USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Волинській ОДА виконують «установку» Мінрегіонбуду

12 Лютого 2013 19:16
Актуалізацією старої містобудівної документації займаються в управлінні містобудування та архітектури Волинської ОДА.
Про це розповів начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Юрій Казмірук під час засідання прес-клубу з питань містобудівної документації у Луцьку 12 лютого.
За його словами, у Мінрегіонбуді дали «установку» переглянути наявну містобудівну документацію і адаптувати її до вимог сьогодення. Це має пришвидшити процедуру забезпечення області містобудівною документацією і допоможе не стримувати приток інвестицій. Наразі цим займається підрозділ колеги головного архітектора Луцька Якима Сеника.
Щодо проблеми залучення інвестицій висловилася і виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Ірина Самойленко. З її слів, відсутність містобудівної документації унеможливлює передачу земель державної чи комунальної власності фізичним особам. Також без цих документів забороняється зміна цільового призначення земель. А це практично забороняє залучення інвестицій у розвиток міст.
Також Самойленко додала, що виготовлення містобудівної документації створює навантаження на місцеві бюджети, адже за законом має виготовлятися саме за кошти місцевих органів самоврядування.
Своєю чергою, Юрій Казмірук зазначив, що частиною цих документів Луцьк забезпечений. Так, у 2009 році затвердили Генеральний план забудови міста.
Окрім того, міська рада уклала договір із Державним інститутом проектування міст на виготовлення планів зонування територій Луцька і у ІІ кварталі 2013 року цей документ планують обговорити і представити на затвердження депутатам на сесії Луцькради.
Паралельно в підзвітному Казміруку управлінні попросили міську владу передбачити кошти на виготовлення детальних планів територій. «Це вже кінцевий етап забезпечення Луцька містобудівною документацією», - зазначив головний архітектор міста.
Окрім того, в управлінні організували роботу щодо розробки та корегування проектів мікрорайонів. Зокрема, серед них опинилися мікрорайон, обмежений вулицями Винниченка, Івана Франка і Яровиці, мікрорайон на вулиці Конякіна, частина міста, обмежена вулицями Рівненською, Дубнівською і Автозаводською та мікрорайон, обмежений вулицями Львівська, Станіславського, Боженка. Щодо двох останніх, Казмірук зазначив, що вони є інвестиційно привабливими.
Окрім того, головний архітектор міста розповів, що днями Луцький міський голова розпорядився опрацювати потребу корегування мікрорайону, який розміщений на вулиці Стрілецькій і «20 гектарів території, які «примикають до нього безпосередньо». «Там раніше була військова частина. Великий обсяг роботи щодо розробки містобудівної документації», - зауважив Казмірук.
«У Луцьку є розуміння органів влади, проектних організацій, забудовників і я надіюся що ми таку кількість містобудівної документації отримаємо», - додав він.
А от щодо забезпечення цією документацією Волинської області, то, за словами посадовця, ця робота виконана на 86%. «Не настільки це вже погано є, але треба признати відверто, що велика частина цієї документації вимагає коригування або й розробки нової», - підсумував Казмірук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 13 Лютого 2013 08:36
на замітку автору управління містобудування, архітектури та ЖКГ Волинської ОДА неіснує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus