USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську за авто на газонах – тисячні штрафи

5 Серпня 2011 17:07
У муніципальній поліції Нововолинська за припарковані на газоназ автомобілі обіцяють штрафувати на суми, що перевищують тисячу гривень.

Про це повідомили у Нововолинськаій міській раді.

В Нововолинську побільшало водіїв, котрі паркуються на газонах прибудинкових територій. Такі порушники найчастіше залишають своє авто біля дитячих майданчиків чи прямо біля своїх вікон, виявляючи неповагу до сусідів, усіх мешканців будинку. Такі «парковки» призводять до того, що в багатьох дворах газони просто зруйновані, - пояснюють у мерії.
У Відділ муніципальної поліції Нововолинської міської ради кажуть, що на водіїв, які припаркували свої автотранспортні засоби у парках, скверах, на клумбах чи газонах будуть складені адміністративні протоколи, згідно зі статтею 152 КУпАП.
В.о. начальника відділу муніципальної поліції Ігор Орєхов говорить, що ці документи направляють до адміністративної комісії, яка діє при виконкомі. І там уже остаточно вирішують: скільки вони заплатять за своє незаконне паркування.
Згідно із змінами до Закону про адміністративні порушення, штрафні санкції за паркування на газонах, в парках, скверах та інших зонах благоустрою коливатимуться від 340 - понад тисячу гривень.
Орєхов каже, що справу комісія розглядатиме навіть тоді, коли порушник не з’явиться на її засідання.
«Є спеціальна виконавча служба, яка стягує штрафні санкції. Повірте, ніхто не відвертиться. Заплатить один раз тисячу гривень, другий раз тисячу гривень. І це все зупиниться. Буде ставити машину у відповідних місцях і не лінуватиметься пройтися пішечки додому», - запевнив Орєхов.
У муніципальній поліції обіцяють рейди проблемними місцями міста проводити регулярно. Навіть, не зважаючи на недостатню чисельність інспекторів відділу.

Інспектори кажуть, що діятимуть відповідно до п. 9.8.20 «Правил благоустрою міста», де зокрема сказано, що заборонено «влаштовувати стоянки, паркування автотранспортних засобів на газонах, тротуарах, дитячих та спортивних майданчиках, залишати автотранспортні засоби на внутрішньоквартальних проїздах, в місцях де вони заважають проїзду спеціальних машин швидкої допомоги, пожежних машин, прибиральної та аварійної техніки».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Марта Показати IP 5 Серпня 2011 17:52
Правильно! І цеглиною по вікнах! Ще б у Луцьку запровадили те саме!!!
Beautiful Days Показати IP 5 Серпня 2011 17:54
Правельно! Згідна, можливо хоч там буде порядок з авто на дорогах,на переходах пішохідних,на стоянках...раз обласний центр не може з цим справитися, тут "менше коштів і мудреців"))))!!!
Марта Показати IP 5 Серпня 2011 19:45
Правильно! І цеглиною по вікнах! Ще б у Луцьку запровадили те саме!!!
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2011 22:44
Як всі гарно це підтримують... І я за те щоб не ставили на дитячих майданчиках та на тротуарах, але стосовно прибудинкових територій і газонів - це окрема тема. Є люди в яких "грошей кури не клюють" і їм "тяжко ср..у пронести зайвий метр", тому і ставлять де заманеться, чим і створюють незручності мешканцям. Але є й інша категорія людей, які мають мінімальну зарплату, трохи більше, трохи менше, мають вже 20 років, а може й більше якогось Москаля чи Жигуля, чи Запорожця, які тихенько стоять собі в сторонці, там де це підпадає під назву газон чи прибудинкова територія, а може і під вікнами, всі ці 20 років і виїзджають пару разів на рік, бо немає за що придбати пальне, не кажучи про гараж чи стоянку. І дуже сильно виручає їх та машина, коли треба щось тяжке привезти чи з'їздити кудись, бо на таксі грошей їм не назбирати. Кого, як ви думаєте, в першу чергу торкнеться це нововведення? Скоріш за все тих, в кого немає грошей щоб сплатити і стоянку і ці суми штрафів. Можливо в першу чергу треба навести порядок з дитячими площадками та тротуарами на вулицях, бо це є відверте хамство, а малозабезпеченим дозволити, як вийняток, ставити автомобілі там на газонах, де вони більшості не заважають, за умов дотримання читоти цієї території, можливо "здати в оренду" за чисто символічну плату в рік. Взагалі в законодавстві є прописано що кожна людина має право на гараж біля будинку, але цього ніколи не враховують при будівництві будинків. В природі все що зникає в одному місці з'являється в іншому. Якщо машини зникнуть з вищеназваних територій, то, на вашу думку, де вони з'являться?..
Guest Показати IP 7 Серпня 2011 12:05
Ау, редакція! Ви хоч деколи моніторите помилки в текстах?
Юрист Показати IP 8 Серпня 2011 08:49
А що таке "муніципальна поліція"? В законодавстві України такого поняття немає. Нововолинськ, напевно, має своє власне законодавство. Муніципальна армія, муніципальний суд ... А муніципальний прокурор, напевно, вимагатиме за такі "злочини" виняткової міри покарання ...
Семен Показати IP 8 Серпня 2011 08:49
Заасфальтировать газон и делу конец. Асфальт дешевле, нежели предполагаемый мерией штраф.
Rom Показати IP 8 Серпня 2011 15:35
А коли почнуть штрафувати комунальщиків за незакопані труби, неприведену в порядок територію дитячих майданчиків які робили мешканці будинків, незаасфальтовані тротуари після ремонтів комунікацій? Таких випадків значно більше аніж машин на газонах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus