USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку вшанували воїнів-афганців. ФОТОРЕПОРТАЖ

16 Лютого 2010 09:11
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а також  21 рік із дня, коли радянські війська вивели з Афганістану, у Луцьку відзначили урочистим концертом, святковим парадом та польовою кухнею.
У холі Волинського облмуздрамтеатру нема де яблуку впасти. Щойно закінчився святковий концерт і глядачі готуються до святкового параду. Перед відповідальною ходою готуються курсанти ліцею з посиленою юридичною підготовкою та музиканти духового оркестру. 


Бронетранспортер Міністерства внутрішніх справ, якого припаркували на перехресті проспекту Волі та вулиці Винниченка, вже понад годину чекає учасників параду. Всередині керують машиною два бійці, а по обидва боки військове авто охороняють ДАІ-шники.


«Військові студенти» начищають черевики і їх нарешті шикують у колону. Попереду ставлять ліцеїстів ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, які несуть кошики з квітами, позаду студентів правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою.


За мить до початку параду один із членів Волинської обласної організації УСВА запанікував: пропав БТР. Виявилося, що його просто закрив тролейбус. Член організації підбіг до БТР та вручив прапор організації: тепер для параду все готове.

Під звуки маршу, у супроводі ДПС та небайдужих лучан, парад рушив вниз вулицею Винниченка.


У натовпі разом з лучанами майже стройовим кроком засніженими дорогами йдуть перші мужі області.   

Парад завершує ходу біля центрального входу до меморіалу пам’яті. Учасники параду спочатку покладають квіти до вічного вогню, потім під військові залпи до пам’ятника пам’яті воїнам-інтернаціоналістам.


Після параду голова Волинської обласної організації УСВА Григорій Павлович запрошує усіх присутніх до польової кухні випити сто грамів та скуштувати каші. Не відмовилися від запрошення та частування й чиновники.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я так думаю Показати IP 16 Лютого 2010 13:34
якби поставили тільки третє знизу фото - ми, читачі, нічо' б не втратили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus