USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинського податківця упіймали на «хабарі»

24 Липня 2013 12:30
Упіймали працівника Головного управління Мінзборів в області, який вимагав від підприємців по 20 доларів США за кожен розмитнений автомобіль, - поінформували у прес-службі управління Служби безпеки України в області.

Як йдеться у повідомленні , зловмисник налагодив протиправну схему одержання «хабарів» на митному посту «Володимир-Волинський» Ягодинської митниці. Хоча його професійні обов’язки передбачали застосовувати заходи з протидії корупції.

Залежно від обсягів імпорту, він отримував чималі суми неправомірної вигоди. У разі відмови заплатити йому, розмитнення автівок призупиняли, що призводило до невиконання підприємцями своїх зобов’язань перед замовниками.

Правоохоронці також повідомили, що працівник Головного управління Мінзборів Волині отримав 2700 доларів США «заробітку» за свої протиправні дії.

До слова, 15 липня цього року посадовій особі вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 - одержання службовою особою неправомірної вигоди вчинене повторно, Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus