кошель.  
Наразі в області впроваджено карантин. На вулиці деякі люди, що встигли придбати маски, ходять із захисними пов’язками на обличчі. Ринки міста працюють у звичному режимі, проте продавців зобов’язали обов’язково дотримуватись маскового режиму, повідомив Федір Кошель.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 1 Листопада 2009 17:00
А чому б нашим політикам замість агіток у своїх палатках та не роздати людям безкоштовно марлевих масок? Хоч якась користь би буда від них!!!!!!
12234 Показати IP 1 Листопада 2009 22:12
нічього. скоро будуть видавати білі повязки з червоним сердечком, камуфляжні, помаранчеві та блакитні повязки)))
seal Показати IP 2 Листопада 2009 20:53
та хоч якісь, аби не чорні з білими тапками на додачу!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus