USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Власниця луцької перукарні звільнила вагітну жінку

19 Липня 2013 15:15
Власниця луцької перукарні «Стиль» Оксана Цвек звільнила з роботи перукаря Тетяну Мельничук, щойно дізнавшись, що її працівниця вагітна. Жінка, яка при надії, подала на роботодавця у суд, - поінформували «Під прицілом».

Луцький міськрайонний суд Волині провів підготовче судове засідання у слуханні справи про покарання власниці перукарні.

Крім того, у повідомленні йдеться, що Оксана Цвек офіційно не оформила перукаря на роботу. Мовляв, це зайві податки.

Також майбутня мама розповіла, що коли приходили податківці з перевіркою у перукарню, власниця сказала, що взагалі її не знає. А інших дівчат, які працювали перукарями, на тиждень відправила у «відпустку». Адже про прихід податківців Оксана Цвек була попереджена.

До слова, закон забороняє звільняти працівника з особистих мотивів, тим паче, коли це вагітна жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
читач Показати IP 19 Липня 2013 15:29
От скоро приймуть новий закон і тоді...
сторонній Показати IP 19 Липня 2013 15:31
Оксана не нарадується, що зв'язалася з Тетяною.
Валя Показати IP 19 Липня 2013 15:34
треба було таких розумних не брати на роботу. А находити компроміс з усіма на поччатку. А то мабуть така фіфа що їй закони не писані. Хоче модно жити мусить крутитись. З нашими подактвоми законами треба робити сама на себе клято
орися Показати IP 19 Липня 2013 15:36
а в вагітної є взагалі клепка займатися такою дурньою, чи вона думає що нерви які вона витратить на ці розборки на дитину не вплинуть
))) до орися Показати IP 20 Липня 2013 02:07
Вы не представляете, чем ей еще придется заниматься и до, и во время, и после родов. а скотов и скотин надо драть независимо от того, беременны вы или нет.
Таня до ))) Показати IP 23 Липня 2013 10:53
Сама погодилася на роботу не офіційну сама собі винна. Податкова завжди в таких випадках попереджає, що страждають від цього лише робітники. Це ж ні стажу, ні гарантій. Сумно.
тверезий Показати IP 19 Липня 2013 16:10
Якби була офіційно працевлаштована - це інша справа - роботодавець зобовязаний не звільняти і платити декретні. А якщо жінка працювала "на чесному слові" і дві сторони це влаштовувало. То з якого дива власниця з настанням вагітності працівниці (про що навряд чи вчасно вона повідомила)офіційно працевлаштовувати іщей платити декретні? треба знаходити спільну мову з роботодавцями а не по потім судах душу виймати підприємцям. Я на б на місці роботодався поступив би точно так само з працівницею яка "взнає про вагітність" на 3-4 місяці.Для підприємця, з яким немає трудового договору немає для звільнення достатньо однієї причини звільнити - бо він так хоче !!!
Тверезому до тверезий Показати IP 19 Липня 2013 16:17
Подумайте, що ви пишете. "А якщо жінка працювала "на чесному слові" і дві сторони це влаштовувало" - якщо робітниця і хотіла офіційно оформитися, а власниця її не оформляла? Що робити жінці?
тверезий до Тверезому Показати IP 19 Липня 2013 16:20
Шукати іншу роботц
Тверезому до тверезий Показати IP 19 Липня 2013 16:52
А якби з твоєю вагітною дружиною якийсь роботодавець так вчинив? Чи ти теж би їй запропонував знайти іншу роботу, жаліючи роботодавця, якому треба платити податки?
Таня до Тверезому Показати IP 23 Липня 2013 10:59
А ніхто не жаліє роботодавця, просто немає таких законів, які б тепер їй допомогли. Єдине що вона досягне - роботодавця покарають і все. А для себе вагітна пані ласого шматочка не урве.
))) до тверезий Показати IP 20 Липня 2013 02:04
давайте Вы сначала научитесь читать, потом писать, ок? трудовой договр может быть заключен и без документального подтверждения, если человека допустили "к станку", он принят на работу. декретные - это больничный, который практически полностью оплачивается государством. матчасть у Вас не то что хромает, а лежит в обмороке.
Вагінальні ножиці Показати IP 19 Липня 2013 16:17
а та ВАЛЯ напевно підробляє й собі перукарством модельними стрижками в області бікіні?! А може ще й масажує? Чи просто "оратор"-митець? Що так колєжанку захищає ймо...
тверезий Показати IP 19 Липня 2013 16:19
Скільки таких розумних які не шукають компроміси з начальством а приходять з довідкою з жін консультації (а не тоді коли планують дітей чи коли на тесті 2 полоски). То чому начальство має іти на поступки взамін на хитрість ? Плануєте дітей ? - домовтеся попередньо з роботодавцем про подальшу співпрацю. а казіться потім що ж з вами бідолахами вагітними так поступають. Податки то за вас немалі тра платити а гроші з неба не падають
Іля Показати IP 19 Липня 2013 16:20
вона знала на що йде. Чому раніше не казал що працевлаштована не офіційно??????????????
Вова Показати IP 19 Липня 2013 16:22
да дівчата вам нелегко. хай чоловіки зарбляють вагітних жінок. А то дівчата дають а потім винних шукають. хай вам грець. держава така шо треба викручуватись хто як може.
Вовчику до Вова Показати IP 19 Липня 2013 16:53
Дівчата дають? А ти не бери!
ро до Вовчику Показати IP 19 Липня 2013 17:10
А если она будет рожать одного за другим,работадателю что делать?
Мурка до ро Показати IP 19 Липня 2013 17:17
Грамотна жінка і чоловік, які хочуть провести час разом, мають знати як зробити так, щоб не було незапланованої вагітності.
))) до ро Показати IP 20 Липня 2013 02:00
пока она в декрете, незаменимых как бы нет.
Ава Показати IP 19 Липня 2013 17:18
Не розумію, а які претензії до роботодавця якщо людина не була офіційно працевлаштована і ніде в документах не значиться факт її роботи в цього підприємця? На якій підставі покарали роботодавця, як може бути звільнення коли не було прийняття? всі ж бо знають старе, як світ, але й досі актуальне:"нема папірця - нема людини"
Читачка Показати IP 19 Липня 2013 17:26
Якщо не було домовленості відразу то чого репету на робила . Мабуть вона знала на які умови йде на роботу? Влаштують офіційно чи ні? Щось "незрозуміло"?
Туристка Показати IP 19 Липня 2013 17:57
В мене враження, що всі коментатори є директорами, які засуджують вагітну екс-працівницю або пасивними черепахами, які нізащо б ніколи не захищали свої права. От потім і не кажіть "в якій галімій країні я живу". Хоче - хай подає в суд, а не прикривати всі підприємства і давати їм можливість і далі наймати працівників без трудової, лікарняних і декретних
Факт Показати IP 19 Липня 2013 18:17
Завдяки ПРдунам такі випадки почастішають.
Лучанин Показати IP 19 Липня 2013 20:37
З такими законами люди попадають у складну ситуацiю.Часом просто безвихiдь.Iтаке робиться майже у кожного пiдприемця!!!Довго ще буде бiдна наша краiна!!!
))) Показати IP 20 Липня 2013 01:59
бегом на биржу и оформлять декрет, с дурой судиться потом, времени ноль. кстати, трудовой договор может быть заключен и в устной форме, если работник хоть один день проработал, он считается принятым. в данном случае - как только был пострижен первый клиент. пусть находит тех, кто у нее стригся в этом заведении, это не работники, на которых можно надавить. да и в суд. беременных по закону увольнять нельзя вообще. читайте хоть какое-то законодательство, потом комментируйте.
андрiй76 Показати IP 20 Липня 2013 02:06
Люди про що ви пишете?..Жінка молодець,що бореться за свої права.А от за таких коментаторів наша Україна й живе в злиднях,де більша половина населення працевлаштована неофіційно і зарплату отримує в конвертах без соцгарантій.Весь цивілізований світ(я маю на увазі розвинуті країни) живе за рахунок середнього класу,який складає 30-50% населення країни.Тільки у нас цей клас відсутній.2-3% тих що з жиру бісяться,а всі інші біднота.Чому так?-Тому що в нас повно таких власників перукарень і т.д.які використовують дешеву рабсилу(нас з вами) НЕОФІЦІЙНО,а ми й тому раді.Трясемося за свою"шкурку"тільки б не вигнали з роботи.Сказав ПАН директор 6год.працювати-робимо; сказав 12год.-робимо,без додаткової оплати за ті самі гроші,що й за6год.бо це ж РОБОТА.Не перестаю дивуватись нашим людям.300років як ті воли в ярмові"ходили"під турками і татарами,70років під комуністами,тепер вже більше як20років під доморощеними бізнесменами які швидко збагачуються за наш рахунок.А тут жінка вимагає не "золоті гори",а захищає всього-навсього свої законні права,а ми вже накинулись на неї і "обгавкали"як зграя шавок.З таким відношення ми довго будемо доганяти Європу і не доженемо.Точніше доженуть...наші роботодавці які на зекономлених податках будуть віпочивати в Європі.А всі інші...-прогнозуйте самі ДЕ.Замисліться над цим...
Андрію до андрiй76 Показати IP 20 Липня 2013 09:24
Саме так, Андрію. Немає у людей відчуття захищеності і впевненості у завтрашньому дні. Нема можливостей для існування, роботи - ось і згоджуються на будь-що. А керівники подекуди цим користуються. Знають, що людині нема-куди підти, що вона буде терпіти. Знаю грамотних людей з 2 вищими освітами, які стоять на біржі праці, бо нема роботи. Це тільки у нас робота може надаватися за принципом "кум-брата, "брат-свата", інколи влаштована за протекцією людина елементарного не знає, а професійна людина - на біржу, бо немає таких знайомих. Те, що у цивілізованих країнах - абсурд і протипрано у нас - "у порядку речей".
Ніна Показати IP 20 Липня 2013 21:04
Зараз є багато перукарень, де перукар може орендувати місце і працювати на себе. Що стосується збагачення власниці бізнесу, то не треба робити її крайньою. До пенсійного фонду треба платити і за себе, так і за кожного працівника. В усіх інших країнах це не більше 24%, в Україні ж - 34,7%. Додайте сюди вартість води, електрики та опалення за розцінками як для промисловості... Щось всі критикують так званих "багатих" підприємців, при тому не маючи, певне, уявлення, хто багатіє насправді: перукарка чи власники теплових та енергетичних компаній. Та ще банкіри, які дають кредити малому бізнесу під немислимі ніде в світі відсотки.
Нине до Ніна Показати IP 21 Липня 2013 10:55
Дайте ей денег на оренду!
Лєна Показати IP 23 Січня 2016 22:56
Якщо така розумна прийшла влаштовуватись на роботу, погодилась отримувати кошти в конверті, а після звільнення навіть мудрості хватило в суд подати, то чому не хватило мозгів самій працювати на себе і платити податки за свою діяльність????? А тому, що класно прийти на готове робоче місце, з базою клієнтів, з оплатою всіх рахунків і думати що ти крутий спеціаліст і якого *ріна мені так мало платять ,да ще й не оформляють, да ще й злобна власниця мене таку кльову дибе? ?? Це завжди буде ділитися категорія людей які все своїми руками, мозгами, недоспаними ночами і нервами створюють і пашть, і категорія яких наймають і вони думають що без них світ рухне. ... скажу по секрету не рухне....і навіть не здригнеться. Хороших працівників теж скажу по секрету завжди оформлять, хоть на мінімум, а таких, які думають що незамінимі сто раз подумають перш ніж оформляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus