USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку з’явилася вулиця Бандери

13 Серпня 2008 13:05
Луцька міська рада 13 серпня ухвалила рішення про перейменування вулиці Суворова, що знаходиться у центральній частині міста, на вулицю Бандери.

Директор департаменту інформаційної політики мерії Олександр Пирожик закликав депутатів ухвалити це рішення, оскільки до наступна сесія міської ради відбудеться вже після Дня Незалежності – 27 серпня. Відтепер вулиця Суворова з 1 вересня носитиме ім’я очільника українських націоналістів.

Окрім того, депутати схвалили місце розташування пам’ятника Бандері. Він постане на площі біля луцького РАЦСу. Загалом за цей проект рішення проголосували 28 народних обранців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Дядечко Показати IP 13 Серпня 2008 14:23
Мені не подобається розміщення пам'ятника біля РАЦСу, але зважаючи на історичну важливість питання - голосував за.
Олександр Показати IP 13 Серпня 2008 14:29
Степанові Бандері належить, серед інших, і така фраза: "Самий фашизм, це насамперед націоналізм". Отже, хай живе фашизм?! Так виходить?!
Саша Показати IP 13 Серпня 2008 14:51
Розумієш Олександр потрібно розрізняти поняття фашизму і нацизму. Так італійський фашизм не ставив метою знищення інших націй. Так це насамперед зверхнісне ставлення щодо інших націй. На той час в роздробленій Італії прагнення обєднати націю під гаслами певної власної зверхності. Самоповаги. Цього багато в чому не вистачає українцям. Фактично вся наша історія складена на наших невдачах. Немає власної гордості за себе. Я ж УКРАЇНЕЦЬ(КА)!!! Це повинно виховуватися з дитинства!
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 16:29
Який це розумник виправдовує фашизм? Скажи це тим мільйонам загинувших в другої світової війні!
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 17:55
Радянські комуністи в 1939 році казали, що " нацизм - це німецький соціалізм", до нацистів зверталися - "товариш", а НКВД переймало досвід гестапо. Росіяни прикривались словом патріотизм, у нас такого не було, то й вживали націоналізм, вкладаючи у нього той же ж зміст, що росіяни у патріотизм. Бандера є героєм, хоче того хтось чи ні. Він боровся за Україну!
Сергей Показати IP 13 Серпня 2008 21:04
А жителей ул.Суворова кто нить спросил??? Это теперь вываливай денюжку за переоформление всех документов, стой в очередях и т.д.
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 11:00
Років через 5-10 "подвиг" депутатів таки виправлять і знесуть того пам"ятника. Правда знову за наші гроші. Може варто в лучан питатись що і де має бути в місті?
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 11:05
Побудували б об"їздну навколо Луцька і назвали вул С.Бандери. Ефект був би набагато більший. А так яка різниця де та вулича? Ну, є десь така в Луцьку...
ВІТАЛІЙ Показати IP 14 Серпня 2008 14:34
Ще не хватало ,щоб я УКРАЇНЕЦЬ питав дозволу У москаля ,ХА-ХА, дурний якийсь !
Лука Липенський Показати IP 14 Серпня 2008 16:48
Вам, хто називає Бандерівців фашистами пояснюю, що таке фашизм. Фашизм - це коли людей мільйонами убивають в концентраційних таборах(в Освенцімі, чи на Колимі), це коли державні каральні органи (SS, чи НКВД) розстрілюють без суду "по политической целесообразности", це коли мільйони людей якоїсь національності морять голодом, це коли якась нація вважає себе єдиною достойною визначати, що є правильним (тому, що "uber alles", або "имеет особую историческую миссию"). Це також коли, підписавши договір (пакт Молотова-Рібентроппа), починають світову війну, напавши разом (інтервал у 17 днів) на Польщу, а потім спільним парадом у Бресті святкують спільну ж перемогу. Тому роблю висновок, що ви "Анонім 16:29" та "Олександр 14:29" або не любите Україну, або нічого крім російської пропоганди не читали , або просто не вмієте думати. Якщо не захистимо своїх співвітчизників, які за нашу свободу поклали життя, то ми і надалі залишимось ХОХЛАМИ, ХОЛОПАМИ і БИДЛОМ.
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 17:08
Хлопці наперед планують роботу для депутатів нових скликань. Хай ті думають як перенести пам"ятник Л Українці до універу, Шевченка до театру, Бандеру на свою вулицю :-))))
Олександр Показати IP 14 Серпня 2008 20:24
Луці Липенському. Я люблю Україну значно дужче, ніж усі "націонал-патріотичні" американські служаки разом узяті. А щодо того, що я читав - колись мені подобалася помаранчева газета "Без цензури", та ба: накрилася вона, бо засновники її теж "націонал-патріотичними" були... І стосовно мого невміння думати Ви помиляєтеся.
Анонім Показати IP 15 Серпня 2008 11:28
Шановний Олександр, можливо я не правий щодо Вас. Але. Росіяни чомусь не критикують публічно своїх співвітчизників які служили фашистам у Власовській РОА. І не поносять їх останніми словами і не називають фашистами, а навпаки в доволі толерантному тоні намагаються розібратись в причиних переходу на сторону ворога. Не чув я вибачень і публічного осуду фашизму з боку німців (хоча вважається, що вони це зробили), навпаки на побутовому рівні аналіз тогочасних подій проводиться ними в далеких від ненависті до співвітчизників фарбах. Чи чули ви щоб євреї осуджували публічно сионістів? Або іспанці з англійцями дії своїх співвітчизників у колоніях? Поляки взагалі вважають вояків Армії Крайьвої героями, не дивлячись на те, що ті витворяли з українцями на їхній землі. При цьому, не змигнувши оком, вимагають, щоб саме українці впали на коліна і вимолювали в них прощення. Задайте собі питання: чому ж українці з таким задовотенням паплюжать своїх співвітчизників, використовуючи при цьому терміналогію їхніх ворогів? "Бий свій свого щоб чужий боявся" - цим дурним принципом користуються лише слабаки. Але це принизливо і огидно.
Оленка Показати IP 15 Серпня 2008 14:06
Ну і навіщо? У мене там дідусь живе, і йому тепер документи міняти доведеться. А він з дому практично вже не виходить. Кому від того, що вулицю переіменують, краще буде? А ось кому гірше - я вже знаю. Дійсно краще б нову вулицю так назвали, якщо вже дуже хочеться.
Олександр Показати IP 15 Серпня 2008 14:19
Аноніму. Але ж у нас, на відміну від Росії, не "намагаються розібратись в причиних переходу на сторону ворога", як Ви кажете, а проголошують героями. Ось проти чого я, власне. "Бий своїх..." тут абсолютно ні до чого. Зважте: я не сперечаюся щодо Вашої правоти-неправоти, а лише роз'яснюю свою позицію.
Лука Липенський Показати IP 15 Серпня 2008 15:50
Олександре, Анонім це я. Бандерівці, на відміну від власівців, не переходили на сторону ворога, як стверджують росіяни. ОУН утворили українці, які були під владою поляків і боролись з цією польською владою. Радянський Союз, загарбавши разом з фашистами у 1939р Польщу, відразу почав репресії проти українців (не залежно від їх політичних поглядів). А переважна більшість україців все таки вітали з квітами братів-словян. Радянська влада відразу віднесла членів ОУН до своїх найзапекліших ворогів і нещадно їх нищила з першого дня свого перебування на нашій землі. УПА ж утворили українці, які ніколи не служили радянській владі. Вони за два роки жахливого радянського терору встигли так зненавидіти "совєти", що не відразу змогли зрозуміти таку ж звірячу сутність фашистського режиму. Зрозумівши, що в боротьбі за незалежність союзників не має, Бандерівці відчайдушно боролися за нашу з Вами, Олександре, свободу самостійно і відчайдушно. Вони нікого не зрадили, бо служили лише своїй Україні до останнього подиху. Не зрадимо їхньої світлої памяті і ми(тому що Павлик Морозов не наш ідеал).
Анонім Показати IP 15 Серпня 2008 17:18
А на монументові напишемо: "Наша влада буде страшною..." С.Бандера
Анонім Показати IP 18 Серпня 2008 10:39
Ні. Напишемо:"Великому Українцю від хохлів".
Анонім Показати IP 18 Серпня 2008 11:22
А може напишемо:"Ми більше не будемо. Забирайте нашу землю, гоніть в Сибір наші сімї, розстрілюйте нас якщо насмілимося говорити українською мовою, але лише не звинувачуйте в тому що ми шануємо не тих гоероїв , які вам подобаються". І підпис:"Щиро ваші українці".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus