USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У підвалах Луцької міськлікарні рівень води - до двох метрів. ВІДЕО

31 Липня 2013 10:31
У лікарні ніхто не постраждав, заплановані операції не зупиняли, рятувальники постійно відкачували воду з підвалу. Та її рівень не спадав півночі, бо міська лікарня у низині, і сюди течуть дощові потоки з найближчих вулиць, інформує ICTV.
«Мабуть, така надзвичайна ситуація у Луцьку за останні 30 років. Але незважаючи на цю ситуацію лікарня працює постійно. Без перебоїв працював операційний блок, лікувальний корпус», - каже заступник головного лікаря Луцької міської лікарні Володимир Шендебило.
Залило також підвальні приміщення обласної дитячої лікарні, двох шкіл та управління казначейства.
«Всі сили , які є в гарнізоні , і гарнізонів, що розташовані недалеко від Луцька, ми також залучили. Практично вся техніка працювала на об’єктах», - розповідає заступник начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області Анатолій Свірський.
У повідмленні йдеться, що доки рятувальники збивалися з ніг, відкачуючи воду з лікарень і шкіл, їм як могли допомагали городяни. Вони витягнули із затопленого авто п’яного водія, який ледь не потонув.
Особливо потерпав приватний сектор. Вода залила багато хат і господарських приміщень та усі городи. Валентина Левчук усю ніч разом із чоловіком боролася з потопом.
«В сараї води було козі по шию. Я там зірвала верх і звідти її хотіла за роги витягти, але не змогла. То тато прийшов і вже її звільнив», - говорить потерпіла від негоди Валентина Левчук.
Також у повідомленні йдеться, що телефон гарячої лінії в місті не змовкає. Та на всі виклики приїхати не змозі, надто багато роботи, до якої залучені всі шість десятків рятувальників і спецтехніка Служби Надзвичайних ситуацій в області.
Збитки від негоди ще не рахували, а старожили згадують: подібний потоп був далекого 1961 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корінний лучанин Показати IP 31 Липня 2013 11:29
В 1961р був великий УРАГАН! Вітер поламав дерева, позносив дахи на багатьох будинках! Тоді картина була набагато жахливіша ніж оце зараз. А скільки того Луцька тоді було? Луцьк розбудувався, розширився. Каналізація устаріла, потребує заміни та чистки! Реально для усунення цих проблем треба великі кошти та тривалий час. Хто слідкує за життям міста, той напвно скаже що це ПОКРАЩЕННЯ скоро не відбудеться! А додайте ще сюди боргову стуацію в Україні та проблеми із дорогами всюди! Ну цеж реалії наші такі!
Юрій Показати IP 1 Серпня 2013 13:08
Згідний з коментарем на 100%, але є один момент... Зима була дуже затяжна випадало багато снігу, що змушувало комунальні служби посипати тротуари та проїзджі частині не тільки піском а ц дрібним гравієм (спроба піти європейським досвідом) все начебто супер, але після того, як розтанув сніг та на тротуарах та під "бардюрами" вся ця багато сантиметрова суміш лежала неділі три!!! поки її почали поступово!!! прибирати. Відповідно за цей час і до того в застарілі і не зрозумілі на сьогодні системи каналізації весь цей мотлох стікав. Не важко уявити, що там було в середині...! А каналізаційні стоки я не бачив, щоб після зими хтось чистив! Так злива була дійсно потужна, тому саме під цією причиною про ці важливі недопрацювання певних служб ніхто не хоче і не буде згадувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus