USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку закрили «обєзьянники», бо там – «тортури»

23 Червня 2011 14:01
Прокуратура Луцька через невідповідність нормам законодавства України і міжнародних документів, що ратифіковані в Україні припинила експлуатацію кімнат тимчасового утримання осіб.

Про це 23 червня під час сесії Луцької міської ради повідомив прокурор міста Сергій Данілін.

Правоохоронець повідомив, що в ці кімнати міліція доставляє громадян, які ще не визнані судом злочинцями і були затримані у підозрі у вчинені правопорушення.

«У черговій частині Луцького міськвідділу є дві кімнати для затримання площею, 12,5 та 2,5 метрів відповідно, які взагалі не відповідають вимогам міжнародних норм, зокрема, конвенції, що була ратифікована в Україні та законодавству України. Це може негативно відобразитися на авторитеті України», - зазначив прокурор.

Данілін каже, що ці кімнати не призначені для тривалого перебування осіб, харчуванням вони не забезпечуються, не мають необхідних умов для сну та миття, особам, які там утримуються не надаються прогулянки. Крім того вони не відокремлені від коридору, не оснащені природним і штучним освітленням, вентиляцією, засобами охорони, сигналізацією і відеонаглядом.

Хоча наявність перелічених умов вимагає міжнародне законодавство. Прокурор каже, що за європейськими нормами «відсутність в них туалетів визнається Європейською конвенцією як піддання людей тортурам».

Після неодноразових попереджень міськвідділ через відсутність коштів не зміг зробити реконструкцію, тому прокуратура узагалі припинила експлуатацію кімнат тимчасового утримання луцького міськвідділку.

«Боюся, що без втручання міста це питання саме Міністерством внутрішніх справ не буде вирішено, а тому і працівники міліції не зможуть виконувати свої обов’язки. В принципі на сьогоднішній день затримати жодного чоловіка, доставити його в міськвідділ не можливо», - каже Данілін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
огого Показати IP 23 Червня 2011 23:13
є надія, що "гопники" цього не читают!
микола до огого Показати IP 3 Липня 2011 09:43
так що тепер милиционерам затриманих водити до дому як доставка в суд админ порушеня а який вихид коли доставляют симейних дебоширив тоди милиция повина их утримумати в гостиничних номерах класу люкс з 3-х разовим харчуванням а финансування як було так и залишилося и дальше шукай спонсорской домомоги замкнутий круг чисто по украинске моя хата з краю ничого незнаю ще опубликувати в газети щоб вси баклани знали що в милицию их вже небудуть доставляти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus