USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку зводять перинатальний центр. Як тривають роботи. ФОТО

5 Липня 2013 17:18
Перинатальний центр на Волині почне працювати через рік. До липня наступного року там мають завершити усі роботи та встановити надсучасне обладнання.

Про це сьогодні, 5 липня, розповіла керівник перинатального центру Ніна Загребельна під час ознайомчого візиту на будівництво голови Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука.

За словами Ніни Загребельної, перинатальний центр належатиме до третього рівня надання допомоги. Цей рівень передбачає високоспеціалізовану й високотехнологічну перинатальну допомогу. Потужність центру – сто два ліжка. Зокрема 67 - акушерькі, 20 - гінекологічні, 15 - для новонароджених, які потребуватимуть реабілітації, спостереження і виходжування. Окрім того, 18 призначені для інтенсивної терапії новонароджених і 9 – дорослих.

Будівництво центру відновили торік у квітні. Нині його спорудження вже майже завершили, як розповіла Загребельна, вже проводяться внутрішні роботи.











Планується, що до кінця нинішнього року об’єкт буде здано в експлуатацію. Однак попереду найголовніше – придбання та встановлення найсучаснішої медичної апаратури. Вартість обладнання - 28 мільйонів гривень. Також фонд Віктора Пінчука збирається придбати для волинського перинатального центру устаткування на 4,5 мільйона гривень. Що, кажуть, допоможе йому стати одним із кращих у Західному регіоні.

Ніна Загребельна також заявила, що нині активно готують працівників для центру. До справи цієї підходять дуже відповідально, навчання йтиме у десяти напрямках.

Особливістю нового перинатального центру стане те, що допомога матері й дитині надаватиметься у повному циклі: сюди приїде вагітна жінка, тут народить, обом їм нададуть належну допомогу, а спостереження припиниться вже лише після виписки.

Також тут будуть виходжувати недоношених дітей, які народилися з вагою від 500 грамів.

«Такі дітки є особливі, і щоб їм забезпечити здорове майбутнє, то слід з ними добре попрацювати», - сказала Загребельна.

Своєю чергою, голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха розповів, що будівля - дуже якісна, має монолітний каркасі з термостійкими блоками. У кожній палаті будуть найсучасніші умови, щоб діти та їх матусі почували себе комфортно.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, з його слів, залишився задоволений побаченим.

«Я - спокійний, тепер зможу нарешті обдумувати новий проект», - заінтригував присутніх Клімчук, але так і не сказав, який проект мав на увазі.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОЛЕГ Показати IP 5 Липня 2013 22:12
А де Гнатів Микола Миколайович?
Т.С. Показати IP 5 Липня 2013 23:17
Да, мне бы тоже хотелось узнать!
акушер Показати IP 6 Липня 2013 06:45
Знову спливла ця тупа Загребельна! Жах! Їй роди приймати в коней і крокодилів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus