USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відформатують День здоров’я

15 Березня 2010 11:47
Всесвітня організація охорони здоров’я запросила Луцьк долучитися до відзначення традиційного Дня здоров’я у новому форматі.
Під час наради заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк розповів, що День здоров’я відзначається з 1950 року. Цьогоріч це екологічне свято буде покликане привернути увагу людей до проблеми урбанізації. Носитиме акція назву «1000 міст – 1000 життів».
У світі до неї долучилося близько 200 міст, Луцьк серед них. Зокрема, у різних куточках Землі у містах перекриватимуть рух транспорту, влаштовуватимуть велопробіги, танці просто неба й розповідатимуть про жителів міст, котрі закликають берегти довкілля.
Сьогодні міські чиновники обмінялися думками про те, які заходи можна влаштувати цього дня, 11 квітня, в обласному центрі Волині. До п’ятниці, 19 березня, муніципалітет визначиться, які саме спортивно-масові акції проводитимуться у День здоров’я.
Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель розповів, що на Волині 37% населення проживає у містах, в Україні цей показник становить близько 57%. Він нагадав, що для поліпшення стану довкілля у місті 5 років тому у вихідні дні місцева влада перекривала проспект Волі, де влаштовувалися масові спортивні заходи.
Але зараз перекривати проспект Волі не варто. Мовляв, краще влаштувати конкурс малюнків на асфальті та роздачу інформаційних буклетів.
Анатолій Пархом’юк зауважив, що над обмеженням руху головною вулицею міста ще варто помізкувати, адже це поведе за собою збої у роботі міського громадського транспорту, котрий і так потерпає від збитків.
«Не потрібно перекривати рух, щоб там (на проспекті Волі – «ВН») бігали і стрибали. У нас є парк», - сказав заступник луцького міського голови Борис Сорока. Він запропонував перенести заходи до Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, проте перед тим забезпечити, щоб «там лунав спів солов’я, а не п’яниць з-під лавочок».
Також Борис Сорока закликав представників муніципальної поліції слідкувати за торгівлею у парку, приміром із лотків.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus