USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Від Романюка вимагатимуть не давати преференцій одному банку

9 Лютого 2011 11:39
Луцькому міському голові Миколі Романюку поставлять вимогу проводити конкурс серед комерційних структур, і, лише після того, як виберуть найвигіднішу для міста і міського бюджету пропозицію, співпрацювати з ними.

Таку думку озвучив депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко після того, як отримав відповідь від Романюка на свій депутатський запит.

Запитали…

Нагадаємо, наприкінці минулого року Сергій Григоренко звернувся з депутатським запитом до Миколи Романюка, і попросив дати пояснення, яким чином на головній ялинці Луцька з’явилася комерційна реклама.

«Прошу надати мені роз’яснення, яким чином на головній ялинці міста Луцька, що на Театральному майдані, була розміщена значна кількість іграшок з логотипами комерційної установи, що немає жодного відношення до Луцької міської ради - комерційного банку «Приватбанк», - йдеться у запиті.

Сергій Григоренко зазначав що «в попередні роки практики прикрашання ялинки торговими марками бізнесових структур не існувало».

Депутата цікавило, «чи був підписаний договір на таке розміщення між Луцькою міською радою і КБ «Приватбанк», які кошти були сплачені до бюджету міста фінансовою установою за цю рекламу, а також яким ще підприємствам і організаціям пропонувався такий вид співпраці».

…Відповіли

Відповідь депутату була такою: новорічні прикраси у вигляді логотипів «Приватбанку» висіли на головній ялинці міста на основі спонсорської допомоги Луцьку до новорічних та різдвяних свят аби «створити святковий настрій у мешканців та гостей міста».

«У місті Луцьку вже декілька років успішно практикується надання спонсорської допомоги фізичними та юридичними особами, що звертаються під час проведення новорічного оформлення ялинок», - йдеться в поясненні.

Міський голова Микола Романюк повідомив Григоренку, як у 2008 році спонсорами виступило ТзОВ «Ініціал» - спонсорувало 36 банерів на огорожі дитячого містечка та чотири пластикові конструкції арок-входів на дитячий майданчик. За це вони розмістили на цих конструкціях свій логотип.

А у 2009 ТЦ «Нова лінія» спонсорувала дві фігури: Діда Мороза та Снігуроньки. За це гіпермаркету дали два банери.

У відповіді йдеться, що так само у 2010-му спонсором виступив «Приватбанк». Зазначається, що банк надав місту іграшки для головних ялинок міста на Театральній площі, а також для ялинки на проспекті Молоді.

«Роз’яснюємо, що відповідно до статті 1 Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» та статті 1 Закону України «Про рекламу» спонсорство – це добровільна матеріальна фінансова організаційна та інша підтримка фізичними та юридичними особами набувачів благодійної допомоги з метою популяризації виключно свого імені (найменування), свого знака для товарів і послуг», - йдеться у відповіді Миколи Романюка, який до обрання його на посаду луцького міського голови очолював Волинське головне регіональне відділення Приватбанку.

Скромно промовчали?...

Разом з тим у відповіді ні слова не сказано про те, чи надала міська влада іншим комерційним структурам можливість взяти участь у такій акції і отримати з неї вигоду. Відтак немає жодного доказу того, що пропозиція тої структури, на якій зупинив свій вибір міський голова, була найвигіднішою… Відтак чи не втратив міський бюджет можливість зекономити кошти, про які так часто говорить міська влада – це питання теж лишилося без відповіді.
Окрім того, як зауважує Сергій Григоренко, у відповіді на звернення Микола Романюк жодним словом не згадав про те, скільки ж коштів надав банк для придбання іграшок.
«На ялинках висить Приватбанк, на будинку плакат Приватбанку, на Лесі Українки відділення. Така собі приватбанкізація проводиться…. Який принцип вибору спонсора – не зрозуміло», - продовжує Григоренко.
«Немає відповіді чи проводився конкурс, яку суму було перераховано в бюджет Луцька за рекламу. У відповіді сказано, що це ж благодійність. Але я вважаю, що інші банки би краще прикрасили і заплатити», - каже Григоренко.
«Тут потрібно ретельно вибирати. за декілька місяців до новорічних свят оголошувати про конкурс, адже і так ситуація з міським бюджетом – складна, тому треба використовувати кошжу можливість», - каже Григоренко.

Що думають інші

Начальник одного з луцьких відділів ПАТ «VAB-банк» Валерій Павлюк каже, що за два останні місяці пропозиції стати спонсором його фінустанові не надходило.
Відтак банкір підтримує думку Григоренка про те, що необхідно оголосити конкурс для проведення такої благодійної допомоги, адже вона є гарною рекламою для будь якої фіну станови.
«Бренд в очі кидається, його на іграшках побачили. Ще одне нагадування, що такий банк представлений і він є», - каже Павлюк.
«Варіант конкурсу є справедливим», - каже банкір.
Директор регіонального відділення «OTP-банк» Михайло Турик теж переконаний, що використання спонсорської допомоги підприємців для економії бюджету міста є вдалим рішенням. Однак, аби на наступник рік процедура вибору спонсора була прозорою і відкритою, необхідно провести тендер, - каже Турик.

«На наступний рік вибір спонсора бажано проводити в більш відкритому форматі. Оголосити тендер на проведення новорічної ілюмінації і залучити представників фінансових структур чи будь-яких інших рекламодавців», - зазначає Турик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Cтас Показати IP 9 Лютого 2011 13:56
Та Романюку все пофіг йому бабло давай. Він давно забив на людей, на місто і на справедливість.
Знаючий Показати IP 9 Лютого 2011 15:31
Сидить у себе в кабінеті відірваний від життя і п"є. Працює реально Соколовська Кривицький і Кравчук
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2011 16:19
До знаючого: Реально містом керує Пустовіт і БАНДА. Миколу не чіпайте.
Dyssja Показати IP 10 Лютого 2011 19:13
а де ділись іграшки за минулий рік? а де дід мороз минулорічний? в нас все так пропадає швидко і мусово просто купувати кожен рік усе нове, дивина, а ці огидні приветбаночки це ужас, за таку "гарну" рекламу можна сміливо міняти банк на більш толерантніший, котрий не буде лізти з своєю рекламою на святкову ялинку.
Qwert Показати IP 15 Лютого 2011 22:27
Чесно кажучи немає різниці якось яке там лого висіло! В Києві ялинка була вся в логотипах "Мілка".... І що? Схожа мабуть ситуація по всіх містах була....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus