USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хотиславський кар’єр розбрату: чи моніторитимуть рівень води у Світязі

28 Березня 2017 15:09
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик виступає категорично проти того, щоб роботи з моніторингу за рівнем води у озері Світязь розпочалися за кошти з обласного бюджету. На його думку, це проблема не місцева, а загальнодержавна і саме держава має це фінансувати. Натомість у ставленика президента є сумніви, чи знайде держава на це гроші.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 28 березня.

Під час розгляду проекту рішення про природоохоронні заходи, які фінансуватимуться з обласного бюджету у 2017 році, помічниця нардепа Ігоря Гузя Оксана Кричук повідомила, що з обласного бюджету необхідно виділити 150 тисяч гривень на початок моніторингу. Нагадаємо, рівень води у озері Світязь щороку знижується у зв’язку з розробкою Хотиславського піщаного кар’єру на території Білорусі, оскільки порушується уся гідросистема. Тож необхідно моніторити рівень води, щоб розуміти масштаби проблеми.

Для цього облдержадміністрація подає пропозицію виділити кошти з державного екологічного фонду на ці роботи. Та, зауважує помічниця нардепа, ці кошти держава виділить лише за умови співфінансування з обласним бюджетом. Відтак, аби вже можна було розпочати перший етап робіт, просять виділити з обласного бюджету 150 тисяч гривень.

На цю пропозицію не пристав голова ОДА Володимир Гунчик. З його слів, держава вже має перед областю кількамільйонний борг щодо попередніх зобов’язань за минулі роки. А нещодавно надійшов лист від Уряду про те, що ці борги можна «запити холодною водою». Тож, переконує він, області не варто виділяти кошти на те, що потім держава може не профінансувати. Мовляв, кошти можуть виділити обласного бюджету лише тоді, коли держава дасть гроші.

А проблема рівня води у Світязі – це проблема не Волині, а держави, запевняв він. Щоправда, голова ОДА і словом не обмовився, що питання про те, як «вибити» гроші з держбюджету – це його компетенція. Саме з цією метою він би і мав їздити до столиці у владні кабінети. Тож борги, які держава не збирається погашати перед Волинню, і те, що держава може вчергове підманути область – це швидше його недопрацювання.

Вислухавши сві думки, за пропозицію виділення 150 тисяч гривень на згадані вище заходи депутати не проголосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 28 Березня 2017 15:21
Пану Гунчику абсолютно плювати на перлину України - Світязь, бо там не відпочиває!? "Гарний" в нас губернатор.
Анекдот Показати IP 28 Березня 2017 18:39
150 тисяч, щоб моніторити (спостерігати, фіксувати, аналізувати) за рівнем води в оз. Світязь??? А який рівень води зараз??? сьогодні??? Що?? просочується в Хотислав??? А що? сябри не бояться, що їх заллллє?? А може вони спецом колупають дирку? З бацькою не потягається ні порох ні гунчик.Заберуть воду -- і все. А ви дальше моніторіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus