USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Луцьку перепоховали червоноармійців. Фото. Відео

22 Червня 2010 17:45
Рештки 314 військовополонених, які загинули в часи Другої світової війни, 22 червня були перепоховані на Гнідавській гірці за християнськими та військовими традиціями.
Як розповів начальник департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міськради Сергій Годлевський, тіла, які відкопали на території старого міста – це колишні солдати Червоної армії, які потрапили в полон та загинули від голоду та хвороб. Вони були поховані в спільній могилі на території Старого міста. Яма, куди в роки Другої світової війни кинули солдатів була розміром два на чотири метри.
За даними медичної експертизи вік померлих – 19-26 років. Нині вдалося ідентифікувати лише декількох осіб. Сергій Годлевський каже, що один з них був родом з Харкова, інший осетин за національністю. Дослідники продовжують визначати особи померлих.
Рештки 314 померлих поклали в тридцять трун та поховали у братській могилі поряд ще з двома могилами на Гнідавській гірці у Луцьку. Тут, до слова, поховання залишків тіл військовополонених проходили і раніше - в 2001 та 2008 роках.
Перед похованням представники УПЦ КП Волинської єпархії відслужили заупокійну панахиду, яку очолив протоієрей Микола Нецькар. За словами священнослужителя, хоча тіла загиблих зотліли, душі солдат не підлягають знищенню і зможуть нарешті упокоїтися, адже поховані за християнським звичаєм.
Коментуючи подію, луцький міський голова Богдан Шиба зазначив, що колишні солдати навіки тепер стали лучанами, так я поховані на луцькій землі. І зазначив, що очевидно поховання стане не останнім, так як розкопки в старому місті тривають.
Під звуки духового оркестру та автоматні залпи труни поскладали до могили та засипали землею. Вшанувати загиблий прийшло кілька десятків лучан. На місці поховання встановили хрест.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛітРедактор Показати IP 22 Червня 2010 18:59
Так, досить невеселе місце... Була там сьогодні, але вже після всього цього...А хто там машиною добряче поїздив?..Такі сліди від шин!!Якраз поверху закопаного..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus