USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких дитсадках мало місця і батьківських грошей

16 Червня 2011 11:58
У луцьких дитсадочках катастрофічно не вистачає місць для дітей - якщо поки що це вирішують відкриттям нових груп, то надалі ситуацію врятує тільки будівництво нових садочків.

Про це 16 червня під час засідання виконавчого комітету повідомив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Чиновник зазначив, що проектні можливості ДНЗ не дозволяють розмістити усіх бажаючих дітей.

Нині садочки можуть прийняти 6441 дітей. Однак вже 1972 дитини стоїть на черзі для відвідування садочків і їх кількість з кожним днем збільшується.

У Луцьку лише 75% дітей охоплені дошкільною освітою.

Особливо гостро стоїть проблема з влаштуванням вихованців в садочки, що знаходяться в центрі (ДНЗ №2,5,6,7 та 25), в районі 33 мікрорайону (ДНЗ № 4, 10, 11, 19, 20, 31) та вокзалу і вулиці Чернишевського (ДНЗ № 16, 17, 27, 32, 26).

«Ми змушені будемо відкрити ще додатково три групи у ДНЗ №39, 14 та 6. Однак надалі єдиним виходом стане будівництво нових садочків», - зазначає Гребенюк.

«Як мінімум два садочки ми зможемо повернути. Я не кажу про ті заклади, будівлі, які вже є приватними. Хоча й тут варто розглянути можливість. Плюс треба врахувати можливість надбудови в садочках», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

Окрім цього у ДНЗ існує проблема з харчуванням дітей. За словами Гребенюка виконання норм харчування дітей становить лише 66% і відсоткова частка батьківської плати за харчування не витримана. Тобто того що платять батьки - не вистачає, - каже чиновник.

При триразовому харчуванні вартість їжі для дітей в садових групах становить 10 гривень, а у ясельних - 7 гривень на добу. У літній період вона збільшується на 10% і становить відповідно, 7,7 гривень та 11 гривень на добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікавий Показати IP 16 Червня 2011 12:05
Хто, коли й на який термін здав в оренду чи користування приміщення дитячих садочків? (про продані Кривицьким за активної участі Кравчука садочки відомо). Прошу міського голову надати відкрито цю інформацію для всіх батьків!
Панові Гребенюку Показати IP 16 Червня 2011 12:49
І де це ви нарахували в районі Чернишевського стільки ДНЗ??????? найближчі, а це дуже умовна близкість) біля приборзаводу і №5, біля готелю "Світязь". Це ціле пекло влаштувати з Чернишевського дитину в садок! Я свою, напевне, прямо у міський відділ освіти водитиму. від мого дому на Чернишевського ця установа до мене найближче. хай няньчать, якщо не в силі забезпечити нормальні умови для життя у місті!
Лучанин Показати IP 16 Червня 2011 23:53
В Вас, пане Романюк, дві праві руки, які 100% причетні до закриття дитсатків, їх продажу, знищення, тощо. Нехай повернуть! Вам в цьому напрямку треба працювати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus