USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Нововолинську знайшли альтернативу газу

2 Серпня 2011 17:09
Одну з найбільших котелень міста Нововолинська планують перевести на водовугільне паливо.
Про це повідомив заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Володимир Бондарук, – пише УНН.
«На наступному тижні я поїду в Луганськ на випробування установки, в якій водовугільна суспензія буде спалюватися замість природного газу», - зазначив Бондарук.
За його словами, завдяки переходу однієї з найбільших котелень Нововолинська на цю установку значно скоротиться кількість викидів сірки, сажі та шкідливих газів в атмосферу.
«Крім цього, водовугільне паливо обійдеться значно дешевше за газ: якщо 1 тисяча кубічних метрів коштує 3 тисячі гривень, то 1,5 тонни водовугільного палива, яке знадобиться для заміни такої кількості газу, – лише 1 тисяча гривень», - додав чиновник.
Планується, що реалізація проекту будівництва установки розпочнеться в наступному році.
Як розповів Бондарук, в 2011 році з держбюджету на виконання проектних та дослідно-конструкторських робіт і розробку документації було виділено майже 790 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 2 Серпня 2011 17:48
Не зрозумів. А що, зараз при роботі котельні на природному газі (не на вугіллі!) дуже великі викіди сірки, сажі та шкідливих газів?
Rom Показати IP 5 Серпня 2011 09:14
Накінець=то почали думати мізгами а не п'ятою точкою опори. Ця технологія розроблена ще у 80-х роках. В сучасній Україні багато з науковців пропонували і досы пропонують перехід на цей вид палива. Обгрунтована економічна, екологічна вигода при переходы на цей вид палива. Вугілля достатньо в Україні видобувається для того аби перевести усі котельні на водовугільне паливо. Можемо стати енергонезалежні від Росії, підняти власний видобуток вугілля на належний рівень - але ж ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus