USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Туристична новинка: унікальний історичний проект у Луцьку

17 Травня 2013 17:05
Офіційну символіку Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» та плани щодо її розвитку представили у Луцьку. Посадовці зазначили, що Луцьк - перше місто Східної Європи, де створили подібний унікальний туристичний продукт.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Прес-конференція з нагоди утворення Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» відбулася у залі засідань міської ради 17 травня.
Установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» відбулися 10 травня 2013 року у Хотині, - поінформувала начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда. Під час цих зборів шість міських рад стали засновниками Асоціації, серед них - Луцьк.

За її словами, цей проект допоможе Луцьку вийти на міжнародну туристичну арену.

Президентом Асоціації обрали міського голову Миколу Романюка.

«У планах «Шлях Гедиміновичів» пролягатиме через Володимир-Волинський, національний заповідник «Замки Тернопілля». Історично ці шляхи проходили саме через ці місця», - зазначив посадовець.

Підтримуватиме проект і Чернівецька область, - пообіцяв голова Чернівецької облдержадміністрації. Сподіваються організатори проекту й на сприяння Європейського Союзу. Також міський голова повідомив, що вже є офіційне підтвердження членства в Асоціації Республіки Білорусь. Тож зараз учасниками «Шляху Гедиміновичів» є Литва, Білорусь та Україна.

У планах організаторів проекту – створити офіційний сайт, де буде вся необхідна інформація щодо туристичних місць «Шляху Гедиміновичів». Це дасть можливість ще більше популяризувати туристичний продукт та привабити туристів.

«Основна мета – зробити Луцьк туристично привабливим, аби через наше місто проїжджало якомога більше туристів», - наголосив міський голова.

Радник міського голови Геннадій Друзенко каже, що Луцьк - перше місто у Східній Європі, де створили подібний туристичний продукт. Він розповів про історико-культурний туризм, ознайомив присутніх із туристичним шляхами, які вже існують. За його словами, на сьогодні культурні шляхи є інноваційним продуктом, які використовуються для конкурування на туристичному ринку.

Також Геннадій Друзенко представив присутнім офіційну символіку «Шляху Гедиміновичів». Ним став червоно-білий щит із зображенням лицаря на коні, у лицаря ‒ щит із зображенням волинського хреста та сонця.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus