USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мера Луцька обрали президентом «Шляху Гедиміновичів»

11 Травня 2013 08:41
Установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», що покликана управляти однойменним проектом, відбулися у Хотинській фортеці.

Делегацію міста Луцька представляли міський голова Микола Романюк та начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда, - повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

На Установчих зборах міського голову Миколу Романюка обрали президентом Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

Він відзначив, що позитивом є те, що міста об’єднується, й це сприятиме популяризації міста Луцька, інших українських міст-членів Асоціації на міжнародній туристичній арені.

Метою проекту «Шлях Гедиміновичів» є створення сучасного міжнародного туристичного продукту, об’єднаного темою культурно-історичної спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемантійського, який би до 2015 року отримав загальноєвропейське визнання і був включений до переліку культурних шляхів Ради Європи. У разі досягнення цієї мети, «Шлях Гедиміновичів» стане першим культурним шляхом Ради Європи, який ініціює Україна.

Довідково:
У другій половині 2013 року Литва вперше головуватиме в Європейському Союзі, що викличе підвищений інтерес до спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемантійського та його ролі у формуванні європейської ідентичності, що є чудовою нагодою для промоції історичних земель та міст України, її музеїв та заповідників, історично пов’язаних з Великим Князівством Литовським, на національному та європейському туристичних ринках.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
спекулянт Показати IP 11 Травня 2013 12:25
Отепер хлинуть туристи в Луцьк за китайськими сувенірами гуцулів і спиртом розбавленим медом "Медовухою" - Єропа!!!!
Ніна Показати IP 13 Травня 2013 01:41
Що за "ЖемаНтійське" князівство? Вперше чую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus