USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У центрі Луцька руйнується багатоповерхівка. ФОТО

19 Липня 2013 21:00
Багатоповерхівка у центрі Луцька, на якій незабаром планують встановити новий годинник, знаходиться в аварійному стані, - повідомили її мешканці.

З її стін обвалюється лицювальна плитка, якою був обкладений будинок, загрожуючи впасти комусь на голову. Місцевий мешканець Андрій Ткачук розповів, що одного разу плитка з чималим шматком цементу ледь не розбила голову його товаришеві, коли той стояв біля вхідних дверей.
Після довготривалих переписок з мерією та комунальниками працівники жеку поздирали плитку і навіть прилаштували дашок над входом до під’їзду. Мешканка будівлі Людмила Чюріна стверджує: «І в міську раду писали, і в облраду писали. Нічого з того не було. А вже коли жінку тут ледь не на смерть прибило, то трохи заворушилися», - інформує Під прицілом.



Жінка каже, що довго ще була тяганина з драбиною, оскільки не могли знайти таку, яка б дістала до верхівки будинку. Однак згодом пожежники таки приїхали і обдерли небезпечну плитку.

Плитку з будинку демонтували, але у будинку від того проблем не поменшало. Позаяк будівля вже рік стоїть без плитки, яка виконує не лише естетичну функцію, а й захисну. Тож волога і вітер потрапляють у щілини між цеглинами. Відтак, руйнується цілісність стінової кладки та виникає загроза її руйнування через новоутворені щілини між цеглинами.

Крім того, тепер після кожного дощу мешканці, розповідають, знову з острахом рухаються повз будинком, бо вже й цемент почав падати і цеглини поволі починають розкришуватись.

«Такі голі стіни порушують теплоізоляцію будинку», - стверджує власник однієї з квартир Петро Шалін. Крім того, чоловік каже, що за зібрані гуртом кошти мешканці встановили біля будинку ворота, які чомусь довго не дозволяла розмістити місцева влада.
«Вже як ті ворота встановили, то трохи стало спокійніше, а то ж тут всюди дітвора снувала, а плитка постійно сипалася, тож їх могло й прибити. Ми своїми силами тут шнурівками обв’язували, але ж хіба вночі те проконтролюєш», - розповідає мешканка будинку Людмила Чюріна.

З балконів квартир видно, що плитка вже почала сипатися й зі сторони супермаркету «Театральний». Однак поки те, що сиплеться, просто лежить на даху магазину.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький прокоментував: «Коштів конкретно для цього будинку поки немає. Тому цього року, скоріше за все, ніхто ним не займатиметься».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на цьому будинку планують оновити цифровий годинник.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
жана Показати IP 19 Липня 2013 23:15
ужас скоо на голову буде падати щось робіть
apis Показати IP 20 Липня 2013 00:11
Памятник Независимости...
дідо Показати IP 20 Липня 2013 07:00
Квартири приватизовані,то ж нехай самі ремонтують. Жлоби нахаляву хочуть ремонту.
Центровий до дідо Показати IP 20 Липня 2013 10:12
Ти, розумнику, квартири то може й приватизовані, а будинок ні, так що перед тим як своїми корявими пальцями щось писати подумай 7 раз...
лучани до Центровий Показати IP 20 Липня 2013 10:26
Будинок є власністю мешканців,від фундаменту до даху.
Розумнику до дідо Показати IP 20 Липня 2013 11:37
Якщо по-швах тріщатиме твій будинок - сам же перший побіжиш до владців просити з бюджету допомогу.
Ніна до дідо Показати IP 20 Липня 2013 19:58
А квартири великогабаритні - по чотири кімнати, по два входи до квартири...
народ Волині Показати IP 20 Липня 2013 07:48
Хай руйнується - будуть знати, як жити в центрі і не мати проблем ні з транспортом, ні з бездоріжжям))) Взвод конвою, жильцям кельми в руки... і за тиждень дім блистітиме як Сіркові яя на сонечку))) А то привикли писати, писарі.
Центровий до народ Волині Показати IP 20 Липня 2013 10:09
А тебе жаба давить бо ти на відшибі живеш і по пів-години маршрутку чекаєш? Так купи житло в центрі і радій
Кук до народ Волині Показати IP 20 Липня 2013 10:31
А тебе полішук до Луцька ніхто не тягнув, а прибився то і мешкай на відшибі
розсудлива до Кук Показати IP 20 Липня 2013 14:38
От якраз місцеві і мешкають на окраіні міста,а такі полішуки як ти попродавали свині і телята і окупували Луцьк.
КВ Показати IP 20 Липня 2013 07:58
З реакції Кубіцького можна зробити висновок, що ТО декоративна персона типу Фукса з "Золотого теля" - "я сидел при Николае Кровавом". Швидще б вже посадили. Грошей немає? - а на зарплату скільки маєш? машину яку маєш?
з Центру Показати IP 20 Липня 2013 10:34
Та цей будинок візитка і обличчя нашого міста. Делегації з Німеччини не раз запитували, чому він такий страшненький або його готують під знесення раз не ремонтують.
лучани Показати IP 20 Липня 2013 12:00
Якщо будинок аварійний ,то треба заборонити проживання у ньому. Нехай власники ремонтують або зносять. Лучани НЕЗОБОВЯЗАНІ платити за ПРИВАТНЕ житло. На горілку та мобілки вистачає грошей,то вистачить на ремонт свого будинку.
Кук до лучани Показати IP 20 Липня 2013 14:17
Будеш йти по центру повз цей будинок то привалить по голові плиткою, тоді по іншому заспіваєш :-(
Лучанка Показати IP 20 Липня 2013 14:27
Згідна з КУКом.На халяву поотримували житло в Луцьку.Привикли ,щоб ЖЕКи все лагодили за державні кошти.Пора вже власникам квартир прикласти руки і викласти трохи грошенят на ремонт.
Кук до Лучанка Показати IP 21 Липня 2013 14:05
А ви поотримували у селі землю на халяву, і не можете їй ціни скласти.
Лучанка Показати IP 20 Липня 2013 14:31
Помилилась,вибачте.ЗГІДНА НЕ З КУКом,а з НАРОДОМ ВОЛИНІ
дідо Показати IP 20 Липня 2013 14:43
Не можуть утримувати житло,то нехай продають та переселяються у глухе село на Полісся.
Лучанка до дідо Показати IP 20 Липня 2013 15:12
Багато переселенців так і зробили.Пора вже село трохи піднімати,а не по барах в Луцьку сидіти.
Вася Показати IP 20 Липня 2013 16:34
Невесело буде, якщо повториться та ж історія, що була недавно з будинком на Рівненській.
Лучани Показати IP 20 Липня 2013 19:34
Обєдннання " Лучани" Буде пікетувати мерію при спробі виделення коштів платників податківжителів міста на це будинок
111 до Лучани Показати IP 20 Липня 2013 21:54
Люди платять немалі гроші за утримання будинку цього. Їм ЖЕК має поремонтувати. І ти не свої особисто гроші виділяєш. З моєї з/п теж вираховується немалий податок. Я хочу, щоб тій гроші йшли тим, кому вони потрібні.
Вражена Показати IP 20 Липня 2013 22:02
Я вражена жорстокістю і заздрісливістю деяких коментаторів. Людям треба допомогти, а вони кажуть - то їхні проблеми. На їхньомі місці через деякий час ви можете бути. І вам відмовлять, будуть люди проти, щоб вам допомогти. Таке відчуття, що ви особисто гроші ті з власної кишені мєте давати. Так, живуть люди у центрі, у великогабаритних квартирах. І молодці. Чого заздрити? Ті, хто найбільше кричать, щоб не виділяли бюджетні гроші, напевно, самі на утриманні в держави знаходиться.
))) Показати IP 21 Липня 2013 00:20
пусть посчитают, сколько они ЖЕКу забашляли за последние 20 лет. Они не там деньги требуют.
мешканка Показати IP 21 Липня 2013 15:15
у нас на Відродження, будинок 18, також з будинка плитка обсипається, ще й Наш Край знизу з кафешкою, яке звело кришу прямо в нас під вікнами на другому поверсі, плитка летить на ту кришу,, розбивається прямо під вікном з таким грохотом, що вночі просинаєшся з переляку))) один шматок плитки впав мені прямо на новий підоконник і зробив у ньому дірку)))
УСІМ ЗАЗДРІЗНИМ ВАРЯТАМ І ПОЛШУКАМ Показати IP 21 Липня 2013 18:24
До вашого відома у будинку є не лише великогабаритні квартири,але й одно,і двох кімнатні ,які отримали люди коли їхні власні будинки(в центрі міста ) позносили і дали ці квартири,і люди їх не купували.А тепер ці старенькі бабусі (а також в будинку мешкають інваліди,ветерани праці)виживають на свою пенсію.Так що сором ткаке присати ,і бог вам суддя.Щірі українці- живете по прнципу: згоріла хата в сусіда,аби не в мене,от і маємо те що маємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus