USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Старому місті затоплює архітектурну пам'ятку. ВІДЕО

29 Липня 2013 15:00
На території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» роками затоплює будинок 400-літньої давнини - архітектурну пам’ятку, в якій колись діяв монастир ордену Василіанів. Нинішні його мешканці говорять, що ситуація критична - почали пліснявіти меблі, трухлявіти підлога, осипатися тиньк. Однак, хто має рятувати дім, невідомо, - інформує ZIK.

Вологість у будинку в рази перевищує норму. Люди бояться, що аварійний дім узагалі завалиться. Перше звернення у місцеве управління ЖКГ мешканці будинку надіслали два роки тому. Відтоді листування з чиновниками не припиняється.

Цьогоріч Волинська обласна рада доручила облдержадміністрації передбачити у бюджеті на 2013 рік – 800 тисяч гривень для придбання житла мешканцям аварійної споруди. Зміни до обласного бюджету уже вносили кілька разів – та на цю проблему коштів так і не спрогнозували.

Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький переконаний – усі проблеми мешканців мають вирішувати комунальні служби.

Таким об’єктом має опікуватися держава і зокрема органи місцевої влади. За словами Сергія Годлевського, начальника відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради, «закладаються певні бюджетні кошти з державної казни, які мають бути спільні і з міською радою, але на наступний рік».

Допоки чиновники вирішують, хто повинен і за які гроші рятувати будинок, вологість б’є по здоров’ю його мешканців: дворічна Поліна через легеневі й алергічні захворювання цього літа вже тричі була пацієнткою обласної інфекційної лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
NANO Показати IP 29 Липня 2013 18:29
спокійно! Це пакращення
ЛУЧАНКА. Показати IP 30 Липня 2013 02:29
МОГЛА Б ВЛАДА ЗРОБИТИ ХОЧ БИ КОСМЕТИЧНИЙ РЕМОНТ ТОГО БУДИНКУ. А ТО ВІН СТОЇТЬ НА ВЇЗДІ В МІСТО І ТАКИЙ ОБДЕРТИЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus