USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відкрили ветлікарню для безпритульних. Фото

1 Червня 2010 15:56
Лікарню для безпритульних тварин відкрили у Луцьку 1 червня.

Приміщення для ветлікарні надав Волинський обласний кінологічний центр. Загалом лікарня займає два приміщення загальною площею близько 30 квадратних метрів. В одній кімнатці має бути розташована операційна, у іншій - уже встановлені вольєри. Лікарня знаходиться на вулиці Кафедральній,16.

Як розповіла керівник Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук, облаштовували лікарню за кошти волонтерів. За приблизними підрахунками на це було витрачено близько трьох тисяч гривень.

«У нас є два лікарі-ветеринари, які лікують тварин. Ми облаштували вольєри, де тварини будуть відлежуватися після операцій. У вольєрах, встановлених у приміщенні, тварини перебуватимуть три дні, потім їх переводитимуть у вольєри, що на вулиці. Досі бездомних собак після стерилізації наші волонтери тримали вдома. Ми не лише стерилізуватимемо тварин, а й будемо лікувати від переломів, робити щеплення», - зазначила Новарчук.

За її словами, безпритульних тварин стерилізуватимуть і відпускатимуть у райони, де їх упіймали. Але це за умови, що в тих районах є волонтери товариства. У іншому разі, безпритульних собак та котів триматимуть у вольєрах, які розташовані в дворі. Маленьких цуценят і котиків будуть носити на ринок, аби віддати у добрі руки.

Новарчук розповіла, що нещодавно кількох тварин з лікарні забрали їх господарі.

У товаристві всього близько 50 волонтерів. Проте, найактивніших захисників тварин всього трохи більше десяти. Вони власними силами закуповують корм для котів та собак.

Як повідомила Новарчук, ветеринари, які лікують безпритульних тварин, беруть плату лише за медикаменти, а працюють безкоштовно.

«До нас можуть прийти городяни й підлікувати свою домашню тваринку. Плати ми за це брати не будемо. Можливо, хтось зробить якийсь благодійний внесок на розвиток лікарні», - зазначила Новарчук.

За її словами, місцева влада нічим не допомогла товариству. Захисники тварин сподіваються, що в Луцьку відмінять розпорядження про відстріл безпритульних собак та котів.

Нагадаємо, що Волинське товариство захисників тварин подало позов до Луцького міськрайонного суду про відміну рішення міськради, яке стосувалося відлову безпритульних собак. До завершення розгляду справи, дію розпорядження припинено.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
* Показати IP 1 Червня 2010 18:16
Дана Ви молодець! Велика Вам повага!
Yulia Показати IP 2 Червня 2010 17:41
чудово! молодці. пропоную відкрити рахунок куди б бажаючі могли жертвувати кошти.
не байдужа Показати IP 3 Червня 2010 00:10
забули додати. що до відкриття цієї лікарнізнаходився веткабінет, де працювали дійсно найкращі спеціалісти області.і для безпритульних робили те саме, що робить зараз ця організація. і зверніть увагу, що такого галасу з цього не робили. просто виконували свою роботу, без піару.а ви їх виселили...
Сашуля до не байдужа Показати IP 7 Червня 2010 15:28
Ніхто нікого не виселяв... і звідки така інформація????? Вони виїхали значно раніше і по власній ініціативі.
галя Показати IP 4 Січня 2011 14:43
а ви собак дрисируєте
алла Показати IP 5 Вересня 2011 14:12
як попасти в цю лікарню,коли вона працює??
Світлана Показати IP 18 Листопада 2012 21:54
Гарні ви люди з добрим серцем та широкою душею побільше б таких як Ви (людіть тварин і не ображайте їх)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus