USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Романюка хочуть «спихнути» перевізникам неприбутковий маршрут

4 Березня 2011 13:19
У луцькій мерії вирішили оголосити конкурс на неприбутковий маршрут №14 «Окружна-Стефаника» – знімати з рейсу цю маршрутку не хочуть в інтересах лучан.
Про це йшлося на засіданні виконкому Луцької міської ради у четвер, 3 березня.
Як розповів начальник відділу транспорту і зв’язку Олександр Середа, нині на маршруті №14 курсує лише один автобус. Він їде вулицями Окружна, Дружби народів, Бенделіані, Станіславського, Львівською, Червоного Хреста, Ковельською, Старицького і Стефаника.
Чиновник переконує: маршрут далеко не прибутковий, відтак перевізникам Сергію та Марині Кольцовим невигідно його утримувати.
«За результатами його роботи, дохідна частина становить у день від 400 до 450 гривень, що є недостатнім для роботи цього маршруту. Витрати по паливу – 240 гривень в день, а зарплата водія – 100 гривень щодня. За три місці перевізник змінив скати, і це потягнуло 5 тисяч гривень», – повідомив він.
Відтак, розповів Середа, треба маршрут закривати або оголошувати на нього новий конкурс, оскільки договір з нинішніми перевізниками укладено до кінця березня цього року.
Самі ж перевізники вирішили не знімати автобус з маршруту, аби той даремно не простоював. Відтак до кінця поточного місяця потрібно знайти нового перевізника.
В результаті обговорення питання виконком вирішив оголосити конкурс на перевезення пасажирів на цьому автобусному маршруті.
Міський голова Микола Романюк зауважив, що до нього звертається дуже багато лучан з проханням, аби цей маршрут діяв.
Якщо ж охочих обслуговувати цей маршрут не знайдеться, в мерії міркуватимуть над дотаційним фінансуванням рейсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 4 Березня 2011 16:29
Почему мадам Голева, владелец "крупнейшего" автобусного предприятия, не горит желанием облагодетельствовать лучан? Ведь она такая пассионарная, такая жертвенная.
Елпезюк Показати IP 5 Березня 2011 10:18
А чому б не запровадити тролейбусне сполучення в цьому напрямку, тому що 14 автобусный маршрут давно не виконує своїх функцій?!
Олег Показати IP 5 Березня 2011 11:12
Підтримую VSC. Не збідніе раз Вона така щира.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus