USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У спальних районах Луцька мірятимуть забрудненість повітря

20 Січня 2011 14:53
Протягом 2010 року в атмосферне повітря Луцька підприємства та автотранспорт викинув близько 14,5 тисяч тонн шкідливих відходів, тобто на кожного лучанина прийшлося біля 69 кілограм бруду.

Про це 20 січня під час засідання виконавчого комітету повідомив начальник відділу екології міськради Борис Сорока.

Він зазначив, що обласний центр знаходиться на восьмому місці за індексом забруднення атмосферного повітря, хоча у місті немає великих чи гірничих металургійних заводів.

Сорока пояснює це тим, що пости спостереження за атмосферним повітря стоять у місцях найбільшого скупчення транспорту – на вулиці Конякіна, Шопена, Рівненській, а не, скажімо, в спальних районах.

Головний санітарний лікар Луцька Іван Ульчак каже, що восьме місце міста в шкалі за забруднення міста неоправдане, адже проби повітря беруться майже з-під вихлопної труби автомобіля.

Лікар каже, що нині найбрудніша точка в Луцьку - біля Луцької райдержадміністрації на вулиці Ковельській.

За словами директора волинського обласного гідрометеоцентру Ростислава Бондарчука пости мають по 20-25 років і перенести їх у спальні райони не можливо - вони просто розваляться.

Для будівництва нового посту треба близько 300 тисяч гривень.

Тому у 2011 році спільно з СЕС синоптики на пересувній лабораторії досліджуватимуть якість повітря у спальних районах, аби мати репрезентативну картину – чим дихають лучани.

Загалом у Луцьку 201 підприємство має дозвіл на викид в атмосферне повітря забруднюючих речовин.

Як зазначив Сорока, за минулий рік було зафіксовано 659 випадків перевищення рівня азоту, 86 – оксиду вуглецю, 12 посадових осіб притягнуто до відповідальності.

Серед найбільших підприємств, які забруднюють повітря АЗС, ТзОВ «Східноєвропейська теплоенергетична компанія», ДКП «Луцьктепло», Гнідавський цукровий завод, СКФ-Україна, завод Мотор, ВАТ «Хліб» та інші.

Аби вирішити екопроблеми, Сорока каже, що потрібно реконструювати очисні та вентиляційні системи у промислових підприємств, оновити та привести до сучасних норм автопарк, стимулювати продаж талонів для визначення токсичності в авто, збільшити зелені насадження, не допустити будівництва за рахунок вирубки дерев, яких на 40% менше в місті, ніж того вимагають нормативи та перенести транспортні розв’язки на околиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОГО!!! Показати IP 25 Січня 2011 21:08
Словесний понос, як і завжди, нічого нового!!! А як же з конституційним правом на виплату компенсаційних коштів тим, хто проживає в забруднених урбанізованих конгломератах??? Хай би ліпше пояснив місту, де максимально брудне місто, в яких межах? чим забруднене? і які виплати повинні отримувати ті, хто проживає в таких умовах??? А то знову черговий пшик-інформація...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus