USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Учасник тендеру пасажироперевезень у Луцьку скаржитиметься у прокуратуру

24 Листопада 2010 13:01
Тендерна комісія у Луцьку назвала переможців у конкурсі на пасажирські перевезення на шести міських маршрутах.

На маршрут №8 (вул. Карбишева – Центральний ринок) було подано дві заявки, №9 (вул. Теремнівська – бульвар Дружби Народів) – одну, №9а (вул. Полонківська – с. Липини) – дві, №10 (вул. Шота Руставелі – вул. Конякіна (Луцький інститут розвитку людини) – чотири, №11 (вул. Шота Руставелі – вул. Конякіна) – п’ять, і на №12 (вул. Єршова – вул. Окружна) – дві заявки.

Як пояснив голова тендерної комісії, заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк, маршрут №9 потребує автобусів підвищеної пасажиромісткості – більше 80 пасажирів. Саме тому у тендері на цей маршрут брало участь тільки ЛПЕ, яке має такі автобуси.

Після закритого засідання Петро Гоцалюк оголосив, що на маршруті №8 перевезення буде здійснювати Луцьке бюро подорожей та екскурсій, на маршруті №9 «перемогло», будучи єдиними претендентом, Луцьке підприємство електротранспорту, на маршруті №9а – теж Луцьке підприємство електротранспорту, на маршруті №10 – Луцьке бюро подорожей та екскурсій, на маршруті № 11 – Луцьке АТП 10701, і на останньому – маршруті №12 – переможцем назвали ТзОВ «Санрайз ЛТД».

Рішення з приводу маршруту №12 викликало заперечення з боку іншого претендента на цей маршрут - директора Луцького АТП 10701 Вадима Вітинського. Він почав звинувачувати ТзОВ «Санрайз ЛТД» в наданні недостовірної інформації. Мовляв, «Санрайз» розташований на території згаданого АТП і винаймає в оренду офісні приміщення, бокси для ремонту та стоянки транспорту. Тоді як у них немає повноцінних площ та персоналу для медичного огляду водіїв і передрейсового огляду транспорту.

На що директор «Санрайза» Юрій Девіцький відповів, що відповідні працівники і площі в них є. А медик з механіком АТП-10701 працювали у них лише на чверть ставки, і то тільки до жовтня цього року. А в жовтні «Санрайз» найняв власних працівників на ці посади. Правда, на яких саме площах ці працівники працюють – представники «Санрайза» не пояснили.

Один із членів комісії поцікавився, чому на останньому тендері АТП піднімало це питання, а потім зняло. Вітинський відповів, що зняли питання, підготувати на адресу комісії лист від Волинської обласної асоціації автомобільних перевезень, який відразу передав комісії. У листі асоціація висловлювала підтримку АТП та підтверджувала всі звинувачення на адресу «Санрайза».

Один з членів комісії, що їздив з інспекцією на обидва підприємства, розповів, що і АТП, і «Санрайз» забезпечені всім необхідним для надання якісних послуг з перевезення пасажирів.

Голова конкурсної комісії Петро Гоцалюк пояснив, що вся інформація, яка не подана в конкурсних документах, до уваги не береться, тому всі старання керівництва Луцького АТП-10701 були марними.

Вітинський вже пообіцяв звернутися до Генеральної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Водій Боді Показати IP 24 Листопада 2010 13:50
А в міську чи в обласну боїться звернутися,то там ще ,напевно,кримінальна справа по ньому лежить тепленька.
Фанат Показати IP 24 Листопада 2010 15:13
Голєвські маршрутки тепер і на маршруті №12
MP Показати IP 24 Листопада 2010 15:57
А №12 жирнючий маршрут,Голєва про це знає, стала депутаткою міськради, забашляла от і виграла тендер,а Вітинський пролетів з депутатсвом та й грошей видно замало дав кому тре.
Пасажир Показати IP 26 Листопада 2010 23:57
Голєва перед виборами так солодко співала про зменшення тарифу не проїзд. Чекаємо з нетерпінням виконання обіцянок "народних адвокатів"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus