USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розповіли про статистику правопорушень

8 Серпня 2013 12:21
У прокуратурі міста Нововолинська відбулася координаційна нарада за участю керівників правоохоронних органів міста, на якій обговорено стан протидії злочинності та забезпечення правопорядку в місті, додержання вимог визначення проблем в діяльності правоохоронних органів, а також прокурорського нагляду.

Розпочинаючи засідання, заступник прокурора міста Нововолинська Юрій Сєчка зазначив, що своєчасний акцент на проблемах протидії та профілактики злочинності, впровадження у практичну діяльність розроблених заходів щодо спільної протидії тим чи іншим злочинним проявам, сприяли певним позитивним результатам.

Певним здобутком правоохоронних органів міста є зменшення кількості деяких злочинів загальнокримінального спрямування, а саме: зменшилась кількість крадіжок, грабежів, зменшилось кількість вчинених хуліганств, злочинів, скоєних особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення.

Між тим, на території міста збільшилась кількість вимагань, розбоїв, випадків незаконного поводження зі зброєю.
Відсоток розкриття кримінальних правопорушень у першому півріччі, за закінченими кримінальними провадженнями є вищим загальнообласного та становить 55 %.

Упродовж 6 місяців поточного року 119 кримінальних проваджень було надіслано на розгляд суду.
Вжиті заходи координаційного характеру спряли і певним позитивним результатам роботи оперативних підрозділів в умовах змін щодо оперативно-розшукової діяльності.
Слідчими органів внутрішніх справ не допущено порушень конституційних прав громадян. Більш виважено цьогоріч застосовується запобіжний захід у виді тримання під вартою (у 2013 році затримано 14 осіб, з їх числа 11 осіб арештовано).

У поточному році завдяки комплексу вжитих заходів вдалось досягти зменшення заборгованості по заробітній платі з 615 тис.грн. до 137 тис.грн, яку на сьогоднішній день допустили два підприємства, які тривалий час не здійснюють господарської діяльності. Повністю погашена заборгованість по оплаті праці державних підприємств.

Водночас, заступник прокурора міста звернув увагу на необхідності активізації роботи правоохоронних органів міста за додержанням вимог законодавства, спрямованого на боротьбу з корупцією, покращення ефективності та якість роботи органів досудового розслідування.
Відтак, стан законності і протидії злочинності у місті, ще потребує комплексного вирішення наявних проблем та об’єднання зусиль усіх правоохоронних органів, безумовного виконання законів, удосконалення роботи.

За підсумками наради визначено ряд спільних та узгоджених заходів, спрямованих як на покращання стану законності в місті, так і профілактику злочинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
іра Показати IP 8 Серпня 2013 13:25
ВОлинським "правоохоронцям" немає часу ловити злодіїв, вони за відкати кришують збанкрутілий "Західінкомбанк", щоб вкладники не отримали свої депозити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus