USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Маневицькій колонії «увімкнули Сонце»

23 Серпня 2013 16:33
Сонячним колектором підігрівають воду у Маневицькій виправній колонії №42. Використовуючи альтернативні джерела енергії, керівництво закладу хоче зекономити бюджетні кошти.

Наразі йдеться про підігрів води у їдальні, яка обслуговує 750 в’язнів. У майбутньому, кажуть, планується виготовлення ще двох колекторів - у майстерню учбового центру та медичну частину закладу. Такі новації стали результатом спільних зусиль керівництва колонії, спецконтингенту, а також тренерів проекту «Увімкни сонце – живи комфортно».

Так, незадовго до Дня Незалежності в Маневицькій виправній колонії №42 відбулась незвична подія. Тренери громадської організації «Екоклуб» навчали представників закладу власноруч виготовляти сонячні колектори для підігріву води. Як розповідає заступник начальника ВК-42 Василь Бережний, про таку можливість керівництво закладу дізналося з місцевої газети. Начальник колонії Олександр Рибак висловив бажання виготовити подібні установки для побутових потреб ввіреного йому закладу, зекономити електроенергію та бюджетні кошти.

«Приємно вражена ініціативою керівників державного закладу, які шукають доступні та інноваційні рішення для використання відновлювальних джерел енергії, - розповідає координатор проекту «Увімкни сонце – живи комфортно» Оксана Майборода. – Ми з радістю прийняли запрошення провести навчання з виготовлення сонячних колекторів та сподіваємося, що наша проста технологія нагріву води від сонця буде успішно поширюватися та приносити користь усім».

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРШИЙ СОНЯЧНИЙ КОЛЕКТОР ЗМАЙСТРУВАВ МАНЕВИЧЧАНИН. ФОТО

Тренер-конструктор Віталій Шрамко, до речі, виходець з Маневицького району, поділився знаннями та власним досвідом з представниками навчального центру та підприємств, що працюють при Маневицькій колонії. Уже сьогодні подібні установки працюють в десятках приватних садибах, школі селища Колки та дитячому садочку в Маневичах.

ЧИТАТИ ЩЕ: ШКОЛУ У МАНЕВИЦЬКОМУ РАЙОНІ ОБІГРІВАТИМУТЬ СОНЯЧНОЮ ЕНЕРГІЄЮ. ФОТО

В Екоклубі готові надати всім зацікавленим консультації та практичні посібники як власноруч виготовити сонячний колектор. Усі заходи, що відбуваються в рамках проекту «Увімкни Сонце – живи комфортно» є безкоштовними для учасників, адже проект організований за фінансової підтримки Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus