USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку влада обіцяє новий притулок для собак

11 Січня 2011 12:32
У Луцьку невдовзі з’явиться притулок для безпритульних собак – кошти на нього дадуть європейські донори.

Про це під час «оперативки» в мерії 11 січня розповів луцький міський голова Микола Романюк.

Очільник Луцька розповів, що міська рада виграла європейський грант на зведення собачого притулку. Тепер, зазначив він, треба зайнятись підготовкою проектно-кошторисної документації, аби якомога швидше зняти проблему з бездомними тваринами.

Нині чотирилапим «безхатченкам» міська влада має намір допомогти за власний кошт. До осені планують відремонтувати притулок для тварин у селі Промінь під Луцьком.

«Це не будуть сучасні європейські умови утримання собак. Але там буде тепло, годуватимуть, стерилізуватимуть…», – розповів Романюк про притулок у Промені.

Як повідомив начальник міськвідділу УМВС України у Волинській області Роман Крохмаль, лучани не припиняють скаржитись на бездомних тварин, які нападають на перехожих.

«Є звернення від людей про укуси, напади. Особливо багато їх розвелось у районі Північного ринку. Ми не в силі з цим справитись», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
VSC Показати IP 11 Січня 2011 12:54
Давно пора цивилизовано решить эту проблему. Но, раскрадут ведь, разворуют.
Tarantino до VSC Показати IP 11 Січня 2011 12:56
Цивілізовано? Не смішіть. У нас з людьми цивілізовано не вміють. Плюс громадська думка явно не на боці захисників собак. Тому пшик великий це буде. Черговий
ledy Показати IP 11 Січня 2011 15:57
будемо сподіватись, що цього разу кошти підуть за призначенням... Кілька років тому, коли Шиба прилюдно пообіцяв на телебаченні виділити 100 тис. (!) на будівництво притулку в Промені, там не лише НІЧОГО не зрушилось в плані будівництва, але й собак звідти згодом влада (вже не знаю під яким приводом) змусила забрати... На рахунок громадської думки, то, мені здається, всі адекватні громадяни погодяться, що проблему безпритульних тварин необхідно вирішувати, і вирішувати гуманними методами, як це відбувається в усіх цивілізованих країнах. Як показує багаторічна практика відстрілів (ще з радянських часів), ситуація з чисельністю собак у місті не міняється. Чому б на державному рівні не підтримати програму стерилізації, - адже саме цим шляхом йшли всі європейські держави, де нині проблема безпритульних так гостро не стоїть?.. Наші посадовці ще мають сказати велике спасибі громадським організаціям, які виявляють ініціативу в такій загальнокорисній справі, до того ж на благодійних засадах! Будівництво притулку і стерилізаційного центру з прийнятними умовами утримання тварин в післяопераційному стані - це необхідність. Чесно кажучи, мене дивує, коли люди виказують невдоволення в зв*язку з цим, мовляв, самим їсти нічого... Якби бодай ті кошти, які міський бюджет щорічно відводив на відстріли (невиправдана жорстокість, обумовлена консервативним і примітивним підходом до вирішення питання), були спрямовані на стерилізацію і будівництво притулку, кількість собак на вулицях вже скоротилася б у рази! Все одно проблема безпритульних тварин існує і залишатиметься актуальною, доки не стане вирішуватись планомірно і ефективно: гуманними методами. Що ж, побачимо, що зможе зробити нова влада...
Ладомир Показати IP 11 Січня 2011 18:00
влада...??? на те вона і влада що має бути усе має робитись "в лад". Від того і слово походить. А наші пупи думають шо від слова "володіти".
ЛітРедактор Показати IP 11 Січня 2011 19:44
Це той, за який ДАНА воювала??Чи вже якийсь інший?
Дуся Показати IP 11 Січня 2011 20:59
Дякувати Богу, нарешті бідні нещасні тварини отримають можливість нормального існування, а діти не будуть бачити їх жорстоку мученицьку смерть від гицелів чи "добородіїв"...Може хоч один мер щось людське по собі залишить...Люди будуть підтримувати цю ініціативу, ви лише гукніть, милосердя і гуманізм ще живе в українцях...
* Показати IP 11 Січня 2011 21:27
А я вірю, що у Романюка все вийде, бо він людина слова - сказав, зробив!
luc*k Показати IP 12 Січня 2011 10:32
я поддерживаю создание приюта для животных. здорово, что в нашей стране наконец пришли к этому...
Алла Показати IP 12 Січня 2011 11:41
У цивілізованих країнах - собаки - члени суспільства. Окремі собаки кращі людей... Собака - друг, який ніколи не зрадить, а людина... це біологічна форма, якій вірити НЕ МОЖНА.... зрадить... Тому використання виділених коштів для притулку потребує чіткого контролю з боку громади, а то знову у когось із чиновників на ці гроші виросте новий дім...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus