USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких школах знову хворіють учні

1 Грудня 2009 17:36
Сьогодні, 1 грудня, через хвороби, зокрема грип та ГРЗ, у луцьких школах відсутні 3,3% учнів.
Заступник начальник міського управління освіти Лілія Кревська розповіла, що напруженої епідеміологічної ситуації немає як у школах, так і в садочках. Вона розповіла, що із минулотижневого понеділка у навчальних закладах середньої ланки та дитсадках впроваджено своєрідний моніторинг відсутніх учнів.
Загалом, у луцьких школах навчається 22 тисячі 102 учнів. Найменше хворих учнів у гімназії № 21 – 2% від загальної кількості учнів та НВК № 26 – 1,5 %. У луцьких садочках всього виховується 8 тисяч 764 маленьких мешканців обласного центру Волині. Із них сьогодні відсутні через хвороби 250 дошкільнят, себто 2,8%. Загалом, у луцьких школах, щодня відсутні від 2 до 7 відсотків школярів.
А ось головний медик Луцька занепокоєний незначною відсутністю дітей у загальноосвітніх закладах. Приміром, у школі № 9, у одному із класів сьогодні були відсутні 16 учнів. А за останню добу на швидку допомогу надійшло 32 виклики із скаргами на симптоми грипу та гострих респіраторних захворювань. 17 із них були виявлені у дітей. Причиною для цього явища Федір Кошель назвав контакти дітей між собою, адже учні нещодавно вийшли на навчання після карантину.
Додамо, що у лікарнях обласного центру Волині перебуває 48 хворих на грип та ГРЗ лучан. За словами Федора Кошеля, у 44 із них діагноз «пневмонія». У реанімації та на апараті штучного дихання лучан немає. За останню добу до луцьких лікарів надійшло 615 звернень, у тому числі, 299 первинних. Проте лише у 8 жителів обласного центру Волині був діагностований грип.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
OrestN Показати IP 1 Грудня 2009 20:29
а коли діти не хворіли? нажаль ми всі хворіємо. Біда, коли гореполітики використовують людське горе щоб наживатися. Відомо, що кабмін хотів отримати з бюджету міліард гривень на нібито на карантин, а в дійсності на передвиборчу кампанію БЮТу..
Нюша Показати IP 1 Грудня 2009 21:13
Повна маячня!!!Епідемія ще не закінчилась... Тільки такі як ви і ваші лідери,OrestN,витратили б гроші на передвиборчу компанію...
Юка Показати IP 1 Грудня 2009 21:52
До OrestN: але оскільки ще не доотримали запланованого, тому й вже почали розмови про наступ нової, другої хвилі епідемії :(
гість Показати IP 1 Грудня 2009 22:25
за політику підтримую, але такої смертності серед дітей і молодих людей від пневмонії ще ніколи не було. Можна говорити, що це все політика, але коли торкнеться, не дай Боже, близьких, то по іншому говорити стають люди.
seal Показати IP 1 Грудня 2009 22:52
Що, наша пісня гарна й нова? Починаймо її знову? Та хватить уже політику приплітати до хвороби. Учні у школах хворіли завжди. А на фоні сьогоднішньої істерії навколо грипу, то варто дитині вдома чи в школі тільки заікнутися, що йому зле й недобре, так батьки ж відразу перестраховуються й дитину до школи не пускають, а шкільні лікарі відразу ж додому відправляють. А дітям тільки того й треба. Чи ми всі ніколи не сачкували з уроків? І до чого тут політика?
Таня Показати IP 3 Грудня 2009 19:39
Можна подумати раніше діти не хворіли, просто їх відвідуваність ніхто не моніторив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus